What's new

Ülke Yönetimi

Status
Not open for further replies.
Türkiye'nin en büyük 3 ilinde Hayır.
Üç büyük ilde PKK'lı demek ki :)
Ya da fetöcü:) Izmir'de fetöcü.
Yüzde 65 bekleyen süper stratejistler affalladı. Bahçeli bile fayda etmedi. Sonuçları iyi değerlendirmeliler.

Türkiye'nin en büyük 3 ilinde Hayır.
Üç büyük ilde PKK'lı demek ki :)
Ya da fetöcü:) Izmir'de fetöcü.
Yüzde 65 bekleyen süper stratejistler affalladı. Bahçeli bile fayda etmedi. Sonuçları iyi değerlendirmeliler.

It was almost identical to BREXIT votes !

UK votes to LEAVE the EU
EU Referendum results, counting complete
Leave
Vote share
51.9%
VOTES17,410,742 VOTES
Remain
Vote share
48.1%
VOTES16,141,241 VOTES
0 results left to declare
EU Referendum latest updates
  1. LEAVE

UK votes to LEAVE the EU
Electorate46,501,241
Turnout72.2%

Rejected ballots26,033

http://www.bbc.com/news/politics/eu_referendum/results

Zannetmiyorum. MHP'lilerin Hayır verme sebebi, PKK'nın tutumundan çok, Bahçeli'nin Tayyip bastonu misali gösterilmesi ve Bahçeli'ye biriken öfkenin dışa vurumu. Yani tamamen parti içi verilmiş bir tepki.

Eğer MHP seçmeni, PKK'nın tutumuna göre hareket etseydi zaten Evet verirdi.
Milliyetçiler, Tayyib'e! ve milliyetçiliği ayaklar altına almasına, açılımına, Suriye politikasına , Hilafete , Cunhuriyet düşmanlığına "Hayır "dedi.

Bahçeli kimmiş:) Bahçelinin faydasını bekleyenler affalladı.
Milliyetçileri Cumhuriyet düşmanı sanmasınlar.

Bundan sonra erken seçim olmazsa 2019'da, iki seçimde birden aynı gün oy kullanacağız. Bir sandıktan hükümeti, diğer sandıktan meclisi seçeceğiz. Bu benim yıllardır istediğim birşeydi. Umarım İlber Ortaylı veya onun kadar bilgili biri c.başkanı adayı olur da seçimi kazanıp hükümeti o kurar.

PKK'nın %50+1 oy bulamayacağını düşünürsek, hükümet kurma veya hükümete ortak olma ihtimali kalmadı.

Bu MHP'nin sonu olabilir.
AKP bile zayıflandi, İstanbul ve Ankara kaybedildi, artik muhalefet kendilerini organize ederse, AKP kesinlikle 2019 yenilebilirir!

İlber Ortaylı

Ilber Hoca bazen "argoyu" cok abartiyor, ama cok bilge adam.

Yabanci medyayi takip ediyorum, inanilmaz seyler söyleniyor ;

m.s. Alman Sansölye Bakani Altmaier :

" Henüz netice resmi degil. OECD ve ordaki gözlemcilerimiz ile konusup secimlerin bizim standartlarimizda gecerli olup olmadigini tartisacagiz. Manipülasyon olmadiysa ve secim demokratik ortamda yapildiysa . Yapacagimiz bir sey yok. Disisleri Bakanim Gabriel az önce Twitter'dan sagduyuya davet etti !"

@OguzSenturk

Dostum MISIR bile bu kadar asagilanmadi. Bunlarin hesabini CB sormazsa, miliyetcilik tekrar canlandirilmazsa AK Parti 2019 da ANAP gibi hezimet yasayabilir.

İlber Ortaylı argo kullanmıyor ki. O Caps'lerde gördüğün sözleri söylemedi İlber Ortaylı. İnsanlar kendileri uydurdular o sözleri. Adam en fazla cahile cahil diyor, o kadar.

İlber Ortaylı argo kullanmıyor ki

HT TV de cok dinledim, mesela bir ara klasik Türk müzigi söyleyen bayan sarkicilar vardi;
kizlara bazen saka ile karisik argo ve cinsel icerikli anlama gelecek sekilde hitap ettigini duydum;
hatta bir ara onu Murat Bardakci cok uyardi " Ilber yayindayiz". Hoca cok bilgili, demek tarzi öyle.

Neyse konu Ilber hoca degil. Konu gelecegimiz. Haftaya piyasalar bir anlamda istikbale isik tutabilir.
Ancak siddet provokasyonlari ve eylemlerinden korkuyorum.
Cok fazla ülke sonuclardan hic memnun degil.

Rezalete bak yav, kabul etmemekte direniyorlar

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1463829-avrupa-birliginden-ilk-referandum-aciklamasi

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada referandumun resmi olmayan sonuçları hakkında yorum yaparak, "Hem 'evet', hem de 'hayır' tarafları kazandıklarını iddia ediyor. Uluslararası seçim gözlemcileri AGİT'in raporunu endişeyle bekliyoruz." diye yazdı.

@OguzSenturk

İngiliz yayın kuruluşu BBC, muhaliflerin YSK kararına itiraz ettiğini aktardı.

Amerikan yayın kuruluşu CNN, Anadolu Ajansı’nın geçtiği verilere dayanarak verdiği haberinde, “Erdoğan’ın az farkla önde olduğunu” başlıktan duyurdu.

İngiliz Guardian gazetesi internet sitesinden canlı olarak aktardığı seçimlerde, sandık sonuçlarında uyumsuzluk bulunduğunun aktarıldığını yazdı.

İngiliz Independent gazetesi de CHP ve HDP’nin itirazlarına haberinde yer verdi. CHP’nin 1.5 milyon yasadışı oy olduğu iddiasını ve sandıkların yüzde 60’ına itiraz edeceğini aktaran Independent, HDP’nin ise yüzde 3 ila 4 puanlık usulsüzlük olduğuna dair iddiasını haberleştirdi.

http://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-dunya-ysk-skandalini-takip-ediyor-1798411/

Screenshot_2017-04-16-22-09-55.png

Sözüm Ukrayna' da azda olsa evet verenlere:
Hem karı peşinde deli gibi koşup, Türk milletini Ukrayna'da rezil ederler, hem gavurun vodkasını içerler, Gavurun ülkesini bırakamazlar ama Türkiye'de serbest ve seküler yaşama karşı çıkarlar, ancak oyları hep muhafazakardır.İlginç.

You control the media, suppress the opposition and rig the election and still only win by a margin.
They were aiming for 60 %. Pathetic.

Kudos to Kilicdaroglu and the CHP for their excellent campaign, alone against the state apparatus and the entire media landscape.

rig the election

The election was not rigged.
YSK has already give the answers : the stamp over the envelope was not their responsability but the responsability of the political party which supervised the ballout including CHP/HDP. After constating 60% of the vote was not stamp they have no choice, specialy because this is not the first time the stamp was forgetten in the election, and generally if they were no proof of fraud they ballout must be accepted. This is the law.
If you want to blame, go blame the political party which gave their signature to this and didn't mange to do a good job.

You can start the video to 12.10.
But for all of the rest, you right. CHP has done a marvelous job for the NO.

Status
Not open for further replies.

Latest posts

Pakistan Affairs Latest Posts

Back
Top Bottom