What's new

Çay Bahçesi

Allah askina biri sunlari izlesin. Nerde bu cigersiz, serefsiz hain huseyin celik, bulent arinclar? bizim zamaninda bunlar vatan haini dedik kimse anlamadi. Televizyonda bugunlerde takip eden varsa kenan alpay denen bir serefsiz geziyor muhetemelen bir yabanci ajandir. Vatan haini kopek. Izleyin!

Ikincisini ozellikle izeleminizi istiyorum.

selam nurlu sabaha,
gök girsin kızıl çıksın...
selam kutlu dergaha,

gururumu satarsam
türklüğe su katarsam
ite kemik atarsam
gök girsin kizil ciksin...

terlemezse göynekler
sürçerse ak toynaklar
yüz bulursa oynaklar

kuran deva her derde
düsturluk her dertlerde
sirt dayarsam namerde

anayurt tanri daği
hazirlansa hep yaği
terkedersem başbugu
gök girsin kizil ciksin..

yürümezsem hak yolda
erimezsem hak yolda
çürümezsem hak yolda

@Sinan

Kardeşim her ikiside feto'nun akp içerisindeki adamları idi bunu hem akp'liler hemde başbakan biliyor. Darbeyi hazırlayan ve darbeyi yapanların hepsi bu iki kişinin özel çalışması ile o pozisyonlara geldiler.

Bugün her yerde cadı avı gibi feto'cü aranıyor ama ne hikmetse özellikle siyasetçi denilenler ve hatta bu iki isme kimsenin birşey dediği yok. Hâlbuki bu iki isim bu ülkeye, bu millete en büyük zararları verenler.

Bugün yarın akp'nin buluşması var köşkte ve bu iki isim de davetli.

Ne istediler de vermedik diyorlardı ya onlar özür diledi ve kurtuldu. Peki bu millete bu kötülükleri yapanların başları nezaman hesap verecek? Sadece savunma projelerinin satışından 10 milyar dolar zarar var kim bunun hesabını verecek?

Artık siyasi konularda konuşmuyordum ama sussam gönül razı değil.

Allah askina biri sunlari izlesin. Nerde bu cigersiz, serefsiz hain huseyin celik, bulent arinclar? bizim zamaninda bunlar vatan haini dedik kimse anlamadi. Televizyonda bugunlerde takip eden varsa kenan alpay denen bir serefsiz geziyor muhetemelen bir yabanci ajandir. Vatan haini kopek. Izleyin!

Ikincisini ozellikle izeleminizi istiyorum.

selam nurlu sabaha,
selam kutlu dergaha,

gururumu satarsam
türklüğe su katarsam
ite kemik atarsam

terlemezse göynekler
sürçerse ak toynaklar
yüz bulursa oynaklar

kuran deva her derde
düsturluk her dertlerde
sirt dayarsam namerde

anayurt tanri daği
hazirlansa hep yaği
terkedersem başbugu

yürümezsem hak yolda
erimezsem hak yolda
çürümezsem hak yolda
Kanım kaynadı o hüseyin denen şerefsizin o laflarını dinlerken.. Ooof offf ülke ne dönemlerden geçiyor be.. Bakalım normal bir ülke oluşumuzu görebilecekmiyiz yakında..

Boyle birseyin yasanmasina yuzde 1 bile ihtimal vermiyorum, neden biliyormusunuz cunku israil cok yeni bir devlet, ikincisi toplumun bircogu milliyetci ve gecmisi cok iyi hatirliyor o yuzden daha cok birbirine siki siki sariliyor. Cok kucuk seyler olabilir ama ihtimal vermiyom.

Keske Turkiyede o eski AKP nin olmadigi ve bukadar toplum nezdinde ayristirmanin olmadigi ve milliyetci Turkiyeye geri donsek. Bugun Ataturkcu-Ataturk dusmani, Cumhuriyetci-Osmanlici, Sunni-Alevi, ondan sonra sayiyiorya cumhurbaskani 30 tane isim turk,kurt,cerkez bilmem ne diye.

Yenikapi ruhu insallah devam eder ama ben sanmam, o cumhurbaskanindaki ego, o kincilik o nefret gitmez bence, icine islemis seytanlik.

