What's new

Çay Bahçesi

Fazla ciddiye alma o sahisi,''inferiority complex'' i var cocukcagizin,idare et abisi.

Demmekki,sen ne kadar vurursan o kadar sevilirsin,bizde bundan sonra af etmeyelim,karekterimizde olmamasina ragmen dusene vuralim kaddar olalim.

Ben Avrupalılarda bu kadar dindaşlık vurgusu olduğunu tahmin etmezdim. Hristiyan diye tutuyorlar birbirlerini dendiğinde bana hep bir kulağımdan girer öbüründen çıkardı. Böyle tipleri kendi gözümle gördükçe sanırım hak vermeye başlıyorum bu argümana.

Çünkü benim Çinli arkadaş Cezayir-Fransa örneğini verdiğinde hemen "Cezayirliler hristiyan değil" dedi. Onların geri kalması doğal gibilerinden. Biz hristiyan olduğumuz için bizim geri kalmamız doğal değil demeye getiriyor. Yani bunlar ciddi ciddi hristiyan oldukları için zenginliği kendilerine hak görüyorlar. Çok ilginç kafa yapıları.

Avrupa'da bazı insanlar var gerçekten din konusunda tarafsız olduğunu görüyorum. Ama din konusunda ciddi taraflı olduğu belli olan çok fazla insanda görmeye başladım. Mesela Jürgen Habermas diye bir filozof var, Avrupa Birliğinin babası diyebileceğim birisi. Alman adam. Sosyalist bir adam, bir dine inanmıyordur muhtemelen.

Bu adamın 2005 yılında yazdığı bir makalesini okudum. Açıkça Avrupa hristiyan olmasaydı gelişemezdi diyor. Bu adamlar bu kadar hristiyanlık vurgusu yaparken artık bende görüşlerimi tekrar gözden geçirmeye karar aldım. Burada sizlerle tartışırkende aldığım tepkilerden hissediyorum, etrafımdanda söylüyorlar. Bazen çok keskin çıkabiliyorum siyasi tartışmalarda din işin içine girdiğinde. Belkide işin doğası bu.

Bizden propaganda yok arkadaş, bizde 0. İşimiz gücümüz din oldu ve başımızda bir manyak var. Ya bu nasıl iştir ingilizer okadar zulüm yaptı okadar pis şey yaptı sonra her şey güllük gülistanlık oldu, hiç birşey yapmadılar, herkes çok mutluydu, somurmediler ülkeleri. Bu nasıl bir iştir anlamadım.

O bölümde(Mİddle East) ağır bir Molla etkisi var; o kadar ki bazı ''Türk'' üyeler dahi onları savunmakta, hatta yaptığım tartışmada bana çıkışmaktalar; bu bölümde(Turkish Defence) de o etkiyi hissettirmeye başladılar, fakat ilginçtir bilgi ile yapmıyorlar bunu. Bir de büyük bir ihtimal forum dışı bir yöntemle organize olmuşlar; forum işleyişini istedikleri yönde ciddi şekilde etkiliyorlar...

Bizim propaganda gücümüz var; fakat sistemli, zamana yayılmış ve ciddi şekilde yozlaştırılmaya maruz bırakılmışız; hatta reflekslerimiz ciddi şekilde törpülenmiş, kayıtsızlaşmış.

Daha geçen gün 4 şehit verdiğimiz sıralarda burada bir üye çıplak bir kadının Türk bayrağı tutarken çektiği resmi paylaştı; geldiğimiz nokta budur.

Ben Avrupalılarda bu kadar dindaşlık vurgusu olduğunu tahmin etmezdim. Hristiyan diye tutuyorlar birbirlerini dendiğinde bana hep bir kulağımdan girer öbüründen çıkardı. Böyle tipleri kendi gözümle gördükçe sanırım hak vermeye başlıyorum bu argümana.

