Fazla ciddiye alma o sahisi,''inferiority complex'' i var cocukcagizin,idare et abisi.
Demmekki,sen ne kadar vurursan o kadar sevilirsin,bizde bundan sonra af etmeyelim,karekterimizde olmamasina ragmen dusene vuralim kaddar olalim.
Ben Avrupalılarda bu kadar dindaşlık vurgusu olduğunu tahmin etmezdim. Hristiyan diye tutuyorlar birbirlerini dendiğinde bana hep bir kulağımdan girer öbüründen çıkardı. Böyle tipleri kendi gözümle gördükçe sanırım hak vermeye başlıyorum bu argümana.
Çünkü benim Çinli arkadaş Cezayir-Fransa örneğini verdiğinde hemen "Cezayirliler hristiyan değil" dedi. Onların geri kalması doğal gibilerinden. Biz hristiyan olduğumuz için bizim geri kalmamız doğal değil demeye getiriyor. Yani bunlar ciddi ciddi hristiyan oldukları için zenginliği kendilerine hak görüyorlar. Çok ilginç kafa yapıları.
Avrupa'da bazı insanlar var gerçekten din konusunda tarafsız olduğunu görüyorum. Ama din konusunda ciddi taraflı olduğu belli olan çok fazla insanda görmeye başladım. Mesela Jürgen Habermas diye bir filozof var, Avrupa Birliğinin babası diyebileceğim birisi. Alman adam. Sosyalist bir adam, bir dine inanmıyordur muhtemelen.
Bu adamın 2005 yılında yazdığı bir makalesini okudum. Açıkça Avrupa hristiyan olmasaydı gelişemezdi diyor. Bu adamlar bu kadar hristiyanlık vurgusu yaparken artık bende görüşlerimi tekrar gözden geçirmeye karar aldım. Burada sizlerle tartışırkende aldığım tepkilerden hissediyorum, etrafımdanda söylüyorlar. Bazen çok keskin çıkabiliyorum siyasi tartışmalarda din işin içine girdiğinde. Belkide işin doğası bu.