What's new

Ülke Yönetimi

Status
Not open for further replies.
Ben neden evet verdim?:
1. Tanzimat'tan beri yok Bulgar hakkı, yok Yunan hakkı yok Sırp hakkı diye Avrupa'nın Rusya'nın vs bize zorla kabul ettirdikleri bize ait olmayan, yerli ve milli olmayan bu sistemden kurtulmak için.
2. Sistemsizlikten kurtulmak için.
3. Yetkinin dağıtılarak yönetimsizliğe dönüştüğü bu durumdan kurtulmak için.
4. PKK gibi teröristlerin tekrar hükümete girmemeleri için.
5. Koalisyonsuzluktan dolayısı ile hükümet kurulamadan geçen zayi yıllar tekrarlanmasın için.
6. Kirli pazarlıkların tekrar yaşanmaması için.
7. Mesut Yılmazların, Aydın Doğanların ayağına gitmemesi için.
8. 367 hukuksuzluğunun tekrarlanmaması için.
9. Cumhurbaşkanı seçmek için 115 tur'a gerek kalmaması için.
10. Seri kararlar alınabilmesi, bürokratik engeller kalkması, işin ehline verilmesi için
11. Referandumda %80 evet çıksa bile meşruiyetini kabul etmeyeceğiz diyen "sözde" demokratlar, sözde ülkeyi yaşanabilir hale getireceğini, demokrasiyi yeniden tesis edeceğini iddia edenlerin, bir daha kolay kolay iktidar olmasını önlemek için.
12. Başörtülülerin özgürce bütün devlet dairelerine alınmasının engellenmesi önlemek için.
13. Tekrar 2001 krizlerini yaşamamak için

Daha ekleyecek çok şey var.
Yargı ataması, komutan ataması bunlar diğer ülkelerde de var kardeşim.Başta ABD.
Gensoru olayı zaten apayrı bi facia. Oyuncağa dönüştü chp ile hdp yüzünden..
Vekil sayısını 50 artırınca israf oluyor da Elif Doğan Türkmen milyonları heba ederken gereklilik mi oluyor? Neden burda demokrasi açısından düşünmüyorsun? Kişi başına düşen vekil sayısından..

Ha bi de sanki parlementer sistem ilk defa Atatürk'le beraber gelmiş gibi bi algı da var. Atatürk'ün elinde başka seçenek mi vardı? Avrupanın dayatmasıyla oldu. Ben devlet kurdum demekle olmuyor ben bu sistemi getirdim demekle olmuyor. Bunlar bi süreç. Biz de KKTC yi kurduk bak kimse tanımıyor. Niye? Lozandaki gibi "tavizler" vermiyoruz, misak-ı milliye ihanet etmiyoruz, boğazları vermiyoruz. İşte bu yüzden tanımıyorlar.

Bak şimdi Tayyip'e taviz mi veriyor? Bileğinin hakkıyla zorla da olsa alıyor.. Demokratik yollardan. Oyunu kuralına göre oynayarak. Avrupa'ya rağmen yapıyor. Bu da bana yeter zaten.