Çünkü benim Çinli arkadaş Cezayir-Fransa örneğini verdiğinde hemen "Cezayirliler hristiyan değil" dedi. Onların geri kalması doğal gibilerinden. Biz hristiyan olduğumuz için bizim geri kalmamız doğal değil demeye getiriyor. Yani bunlar ciddi ciddi hristiyan oldukları için zenginliği kendilerine hak görüyorlar. Çok ilginç kafa yapıları.

Avrupa'da bazı insanlar var gerçekten din konusunda tarafsız olduğunu görüyorum. Ama din konusunda ciddi taraflı olduğu belli olan çok fazla insanda görmeye başladım. Mesela Jürgen Habermas diye bir filozof var, Avrupa Birliğinin babası diyebileceğim birisi. Alman adam. Sosyalist bir adam, bir dine inanmıyordur muhtemelen.

Bu adamın 2005 yılında yazdığı bir makalesini okudum. Açıkça Avrupa hristiyan olmasaydı gelişemezdi diyor. Bu adamlar bu kadar hristiyanlık vurgusu yaparken artık bende görüşlerimi tekrar gözden geçirmeye karar aldım. Burada sizlerle tartışırkende aldığım tepkilerden hissediyorum, etrafımdanda söylüyorlar. Bazen çok keskin çıkabiliyorum siyasi tartışmalarda din işin içine girdiğinde. Belkide işin doğası bu.
Welcome to the real world, sen dinin determinant olmadigini kabul etsen bile yasadigimiz siyasi dünyada hiristiyan bati dünyasi herzaman bakis aciliarini belli etmislerdir: birinci dünya hiristiyan bati medeniyyeti, onlardan harici yobaz gelismemis. Hiristiyan vurgusu yapmalarina bile gerek yok, gelismislik bunlarin gözünde ne kadar kaddar ne kadar ezebilme kapasiten var. Medeniyyet rolü yapip, survival of the fittest mentalitesi, bizim telimize dokunmadikca geride kalan dünyayi istedigimiz gibi abuse yapabiliriz. Ezebiliyorsan zayifi güclüsün

Last edited:
Welcome to the real world, sen dinin determinant olmadigini kabul etsen bile yasadigimiz siyasi dünyada hiristiyan bati dünyasi herzaman bakis aciliarini belli etmislerdir: birinci dünya hiristiyan bati medeniyyeti, onlardan harici yobaz gelismemis. Hiristiyan vurgusu yapmalarina bile gerek yok, gelismislik bunlarin gözünde ne kadar kaddar ne kadar ezebilme kapasiten var. Medeniyyet rolü yapip, survival of the fittest mentalitesi, bizim telimize dokunmadikca geride kalan dünyayi istedigimiz gibi abuse yapabiliriz. Ezebiliyorsan zayifi güclüsün
Birsey cok kesin ve tartisilmaz bence. Biri bunlarin menfaatlarina yararsa onu 'kabul ederler', ister siyah, hristiyan (Afrika'daki hristiyanlara 'ne kadar' deger verdiklerini unutmayalim), musluman, komunist vs ol. Isin bittiginde seni kullanilmis mendil gibi atarlar, hele ingiltere, abd ve fransa bu konuda cok acimasiz. ypg/pkk ve taliban'in durumu ortada. Yani bence hristiyanlikla falan pek alakali degil. bati ustunlugunu korumak icin elinde ne var ne yok kullaniyor; hard power, soft power ve din... Isine geldiginde hristiyanligi kullaniyor, gerektiginde hristiyanligi camdan atiyor.

Birsey cok kesin ve tartisilmaz bence. Biri bunlarin menfaatlarina yararsa onu 'kabul ederler', ister siyah, hristiyan (Afrika'daki hristiyanlara 'ne kadar' deger verdiklerini unutmayalim), musluman, komunist vs ol. Isin bittiginde seni kullanilmis mendil gibi atarlar, hele ingiltere, abd ve fransa bu konuda cok acimasiz. ypg/pkk ve taliban'in durumu ortada. Yani bence hristiyanlikla falan pek alakali degil. bati ustunlugunu korumak icin elinde ne var ne yok kullaniyor; hard power, soft power ve din... Isine geldiginde hristiyanligi kullaniyor, gerektiginde hristiyanligi camdan atiyor.

bir sey daha da açık bence tüm bunları yapan o bahsettiğin ülkelere sızmış bi yapılanma. brezilyadaki hatunu bitirdiler mesela. mısırda adamlar sisiyi başa getirdi, bizimkiler olayı islamiyete çekti dinciliğe, şeriata çekti. Bence basit işleri komplike eden bizleriz, bizim gibi ülkeler ve insanlar. gerçekleri göremeyecek kadar aptal olduğumuz için oluyor bunlar. mısır'da darbe yapıldıgında "mısır bizimdir bizim kalacak" diye bağıran mısır halkı hiç 50 yıl bi diktatörle yaşadığının farkında mıydı acaba. yada bizim gibi, dinciler/şeriatcılar gitti laik adam geldi derken, darbenin arkasında neler dönüyo onu hiç düşündük mü. boku adamlara atıyoruz ama, kendimize de bakalım. türkiye şu anda tek başına mücadele ediyor, demokrasiyi bi yandan sürdürmek isteyip diger yandan da bu adamların oyunlarına maruz kalıyoruz, ha bazen demokrasinin tadını kaçırıp hükümetin terörist dedkleri de hala mecliste tuhaf ülkeyiz anlamıyorum bazen

Last edited:
Elbette. Edit butonu mu kayboldu? Bu yüzden mi ekleme yapamıyorsunuz? Normal şartlarda buna izin vermesi gerekirdi...

Düzenleme seçeeneği süreye bağlı sanırım, bu yüzden yok; fakat ekleme yapmak yerine yapacağım eklemeyi ayrı bir iletide eklesem siz onu mevcuttaki 2 ve 3.ileti arasına alabilir misiniz, yani 3.iletiyi bir sıra aşağı kaydırıp yerine yeni göndereceğim iletiyi alabilir misiniz?

Uygunsa sizin için ileriki günlerde sizden yardım rice edeceğim bunun için.

Düzenleme seçeeneği süreye bağlı sanırım, bu yüzden yok; fakat ekleme yapmak yerine yapacağım eklemeyi ayrı bir iletide eklesem siz onu mevcuttaki 2 ve 3.ileti arasına alabilir misiniz, yani 3.iletiyi bir sıra aşağı kaydırıp yerine yeni göndereceğim iletiyi alabilir misiniz?

Uygunsa sizin için ileriki günlerde sizden yardım rice edeceğim bunun için.

Uygundur elbette siz gönderinizi hazırlayın mod tools muhtemelen sonraki tarihli bir iletiyi kaydırmaya müsade etmiyecektir ama ben edit yaparak istediğiniz gibi araya sıkıştırabilirim. Daha sonra da en son iletiyi tekrar olmasın diye silerim.

@cabatli_53
Sn. Moderatorumuz bir tane. Bizimle ugrasip, bizi adam ediyor:)
Well, i don't know if you are being sarcastic or not...but we had times..that we had no mod in our section for months....

Trolls were polluting sticky threads, that Lordtyrannus used troll in every single thread. Pakistani Mega Troll, tink tank Safriz (senior members would remember)......Cabatlı managed to turn Turkish section in to a no-troll zone.

He might seem a bit harsh but that's totally necessary to not letting this place to turn into kindergarden.

Igne ve alay kesinlikle yok. Samimi olarak yazdim.
Trol olmayan üyeleri anlamakta, tanımakta bende zorluk yaşıyorum.

@cabatli_53
Sn. Moderatorumuz bir tane. Bizimle ugrasip, bizi adam ediyor:)

Moderatorun kafasına göre adam atıyor, ülkemi vatanımı bayrağımı namusumuzu savunup bi arap a iki kelime sövdüm diye 1 ay banladı beni. hiç adil değil.

ayrıca @Sinan a da imtiyaz kullanıyor, o kadar saydırıp atılmayan tek adam

Back
Top Bottom