What's new

Çay Bahçesi

@WebMaster

I wanna ask if it's possible to separate Turkish section as "Defense" and "Non-Defense" related sections ?

- People whom interested in Defense related developments can follow the "Defense" section.
- People interested in "Non-Defense" related developments can discuss in "Non-Defense" related section.

@WebMaster

I wanna ask if it's possible to separate Turkish section as "Defense" and "Non-Defense" related sections ?

- People whom interested in Defense related developments can follow the "Defense" section.
- People interested in "Non-Defense" related developments can discuss in "Non-Defense" related section.

This would be a perfect solution!! I strongly support this proposal!

Eger bizimkiler köprüyü gecene kadar ayiya dayi demiyor ise ben de bir b*k bilmiyorum. Putin/Rusya ile Amerikan secimlerinden sonra birdenbire iliskilerimiz sogur ise hic sasmayin. Hele Clinton secimlerden basarili cikar ise, Amerika'nin tutumu tamamen degisir. Birilieri bana 'Clinton PKK'yi silahlandiracak dedi' demesin. Kariyi sevmem ama kendisi sadece 'Kürt' müttefiklerden bahsetti. Bu Barzani'de olabilir mesela. Pesmerge'nin Barzani kolunu zaten biz silahlandiriyoruz ve hatta egitiyoruz. Hani Obama Ermeni soykirimini kabul edecekti ya, iste bu deneyimden yola cikilabilir.

Su cok kesin: secimlerden sonra USA, Rusya'yi Suriye'de iyice kistiracak. Bunu objektif ve tarafsiz analistler bile yaziyor. Bence bizimkiler bundan haberdar

Sizce Kremlin neden o eski, dökük, külüstür ucak gemisini Suriye kiyilarinin önüne cekti? Sözde Bati'ya büyük bir gözdagi veriyor cünkü gelecekten haberdarlar.

Hillary Ukrayna'yi yeniden karistirmasa bari. Esas sorun Ukrayna'da ikinci dalga savas riski.Ikinci Dunya savasinin ciktigi yerler buralar. Trump salak malak ama hic etliye sutluye bulasmayacakti.

Birilieri bana 'Clinton PKK'yi silahlandiracak dedi' demesin. Kariyi sevmem ama kendisi sadece 'Kürt' müttefiklerden bahsetti. Bu Barzani'de olabilir mesela.
Hayir Barzani olamaz,ben canli dinledim Clintonu,Suriyedeki YPG Kürtler dedi.

Hayir Barzani olamaz,ben canli dinledim Clintonu,Suriyedeki YPG Kürtler dedi.

Obama da soykirim yasasini desteklerim demisti secim kampanyasinda. Clinton'un Türkiye'nin tepkisini hice sayarak Suriyeli PKK'ya agir silah verecegine inanmiyorum - kadinin agizindan "our allies" kelimleri düsmüyor.

Obama da soykirim yasasini desteklerim demisti secim kampanyasinda. Clinton'un Türkiye'nin tepkisini hice sayarak Suriyeli PKK'ya agir silah verecegine inanmiyorum - kadinin agizindan "our allies" kelimleri düsmüyor.
YPG de o katogoride,unutma.
''Our Kurdish allies''.
Bosuna guvenme,Obama nasilsa Clinton da oyle.

ABD bu bölge ile ugrasini azaltacak Clinton basa gecince. Cin'e odaklanacak, wikileaksi hatirlayin.
Bu bölgeyi kurtlar zaten kapmis, bizim görevimiz bu zor sularda Rusya ve ABD yi kendi yararamiza kullanmaya devam ederek sinirlarimizi genisletmek.

Insanlar niye sinir genisletmekten bahsediyor? Tamam bencede kuzey Suriye ve Iraq himayemize gecmeli, ama bunu siyasi/ ekonomik ve istihbarat ile yapmak lazim (tipki Iran in Sam ve Bagdat da yaptigi gibi). Tabiki askeri guc bulundurulmali ama eger gunun sonunda Halep ve Mosul a mehter marsi ile girip bayrak asacagimizi dusunmek sacma

Insanlar niye sinir genisletmekten bahsediyor? Tamam bencede kuzey Suriye ve Iraq himayemize gecmeli, ama bunu siyasi/ ekonomik ve istihbarat ile yapmak lazim (tipki Iran in Sam ve Bagdat da yaptigi gibi). Tabiki askeri guc bulundurulmali ama eger gunun sonunda Halep ve Mosul a mehter marsi ile girip bayrak asacagimizi dusunmek sacma
Sinirlari genisletmekle destekledigimiz factionlari sinirlarimizin öte yanina yerlestirip tampon bölge kurmak. Yani PKK/PYD/ISIS belalarini def etmek. Bunu yapmak icin Barzaniyide desteklememiz lazim

Böyle büyük bir mücadelede müttefiklik ne ifade eder? Ben bilmiyorum. Bizim mücadeleyi baltalaması silah vermesi kadar kötü olur, öyle sinir bozucu bir tip var karıda... :)

2016 yilin ilk 6 ayinda Almanya'nin en önemli 8'inci savunma sanayi pazari olmusuz. Ne bok aldik ki biz bunlardan bu sene?

c6c01e2faeb04552b6c6d4027089ccd4.png

Toplam tutar: 76.370.162 €'cuk --- Oha.

What we bought from them:

Parts for airplanes, unmanned aerial vehicles, engines and ground equipment (66.7%);
--
Test bench for helicopter parts and parts for speed measuring equipment, test bench, tools (9.8%);
--
Communications equipment, data processing equipment, navigation equipment, power supplies, control and regulating equipment for power supplies and parts for electronic equipment, communication equipment, radar jammers, data processing equipment, navigation equipment (8,8%)

They classified the products into three categories.

@KediKesenFare

Sanirim büyük bir bölümü motor ve zırh. Tabi buna ek elektronik ve mekanik parçalar ve hatta mermi.TSK'nın kullandığı MKEK yapımı her mermi için ödenen lisansparasıda vardır.

Biz hala abd ve Almanyaya göbekte bağlıyız savunma konusunda.

TSK envanterinde bulunan Alman menseili eski araclarin yedek parcalari da dahil olabilir. Uretici esas yedek parcadan kazaniyor. Ucuza tank aldim saniyorsun sonra yedekparcadan gecirmeye basliyor:)

@KediKesenFare

TSK'nın kullandığı MKEK yapımı her mermi için ödenen lisansparasıda vardır.
Sn.TrMhMt MP-5, G3 gibi silahlarin uretiminden lisans parasini anlayabiliyorum ama mermiyi anlayamadim.

Yanlis anlamayin lutfen hangi kalibre,cesit mermiler Alman lisansina tabii? O kadar da degildir:) Mermiyi bile lisansla uretiyor olamayiz:)

Latest posts

Back
Top Bottom