1)Yahu Allah aşkına Anayasa'nın neresinde bulgar hakkı yada sırp hakkı ile ilgili madde var ? Biliyorsan yazda bizde öğrenelim bilmiyorsan böyle şeyleri yayma.
2) Sistemsizlikten kurtulmak için demişsin. Asıl getirilen yeni anayasa sistemi bozan karman-çorman bir hilkat garibesidir. Allah aşkına Benim daha önceden yolladığım videoyu izle lütfen. Uzun ama gerekli.
3) "Yetkinin dağıtılarak yönetimsizliğe dönüştüğü bu durumdan kurtulmak için" demişsin. Bu tarz bir sisteme bana örnek verebilirmisin ? Sakın ha Amerika deme bana ! Çünkü orada Türkiyedekinden kat ve kat daha fazla bir güçler ayrılığı ilkesi var. Doğrusunu söylemek gerekirse Akp ve bu anayasayı hazırlayanlar bu tarz yepyeni bir sistemi yapacak ve hukuki düzene sokacak bilgi ve birikime sahip değil.
4) Hdp ve o tarz partilerin mevcut anayasada Meclise girmelerinin zorlaşacağını mı inanıyorsun ? Bu tarz söylemleri ciddiye almak mümkün değil. Ayrıca hükümet Abd'nin baskısıyla 2019 öncesi Pkk ve Ypg ile ikinci bir barış süreci başlatacak. O zaman ne yapacaksınız merak ediyorum. Ayrıca Yapılan değişikliğin neresinde bu tarz madde var ? Gerçekten merak ediyorum?
5)Koalisyon kısmında haklı olunan noktalar var doğrudur.
6) "Kirli pazarlıkların tekrar yaşanmaması için." Demişsin. Bir bak bakalım Yap- İşlet- Devret projelerinde yapılan kirli pazarlıklara yada Rusya ile yapılan petrol ve doğalgaz anlaşmalarına bir bak derim. Eğer bu tarz işlerin devam etmeyeceğini sanıyorsan yanılıyorsun. Bu sistemde değişen hiçbir maddede bu tarz bir söylem yok. Niyette yok varsa belirt. Rantın , Rüşvetin , Pazarlığın adresidir Akp herkes biliyor bunu.
7) "Mesut Yılmazların, Aydın Doğanların ayağına gitmemesi için." Açıkçası bunun referandumla ne alakası var yada refrandum bu durumu nasıl değiştirecek anlamadım ben.
8) "367 hukuksuzluğunun tekrarlanmaması için." eski sistem mükemmel değildi doğrudur ancak bahsettiğin maddeler referandum yapılmadan da değiştirilebilirdi. Bunlar referandum mazaretidir başka birşey değil.
9) "Cumhurbaşkanı seçmek için 115 tur'a gerek kalmaması için." Neden bahsettiği anlamadım.
10) "Seri kararlar alınabilmesi, bürokratik engeller kalkması, işin ehline verilmesi için" Kontrol mekanizmalarının işleyişi bürokratik engeller olarak görülmemelidir. Bu tarz kurum ve kuruluşlar kapanırsa güç sahibi bireyler nasıl kontrol edilebilir ? Nasıl görevlerini anayasal hukuk düzeninde yaptığı incelersiniz ? Bürokratik engelleri kaldırmak demek meclisin sorumluluğunu Cumhurbaşkanına vermek değildir! Başbakanlık makamını yoketmek değildir ! Elma ile Kamyon'u karşılaştırıyorsunuz.
11) Sadece şunu söyleyeceğim bir vatandaş olarak Ysk'nın aldığı kararı doğru buluyormusun ? Çünkü resmen anayasa ihlali var ve bu çok açık. Benim evetçi tanıdıklarım bile "bu şekilde olmamalıydı" diyorlar.
12) Referandumun bu konuyla uzaktan yakından alakası yok. Bir bak bakayım ne zaman başörtüsü serbest bırakılmış.
13) Açık konuşacağım bu rotada devam ederse Türkiyeyi çok daha büyük bir kriz bekliyor !

"Avrupanın dayatmasıyla oldu." Bunu bana mantıklı medeni bir şekilde açıklar mısın lütfen ?
"Niye? Lozandaki gibi "tavizler" vermiyoruz, misak-ı milliye ihanet etmiyoruz, boğazları vermiyoruz." Türkiye yaşamadığını buradan anladım. Yaşıyorsan da muhtemelen anadoluda yada güneydoğu anadoluda yaşıyorsun. 2000'den bu yana Yunanlıların gayrıresmi olarak elegeçirdiği ve senin beğenmediğin lozan anlaşmasında bize ait olan adalara bir bak derim.
"Yargı ataması, komutan ataması bunlar diğer ülkelerde de var kardeşim.Başta ABD." Ah ah! Güzel kardeşim Abd başkanının atadığı her yargıç vs Senato oylamasından geçer. Son karar senatonundur. Böyle şeyler yazmadan önce biraz araştırın. Bilmiyorsun ki bu normal (amerikalı değilsin) ama biliyormuş gibi yorum yapıyorsun. Yapma , bu yaptığın çok tehlikeli. Cehalet yayıyorsun.
"ensoru olayı zaten apayrı bi facia. Oyuncağa dönüştü chp ile hdp yüzünden.." Gensorunun amacı Halkı bilgilendirmektir. Bilgi vereceksin kardeşim bu kadar basit ! Çok sevdiğin karşılaştırdığın Amerikaya bir bak bakalım. Komiteler olsun Senato olsun tüm duruşmaları internetten yayınlanır. neden mi? Amerikan halkı bilgilensin diye.
Yazdığın yorum genel olarak sadece mazaret ve referandum dışı eleştirilere dayanıyor. Evet sistemimiz mükemmel değildi. Bunu savunacak değilim ama yeni getirilen sistemden çok daha iyiydi. İnşallah yanılırım. İnşallah Türkiye kazanır. Ekonomimiz büyümeye devam eder ama gidişat aksini söylüyor. Son kez tekrar ediyorum 1 saatin üzerinde ama izleyin lütfen şu videoyu !

