What's new

Ülke Yönetimi

Status
Not open for further replies.
Ben halen neden bazıları eski sistemi şu yeni sisteme tercih ediyor anlamıyorum. Resmen diktatörlük vardı, tek adam rejimi vardı. Genel seçimde kazanan partinin genel başkanı, Allah gibi hem Meclis çoğunluğunu kendisi belirliyordu, hem de hükümeti kendisi seçiyordu o_O 15 yıl boyunca AKP bu sayede her kurumu yozlaştırdı, eski sistemin tek adam gücünü kulandı.

Şu yeni sistemde ise, meclisi ve hükümeti iki farklı sandıkta seçeceğiz. Yine tek adam seçme seçeneğimiz var mı? Teoride var, eğer seçimi kazanan c.başkanı adayı bir partinin genelbaşkanıysa, ve halk da onun genelbaşkanlığını yaptığı partiyi diğer sandıktan (meclis seçimi) seçerse, yine tek adam olabilir.

Ama olmaya da bilir. 15 yıldır varolan tek adam rejimini yıkma gücü geçti elimize. Cumhurbaşkanı seçimindeki sandıktan seçilen A kişisi eğer meclis seçimlerini kazanan partinin değil de başka bir partinin genelbaşkanı ise, tek adamlık bitiyor çünkü meclis üzerinde hakimiyeti olmuyor.

Eğer seçimi kazanan A kişisi, hiçbir partiye bağı olmayan biriyse ve halkın 100.000 imza ile aday gösterdiği biriyse, yine hiçbir partiyle alakası olmuyor ve hiçbir diktası olamıyor o_O

masal anlattığım yok bunlar gerçekler .tavuklar bile sizden daha onurlu kendi kümesini koruma konusunda
sizler pkk,hdp safında yer aldınız gördük oyları eğer evet çıksaydı pkklılar büyük kutlama yapacaktı gene anadolu halkı kurtardı sizin 5 paralık şerefinizi
Ben oy bile kullanmadim, bana laf atmayi birak, ülke bugün neyse bunun sorumlusu akp, istedigin kadar parmak göster bu gercegi degistiremezsin.

@tesla

Piyasalar yükseliste. Dolar düsüste.
Güven tam demek.
Oynayacaklari tek kart Alevi karti kaldi.
Onu da yurtdisindan yönetecekler.
Fetö terör örgütü, militan Alevi ve diger terör örgütlerini yurtdisindan koordine edecekler.
Türk Alevileri bu oyuna insallah gelmez. Amasya bunu ispatladi.

Çok lafa gerek yok. Yenişafak şeysinde yazan adamın da gerçek niyeti ortaya döktüğü üzere, yeni ortadoğu ülkesine hoş geldiniz.
Geçmiş olsun.
Benim artık umudum yok.
Demek ki layıkımız buymuş.

Ben oy bile kullanmadim, bana laf atmayi birak, ülke bugün neyse bunun sorumlusu akp, istedigin kadar parmak göster bu gercegi degistiremezsin.
ne varmış ülkede, ülke gayet iyi avrupa ve onun boş tehditlerini mi kaale alıyon yoksa korkaklığından mı
merak etme hertürlü saldırıyı püskürtürüz tanklarla yapamadıklarını neyle yapacaklar:-)

ne varmış ülkede, ülke gayet iyi avrupa ve onun boş tehditlerini mi kaale alıyon yoksa korkaklığından mı
merak etme hertürlü saldırıyı püskürtürüz tanklarla yapamadıklarını neyle yapacaklar:-)
Bekle az kaldi, ilerde anlarsin anyayi konyayi.

eğer en ufak bir saldırı ülkemize gelirse avrupaya misliyle karşılık verecez inşallah:-)

@OguzSenturk, Öyle bir şansımız olduğuna inanmıyorum. Minare ve kılıf olayı...
Nasıl olmaz yahu, Erdoğan'ın uzun süre yaşayacağını düşünmüyorum.

Düşünsene İlber Ortaylı, veya İlker Başbuğ, veya Osman Pamukoğlu gibi milliyetçi, Atatürkçü, vatansever ve devlet işlerinden anlayan insanları aday gösterdik. Bence AKP'li cahillerin yanında çok rahat kazanırlar.

Şuana kadar AKP'nin kaybetmemesinin sebebi, Kılıçdaroğlu gibi vatan haini ve gerizekalı bir rakiplerinin olması. AKP'nin iyi olması yüzünden kazanmıyorlar. Gerçek rakipleri hiç olmadı ki.

@tesla

Piyasalar yükseliste. Dolar düsüste.
Güven tam demek.
Oynayacaklari tek kart Alevi karti kaldi.
Onu da yurtdisindan yönetecekler.
Fetö terör örgütü, militan Alevi ve diger terör örgütlerini yurtdisindan koordine edecekler.
Türk Alevileri bu oyuna insallah gelmez. Amasya bunu ispatladi.
Alevi meselesinden bişey çıkmaz. Bundan sonra Gezicilerin ve Kripto Fetocu askerlerin desteklediği Kemalist darbeyi yapmaya çalışacaklar. Burdan da görüldüğü üzere bunu destekleyecek bi dolu insan da var. Ama sıkar biraz.

Kemalist darbe
Kemalistler darbe yapsaydı, AKP, PKK ve FETÖ ile müttefik iken yapardı, çözüm süreci ve Ergenekon-Balyoz iftirası sırasında yapardı.

Biz kemalistlerin istediği tek şey PKK ve FETÖ'nün yok edilmesi. Başka bir arzumuz yok şu ülkede. Zaten bunlar gerçekleşiyor. Bizim açımızdan hiçbir sıkıntı yok.

Bundan sonra darbe girişimi olursa, Solcu/Komünist teröristlerce yapılır. Atatürkçüler karşı durur, tıpkı FETÖ darbesinde karşı durduğumuz gibi.

görüyoruz formda yazdıklarınızı dostum yok avrupa şöyle yaparmış bunu yaparmış safını belli ettin sen zaten bir tarafına yanlışlıkla sokmuşsun ki çığlığn burda duyuluyor
Safla felan alakasi yok okuma özürlü, gercekten nerenle okuyorsun anlamadim, sana olacaklari söylüyorum, sonra yok ben bimiyordum felan deme diye, gerci herseye kilif uydurmayi adet edinmissiniz yarin ülke batsa gene baskasini suclarsiniz.

Kemalistler darbe yapsaydı, AKP, PKK ve FETÖ ile müttefik iken yapardı, çözüm süreci ve Ergenekon-Balyoz iftirası sırasında yapardı.

Biz kemalistlerin istediği tek şey PKK ve FETÖ'nün yok edilmesi. Başka bir arzumuz yok şu ülkede. Zaten bunlar gerçekleşiyor. Bizim açımızdan hiçbir sıkıntı yok.

Bundan sonra darbe girişimi olursa, Solcu/Komünist teröristlerce yapılır. Atatürkçüler karşı durur, tıpkı FETÖ darbesinde karşı durduğumuz gibi.
Tamam da sizin gibi sağduyu sahibi kaç tane Kemalist var üstad. Benim bütün sülalem dünden yazılır, adım gibi biliyorum.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom