What's new

Ülke Yönetimi

Status
Not open for further replies.
Ayıp değil, olmasını istediğim şey de kesinlikle değil. Provokatörlük yapmıyorum. Ama tarihsel/sosyolojik gerçekler bunu söylüyor.

Anayasalar uzlaşmayla yapılır, öyle veya böyle! Tarihte hep bu şekilde oldu.

Bu anlamda Türkiye'nin bir "anayasa"sı henüz yoktur. Zira üzerinde uzlaşılmış bir metin hiç olmadı.

Ayıp değil, olmasını istediğim şey de kesinlikle değil. Provokatörlük yapmıyorum. Ama tarihsel/sosyolojik gerçekler bunu söylüyor.

Bu anlamda Türkiye'nin bir "anayasa"sı henüz yoktur. Zira üzerinde uzlaşılmış bir metin hiç olmadı.

Sizin ki , tehlikeli bir söylem. Hepsi o.

Provokasyon bu :

İlk değerlendirme Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri’den geldi. Piri üst üste paylaştığı mesajlarda şu ifadelere yer verdi:

• Türkiye nüfusunun hemen hemen yarısı ‘hayır’ oyu verdi. Adaletli bir seçim kampanyası olduğunu hayal etsenize!

• Adil olmayan seçimlerde, cüzi bir çoğunluk ‘evet’ dedi. Böylesi radikal değişiklikler için çok küçük bir fark.

• Hem ‘evet’ hem de ‘hayır’ kazandığını savunuyor. Uluslararası seçim gözlemcilerinin #Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı raporu endişeyle bekleniyor.

Bunu CHP'ye söyle. Başkanlık sistemine hic bir zaman yaklasmadilar, hâlbuki kabul edip şart koyabilirlerdi. MHP öyle yapti (Laiklik, Türkçülük, Üniter devlet, tek dil...) bunlarin hepsi yeni anayasaya MHP'nin sartlariydi.

Evet, Erdoğan aynen Atatürk gibi tarafsızlığını yitirip siyasi bir parti üyesi olmuştur.

İyi de ortada tek parti vardı o dönem. Dolayısıyla meclisteki vekillere karşı bir taraf tutma/karşı durma yoktu. Halk direkt olarak vekilleri seçiyordu.

Ha ben buna rağmen evet verdim, bence eski sistemde vuku bulan tek seçimden sonra kazanan parti genel başkanının hem meclisi hem de hükümeti belirlemesi diktatörlüktü. Yeni sistemde hükümeti ve meclisi iki ayrı seçimde biz seçeceğiz. Çok daha demokratik. Lakin bence en demokratik sistem, partisiz başkanlık sistemi olurdu.

Yani bir yandan hükümeti kuracak başkanı biz seçsek, diğer yandan partiler olmasa ve vekilleri de doğrudan biz seçsek, on numara olur.

Yani bir yandan hükümeti kuracak başkanı biz seçsek, diğer yandan partiler olmasa ve vekilleri de doğrudan biz seçsek, on numara olur.

Bu sistemin adı ne ? Dünya'da eşi var mı ? Kaos yaratmaz mı ?

Dont say "all" :argh:

Those people supporting a dictator in Turkey but live in peace and freedom, they should all be stripped of their dual citizenships.

I dont blame people living in Turkey, because of the bubble they live in with media and everything under controll and pressure on them, but 60-70% in Germany, NL and Belgium is ridicilous. I feel ashamed.

Bu sistemin adı ne ? Dünya'da eşi var mı ? Kaos yaratmaz mı ?

ABD 150 yıldan uzun süre bu sistemle yönetildi. Halen Kanada'nın ve bazı Avrupa devletlerinin eyaletlerinde uygulanıyor.

Neden kaos yaratsın ki? Şuanki sistem çok saçma. Düşün mesela, sen A partisi mecliste çoğunluğa gelmemesi için, en yakın B partisine oy vereceksin. Ama B partisinin senin bölgende gösterdiği aday PKK'lı. Ben bu durumla karşılaştım CHP adayıyla benim İstanbul'daki seçim bölgemde.