Last edited:
Bence onun kastettiği şey meclise girmelerinden çok, hükümet ortağı olamayacak olmaları. Ha bu gidişle ortada HDP gibi bir parti kalmayacak sonraki seçime :D

Bence onun kastettiği şey meclise girmelerinden çok, hükümet ortağı olamayacak olmaları. Ha bu gidişle ortada HDP gibi bir parti kalmayacak sonraki seçime :D
Hdp gider yenisi gelir. Mesele o değil . Kürtleri siyasetten uzak tu-ta-maz-sı-nız. Tutmayın da zaten. Çeşitlilik iyidir. Asıl yapılması gereken bu partilerin Pkk yandaşı olmasını engellemek. Bunu başarırsak çok daha iyi olur memleket içim.

Hdp gider yenisi gelir. Mesele o değil . Kürtleri siyasetten uzak tu-ta-maz-sı-nız. Tutmayın da zaten. Çeşitlilik iyidir. Asıl yapılması gereken bu partilerin Pkk yandaşı olmasını engellemek. Bunu başarırsak çok daha iyi olur memleket içim.
Olmayan şeyi nasıl uzak tutalım? Kürt diye bir ırk yoktur. Hepimizin ırkı homo sapiens.

Ha senin demek istediğin "pan-kürdist kafatasçıları siyasetten uzak tutamazsınız" ise nah tutamayız. Hepsi helak olup gidecek.

Olmayan şeyi nasıl uzak tutalım? Kürt diye bir ırk yoktur. Hepimizin ırkı homo sapiens.

Ha senin demek istediğin "pan-kürdist kafatasçıları siyasetten uzak tutamazsınız" ise nah tutamayız. Hepsi helak olup gidecek.

Katılıyorum, Kürt diye bir ırk yoktur. Vardır da demedim zaten. Pan-kürdist olanlar daha doğrusu Sahte kürt milliyetçiliği yayanlar , Pkk ya destek verenler atılmalı meclisten. Halkın belli bir kesimini ne olursa olsun meclisten atamazsınız. Zaten etnik , dini yada diğer sebeplerden dolayı siyasetten uzak tutamazsınız bu doğrudan anasaya aykırıdır ;

MADDE 9 - EŞİTLİK
Eşitlik
Madde 9- (1) Herkes dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
(2) Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
(3) Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelliler gibi özel surette korunmayı gerektiren kesimler için alınan tedbirler, eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.
(4) Devlet organları ve idare makamları, bütün eylem ve işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır.

Halkın belli bir kesimini ne olursa olsun meclisten atamazsınız.
Ve, halkın "Kürt" diye bir kesimi yok. Sen adamların palavra ırkını meşrulaştırmaya çalışıyorsun, bu insanların faşizmi doğru birşey gibi görmesini sağlar ve uğraşman gereken Pan-Kürdist sayısı artar. Pan-Kürdizmi yok etmek istiyorsan, meclise hayali ırkların temsilcilerini kabul ederek yapamazsın bunu. İki şekilde yaparsın;

1) Yeni nesli eğiterek; Yeni nesle Evrim Teorisi, Genetik Bilimi, Üreme Dersi ayrıntılı şekilde anlatılırsa, hepimizin insan ırkından olduğumuz bilinci yerleşir çocuklara, yeni nesil Pan-Kürdizmi desteklemez.
2) Silahla; Çocukluk çağını geçmiş Pan-Kürdistleri eğitemezsin, onların kafaları yıkanmış durumda. Çözüm kafalarına sıkıp geçmek. Asker polis bunu yapıyor zaten, lakin kapsam eli silahsız kürtçüleri kapsayacak şekilde genişletilmeli (HDP'ye üye olanlar idam edilmeli).

Zaten etnik , dini yada diğer sebeplerden dolayı siyasetten uzak tutamazsınız bu doğrudan anasaya aykırıdır
Genetik sınıflandırmada, "etnik kimlik" diye bir sınıf mevcut değil. Yok etnisite diye bir kavram. Bu ırkçılarca, ırkçılığı meşru kılmak için uydurulmuş bir kavram. Biyolojide gri nokta olmaz, Taxonomic Classification'da genetik sınıflandırmada 11 farklı dal vardır, bunlar;

Domain, Kingdom, Phylum, Subphylum, Superclass, Class, Order, Family, Genus, Species

Species, halk ağızıyla "ırk" olarak anılır. Sınıflandırmanın hiçbir yerinde "etnisite" diye bir kavram geçmez.

Eğer kürtçülerin argümanlarını meşru sayarsak, o zaman ben de Pikaçu diye bir ırk uydurup o ırk için siyaset güdeyim, Pikaçu hakları Pikaçu toprağı felan o_O

Ben kürt değilim onu bir açıklayayım . Hdp'yi de meşrulaştırdığım da yok. Saygı duyarım düşüncene ama kesinlikle katılmıyorum. Ayrıca genetik sınıflandırmaya ne gerek var onu anlamadım? Etnik kimlik sadece genetikle alakalı değildir ki. Adamlar kafataslarını mı inceleyelim Mussolini gibi?
Pan-kürdismi engellemenin yolu eğitim ve bölgedeki istihdam artışı ile olur. Bu insanlar parası ve işi olmadığı için kolay manipule edilebiliyorlar. Pkk'nın tuzağına düşüyorlar Mardin , Şırnak buralarda insanlara iş imkanı sağlamak lazım. Evli olan, çocuğu olan az çok para kazanan insan neden pkk'ya destek versin ki ?

Ben kürt değilim onu bir açıklayayım
Olman da mümkün değil zaten. Kürt diye bir ırkın olmadığını, genetik sınıflandırmaya göre hepimizin homo sapiens, yani Mankind (insan) olduğumuzu anlatıyorum. İşin ilginç tarafı 2. mesajında bununla mutabık olduğunu söylemene rağmen şuan varolmayan bir ırka mensup olmadığını söyleme ihtiyacı güdüyorsun o_O Bu tıpkı bir ateistin "Bence Zeus yıldırımlar çakmıyor" demesi gibi birşey, yahu zaten Zeus'a inanmıyorsun ki sen :D

Saygı duyarım düşüncene ama kesinlikle katılmıyorum.
Katılmadığın düşüncelerimi örneklemedin, ben genetik sınıflandırmaya da değindim, Pan-Kürdizm ırkçılığına da değindim, bu ırkçılığın yok edilmesine dair görüşlerimi de yazdım. Katılmadığın, bunlardan hangisi, veya hepsi mi?

Hdp'yi de meşrulaştırdığım da yok.
Ben HDP'yi meşrulaştırdığını söylemedim, Pan-Kürdizm'i meşrulaştırdığını söyledim. Sanki kürt diye halkın bir kesimi varmış da, o kesimi dışlamamalıymışız gibi konuşarak varolmayan kürt ırkını tanıyorsun. Bu ise Pan-Kürdistlerin tezlerini meşrulaştırıyor; yani "sizlerden farklıyız ve farklı ihtiyaçlarımız var, dolayısıyla farklı haklar talep edebiliriz". Yok böyle bir olay.

Pan-kürdismi engellemenin yolu eğitim ve bölgedeki istihdam artışı ile olur. Bu insanlar parası ve işi olmadığı için kolay manipule edilebiliyorlar. Pkk'nın tuzağına düşüyorlar Mardin , Şırnak buralarda insanlara iş imkanı sağlamak lazım.
Eğitim konusunda hemfikiriz, çünkü adama Evrim Teorisini ve Genetik Bilimi öğrettiğinde, varolmayan bir Kürt ırkı için mücadele etmenin aptalca birşey olduğunu idrak edecektir.

İstihdam artışı ise 2 sebeple mantıksız. Birinci sebep, Pan-Kürdizm bir faşizmdir ve bunun fakirlikle zenginlikle hiçbir alakası yok. Pan-Kürdizm'i destekleyen ne zengin şirketler, holdingler var. Bu adamlar cidden Kürt diye bir ırk olduğuna inandıkları için bu mücadeleyi yapıyorlar. Paraları olup olmadığı için değil.