Şimdi ben istemediğim halde A partisine mi oy vereyim, yoksa sırf A partisi daha az sandalye alsın diye B partisinin PKK'lı adayına mı oy vereyim?

Halbuki partiler olmasa, birçok ünlü gazeteci ve akademisyen, vatansever Atatürkçü kişiler istedikleri gibi aday olabilirler, biz de onlara oy veririz.

Şuan bu tanınmış Atatürkçü vatansever akademisyen ve gazeteciler CHP üyesi yapılmıyorlar, çünkü Kılıçdaroğlu kendisine rakip çıkarlar diye tırsıyor. Partiler olmasa bunun önüne geçilir, ve gerçekten de herkesin seçilme hakkı olur. Şuan herkesin seçilme hakkı yok, Parti Genelbaşkanının onay verdiklerinin seçilmeye hakkı var.

Those people supporting a dictator in Turkey but live in peace and freedom, they should all be stripped of their dual citizenships.

I dont blame people living in Turkey, because of the bubble they live in with media and everything under controll and pressure on them, but 60-70% in Germany, NL and Belgium is ridicilous. I feel ashamed.

İÇ Savaş çıkarmak için herşeyi deneyecekler, ama Türk Milleti bu oyuna gelmez !

http://www.hurriyet.com.tr/son-dakika-agitten-referandum-aciklamasi-geldi-40429714

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşikilatı (AGİT) referandum ile tespitlerini açıkladı. Tespitler şöyle:

* Anayasa referandumu eşit olmayan bir ortamda gerçekleşti.

* Oy sayım prosedüründe son değişiklikler önemli bir güvenceyi ortadan kaldırdı.

* Ziyaret ettiğimiz sınırlı sayıdaki sandık referandum gününde düzenli ve verimliydi.

* Referandum genel olarak standartları tutturamadı, hukuki altyapı gerçekten demokratik bir süreç için yetersizdi.

* Anayasa referandumunda idari kaynaklar "evet" kampanyası lehine uygunsuz olarak kullanıldı.

* Medyada tarafların eşit şekilde yer almasına izin verilmedi; YSK'nın tarafsız içeriği engelleme yetisi ortadan kaldırıldı.

YSK'NIN MÜHÜR KARARI

* Anayasa referandumu uluslararası standartlara uyumun gerisinde kaldı.

* YSK'nın mühürsüz pusulalar hakkındaki kararının önemli bir güvenceyi ortadan kaldırdığını ve kanunla çelişkili olduğunu söyleyebiliriz.

26 ÜLKEDEN GÖZLEMCİ BULUNUYOR

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinden 23 parlamenter ve görevli, AGİT/DKİHB'den 40 uzun dönemli gözlemci ve 63 uzman görevli olmak üzere 26 ülkeden gözlemcinin tespitlerinin bulunduğu esas rapor dahasonra açıklanacak.

ABD VE AB BU RAPORU BEKLİYOR

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki anayasa değişikliği referandumunun neticesini takip ettiklerini, sonuçların doğrulanması ve AGİT’in ilk bulgularına ilişkin raporunu tamamlamasına kadar yorum yapmayacaklarını açıklamıştı. Bakanlığın bir sözcüsünün Amerika’nın Sesi’ne e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, “Türkiye’deki referandum oylamasının neticesini takip ediyoruz. Sonuçlar doğrulanana ve AGİT’in ilk bulgularına ilişkin raporu yayınlanana kadar yorum yapmaktan kaçınacağız” ifadesini kullanmıştı.

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker de AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu’nun Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn imzasını taşıyan ortak açıklamada, referandum sonuçlarının not edildiği belirtilerek, “AGİT Uluslararası Gözlem Misyonu’nun, kural dışılık iddialarına ilişkin olanlarla da ilgili olan, değerlendirmesini bekliyoruz” denilmişti.

ABD 150 yıldan uzun süre bu sistemle yönetildi. Halen Kanada'nın ve bazı Avrupa devletlerinin eyaletlerinde uygulanıyor.

Neden kaos yaratsın ki? Şuanki sistem çok saçma. Düşün mesela, sen A partisi mecliste çoğunluğa gelmemesi için, en yakın B partisine oy vereceksin. Ama B partisinin senin bölgende gösterdiği aday PKK'lı. Ben bu durumla karşılaştım CHP adayıyla benim İstanbul'daki seçim bölgemde.

Şimdi ben istemediğim halde A partisine mi oy vereyim, yoksa sırf A partisi daha az sandalye alsın diye B partisinin PKK'lı adayına mı oy vereyim?

Halbuki partiler olmasa, birçok ünlü gazeteci ve akademisyen, vatansever Atatürkçü kişiler istedikleri gibi aday olabilirler, biz de onlara oy veririz.

Şuan bu tanınmış Atatürkçü vatansever akademisyen ve gazeteciler CHP üyesi yapılmıyorlar, çünkü Kılıçdaroğlu kendisine rakip çıkarlar diye tırsıyor. Partiler olmasa bunun önüne geçilir, ve gerçekten de herkesin seçilme hakkı olur. Şuan herkesin seçilme hakkı yok, Parti Genelbaşkanının onay verdiklerinin seçilmeye hakkı var.

Çok iyiniyetli olursak işler. Ama hayatın gerçekleri ile uyuşmuyor. ABD tarafından o makama getirilmeyen tek bir Genel Başkan yok ki . Bunu herkes biliyor.
Churchill : Demokrasi kötü yönetimlerin en iyisidir.

ABD tarafından o makama getirilmeyen tek bir Genel Başkan yok ki . Bunu herkes biliyor.
Partiler olmazsa, "genel başkan" diye bir sıfat olmaz ki? Sadece başkanlığa aday kişi olur, ve vekil adayları olur. Vekiller parti olmadığından bizzat kendileri kendi seçim bölgelerinde aday olur.

Rapor böyle çıkarsa, ABD ve AB (Pazarlığın sonucuna bağlı olarak) ve "Hayır"cılar referandum sonucunu kabul etmeyecekler. Gerginlik tavan yapacak...

Bu arada, Erdoğan'ın niyeti galiba süresiz OHAL uygulamak. (Ki bu da ayrı bir gerilim nedeni.)

Rapor böyle çıkarsa, ABD ve AB (Pazarlığın sonucuna bağlı olarak) ve "Hayır"cılar referandum sonucunu kabul etmeyecekler. Gerginlik tavan yapacak...

Bu arada, Erdoğan'ın niyeti galiba süresiz OHAL uygulamak. (Ki bu da ayrı bir gerilim nedeni.)
terorü denediler olmadı,fetöyü kullandılar olmadı
zaten 15 temmuz darbesi natonun türkiyeyi işgal planıydı oda olmayınca başka bir şey deneyecekler i güçlü bir evet çıksaydı iyi olurdu ama beni şaşırtan forumda yazılanlar türkiyede her türlü özgürlüğü yaşayıp sonra batılılara türkiyeyi sürekli şikayet etmek gerçekten acayip bir iş

terorü denediler olmadı,fetöyü kullandılar olmadı
zaten 15 temmuz darbesi natonun türkiyeyi işgal planıydı oda olmayınca başka bir şey deneyecekler i güçlü bir evet çıksaydı iyi olurdu ama beni şaşırtan forumda yazılanlar türkiyede her türlü özgürlüğü yaşayıp sonra batılılara türkiyeyi sürekli şikayet etmek gerçekten acayip bir iş
Bu olanlarin hepsi AKP politikasinin sonucu birakin artik masal anlatmayi.

Bu olanlarin hepsi AKP politikasinin sonucu birakin artik masal anlatmayi.
masal anlattığım yok bunlar gerçekler .tavuklar bile sizden daha onurlu kendi kümesini koruma konusunda
sizler pkk,hdp safında yer aldınız gördük oyları eğer evet çıksaydı pkklılar büyük kutlama yapacaktı gene anadolu halkı kurtardı sizin 5 paralık şerefinizi

Status
Not open for further replies.

Latest posts

Pakistan Affairs Latest Posts

Back
Top Bottom