İkinci sebep ise, biz Komünist sistem ile yönetilmiyoruz. İstihdamı, yani yatırımı hükümet değil Özel Sektör yapar. Özel sektör ise neo-nazi kafasındaki kürtçülerin cirit attığı, terörün can aldığı, sağda solda molotofların uçuştuğu yere yatırım yapmaz. İş halkta bitiyor. Ya halk, Pan-Kürdizm'e destek verip askerimizin namlusu önünce can verecek, veya insan ırkını kabul edip faşizmi reddedecek. Herkes kendi ektiğini biçer.

ben kürtleri ırk olarak değil farklı bir etnik kesim olarak anlamaya çalıştım, anlatamadım heralde.
"Pan-Kürdizm'i meşrulaştırdığını söyledim." bu fikri nereden aldın acaba ? Benim tek söylediğim mecliste çeşitliliğin iyi olduğu ve kendilerini kürt diye nitelendiren vatandaşların ve diğer azınlıkarın çerkezlerin lazların mecliste söz sahibi olma hakkının olduğudur ve bunların engellenemeyeceğidir bu kadar. Bahsettiğim hiçbir hak kürtlere özel değildir. Taa cumhuriyet kurulduğundan beri varolan evrensel nitelikteki vatandaşlık haklarıdır bunlar. Bu kadar basit.
Düşüncene katılmadığım kısımı da söyleyeyim ; genel olarak azınlıklara karşı sanki bir antipatin varmış gibi geldi yazdıklarını o yönden tasvip etmiyorum ve genel olarak katılmıyorum. Neyse burada bırakalım referandum konusu sapmasın ne dersin ?

Düşüncene katılmadığım kısımı da söyleyeyim ; genel olarak azınlıklara karşı sanki bir antipatin varmış gibi geldi
Lozan barış antlaşmasında da yazıldığına müteakip; azınlık diye bir kavram tanınmamıştır. Tanımlanan millet kimliği, anayasa ve kanunlar karşısında birbirine eşit bireyler ve bu bireylerin sahip olduğu Türk Vatandaşlığı ile oluşan Türk Milleti'dir. Türk Milleti'nde hiçbir azınlık mevcut değildir, tamamı insan ırkından oluşur. Buna muhalefet edersen Atatürkçülüğe muhalefet etmiş olursun ki o noktadan sonra tartışacak birşeyimiz kalmaz. Herkesin kırmızı çizgileri vardır, benimkisi Atatürk.

ben kürtleri ırk olarak değil farklı bir etnik kesim olarak anlamaya çalıştım
Etnisite diye bir kavram yok genetik sınıflandırmada, şurayı okumadın galiba;
Genetik sınıflandırmada, "etnik kimlik" diye bir sınıf mevcut değil. Yok etnisite diye bir kavram. Bu ırkçılarca, ırkçılığı meşru kılmak için uydurulmuş bir kavram. Biyolojide gri nokta olmaz, Taxonomic Classification'da genetik sınıflandırmada 11 farklı dal vardır, bunlar;
Domain, Kingdom, Phylum, Subphylum, Superclass, Class, Order, Family, Genus, Species. Species, halk ağızıyla "ırk" olarak anılır. Sınıflandırmanın hiçbir yerinde "etnisite" diye bir kavram geçmez.

"Pan-Kürdizm'i meşrulaştırdığını söyledim." bu fikri nereden aldın acaba ? Benim tek söylediğim mecliste çeşitliliğin iyi olduğu ve kendilerini kürt diye nitelendiren vatandaşların ve diğer azınlıkarın çerkezlerin lazların mecliste söz sahibi olma hakkının olduğudur ve bunların engellenemeyeceğidir
Kürt, laz, çerkez diye ırklar da etnisiteler de mevcut değil, varolmayan bir kavramı/kavramları tanıyarak o kavramı gerekçe sunan Pan-Kürdizm'i meşrulaştırıyorsun. Bence sen daha neye inandığının farkında değilsin, kavramlar kafanda karman çorman. Evrim Teorisi'ni iyice araştırmanı, insan ırkının genetik evrimleşme sürecini iyice incelemeni tavsiye ederim. Çok istersen birkaç belgesel linki atabilirim, güzel yapıtlar mevcut.

Kapanacak mı sence?

Kürt diye bir ırk yok doğruda homosapiens tür değilmiydi. Irklar Caucasian African Asian fln değil mi?

Ülkemize lazım olan sistem, partisiz başkanlık sistemidir. Yani yine şimdiki gibi başkanlık seçimi olmalı, lakin meclis seçimlerinde partiler olmamalı. Doğrudan halk kendi seçim bölgelerinde milletvekili seçmeli, hiçbir aracı olmaksızın. Böylece ne Yasama'nın Yürütme üzerinde bir baskısı olur, ne de Yürütme'nin Yasama üzerinde baskısı olur.

O zamanda çok popülist bir parlamento olur. İdeolojik temsilde yokolur, Kısmi federal bir yapıya bürünür ülke.

İdeolojik temsil sosyal tansiyonu yokeden yegane unsur.

Kapanacak mı sence?
Parti kapatma olayı epey zorlaştırılmıştı yanlış anımsamıyorsam, lakin de facto olarak ortadan kalkacaktır bütün vekilleri tutuklanırsa.

Kürt diye bir ırk yok doğruda homosapiens tür değilmiydi. Irklar Caucasian African Asian fln değil mi?
Genetik sınıflandırmada en düşük sınıflandırma unsuru Species'tir, daha altı yoktur. Halk dilinde speciese ırk denir. Homo Sapiens ise bizlerin sahip olduğu Species'tir. Daha detay için;
https://www.learner.org/courses/essential/life/session2/closer4.html

O zamanda çok popülist bir parlamento olur. İdeolojik temsilde yokolur, Kısmi federal bir yapıya bürünür ülke.
İdeolojik temsil sosyal tansiyonu yokeden yegane unsur.
Ben bunun tam tersini düşünüyorum. Şuan partilerin olması, ve vekilin benden senden değil de parti genelbaşkanından korkuyor olması (çünkü esasen vekili parti genelbaşkanı seçiyor, biz değil) sebebiyle ülke menfaatlerine göre hareket etmektense, parti genelbaşkanının menfaatlerinde hareket etmelerini sağlıyor. Partiler de iktidar olabilmek için birbirinden uçuk kaçık vaadler veriyorlar, popülizmin limitlerini zorluyorlar.

Her vekil doğrudan halk tarafından seçildiğinde, en başta vekillerin kalitesi artacak. Şuanki biat eden cahil züppelerin yerine, akademisyenler ve profesörler gelecek, bu insanlar da tek bir genelbaşkanı tatmin etmek için değil gerçekten de ülke menfaati için çalışacaklar yoksa bir daha seçilemezler.

Uçuk kaçık vaadler veren bir milletvekili seçilirse, meclisteki diğer vekillerin oylarıyla onun uçuk kaçık vaadleri engellenir, o vekil de bir daha seçim kazanamaz çünkü halk ona güvenmez.

İdeolojiler benim neznimde halkı bölen ve siyasi tansiyon oluşturan yegane unsur. Baksana Atatürk fotoğrafı görünce bazı yobazlar hemen saydırmaya başlıyorlar, halbuki Atatürk'ü seven çok AKP'li ve hatta Saadetli bile var. Atatürk milli değerimiz. Aynı şey bozkurt işareti için de geçerli. Bozkurt yaptığımızda MHP'liymişiz gibi muamele görüyoruz, halbuki o milletimizin değeri. Başörtü takana "yobaz akpli" muamelesi yapanlar bile var, halbuki kadının inancıdır kimseyi ilgilendirmez.

İdeoloji blokları dağıldığında bu kutuplaşma da yok olup gider.

Her vekil doğrudan halk tarafından seçildiğinde, en başta vekillerin kalitesi artacak. Şuanki biat eden cahil züppelerin yerine, akademisyenler ve profesörler gelecek, bu insanlar da tek bir genelbaşkanı tatmin etmek için değil gerçekten de ülke menfaati için çalışacaklar yoksa bir daha seçilemezler.
Yaw Konyada "şeriat getircem!!" diyen seçilir.. ne profu akademisyeni..

Halk eğitimli değilki eğitimlileri seçsin. Anadolunun çoğu eğitimlilere kafir gözüyle bakıyor..

Uçuk kaçık vaadler veren bir milletvekili seçilirse, meclisteki diğer vekillerin oylarıyla onun uçuk kaçık vaadleri engellenir, o vekil de bir daha seçim kazanamaz çünkü halk ona güvenmez.
Yoo "Ben denedim şeriatı getirmeyi diğerleri engelledi" derler yine seçilirler..

Status
Not open for further replies.

Country Latest Posts

Back
Top Bottom