Fırat kalkanı operasyonundan bu yafidileri niçin rahatsız olmadığını düşünürken, oluşan son gelişmelerden sonra aklıma şöyle bir tez geldi, muhtemelen Türkiye Rusya arasında yapılan anlaşmaya göre lazkiye, şam, humus esada kalacak golan tepeleri ve belki şamdan bir parçada israil istifade edecek, hali hazırda golan tepelerinde israil kuvvetleri belirli bir güvenlik bölgesi de kurmuş el koymuştu... Türkiye ise öncelikli olarak halep ve belkide kuzey suriyenin tamamını kapsayan bir bölgeyi almış olacak, geri kalan iç bölgeler fazla işe yaramayan çöl verimsiz topraklar çok fazla da petrol bulunmuyor, oraları kime kalır bilinmez...

Sonuç olarak Türkiye halepi, Rusya Askeri üssünü almış olacak, israil ise kontrol altında tutabileceği kendine dost ve müttefik bir lider ile kendini garantiye almış olacak ne muhalifler ne de Türkiye ile komşu olmayacak, böylece filistinde ki direnişe destek verecek hiç bir komşusu da olmamış olacak, hali hazırda lübnan ve ürdün hükümetleri israil ile yakın ilişkiler içerisinde, eski mısır cumhurbaşkanını da darbe ile devirip yerine kendi adamlarını geçirmiş durumdalar, bu anlaşma herkes için win win olmuşa benziyor, bakalım zaman neyi gösterecek....

Son zamanlarda muhalif ve esad kuvvetleri arasında ki hızlı toprak değişimleri esir alışverişi ve sivillerin bazı bölgelerden boşaltılması durumun bu yönde olduğunu işaret ediyor.

original.jpg
I love how he backpacked Cyprus. :D

Büyük devletler öyle kolay kolay iç savaş yaşamazlar. Gelişmiş ülkelerdeki sıradan insanlar bile borsaymış FDI'mış turizmmiş bu tarz şeylerden iyi anlar ve ona göre davranırlar, bilirler en küçük bir istikrarsızlığın bile borsayı çökertebileceğini, trilyonlarca dolar zarara uğratabileceğini, yatırımı turizmi bitirebileceğini.

O yüzden birşey gırtlaklarına gelse bile alttan alırlar, baskıyı politikacılara uygun kanallarla yaparlar.

Öyle basit bir iş değil gelişmiş ülkelerde öyle sorunlar çıkması. İç savaş çıkacak olsa şuana kadar ilk Japonya'da çıkardı, resmen Abe anasını ağlatıyor milletin yinede seslerini soluklarını çıkarmıyorlar.

Islamda zorlama yoktur. Icersen alkolu yaradan sorar hesabi. Ortmezsen basini yaradana verirsin hesabi. Adult icerik izlersen yine hesabi yaradana verirsin.

Birseylerin yasak olmasi yapamazsin anlamina gelmez. Yaptigin seylerden sorumlu oldugun gercegi goz onune alinirsa karar senin.

Mobildeyim detaya giremiyorum. Ikincisi ingilizce disinda dil kullanmak kurallara aykiri yakinda konun kapanacak sanirim farkindasin.
E ne fark var o zaman şeriatla laiklik arasında? İkiside insanları kendi haline bırakıyor, günahıyla sevabıyla ne yaparsan yap sonucunu yapan çekecek öbür tarafta diyor dediğine göre, e fark ne peki?

------------------

Gel burada konuşalım, burada daha rahat ederiz. Merak ettim şimdik bahsettiğin şeriat türünü.

@SouI

Dedigim gibi mobildeyim suan. Ikincisi benim bu konuda soyleyeceklerim bazi ekstremistlerin tepkisini cekebilir. Yine kufur hakaret havalarda ucusabilir. O nedenle uzatmakta istemiyorum.
Fakat seriat senin dusundugun yada orda burda seriat adi altinda yapilan seyler degil. Olsa idi zaten o diyarlarda huzur olurdu.

@SouI

Dedigim gibi mobildeyim suan. Ikincisi benim bu konuda soyleyeceklerim bazi ekstremistlerin tepkisini cekebilir. Yine kufur hakaret havalarda ucusabilir. O nedenle uzatmakta istemiyorum.
Fakat seriat senin dusundugun yada orda burda seriat adi altinda yapilan seyler degil. Olsa idi zaten o diyarlarda huzur olurdu.
Tamam da bahsettiğin şeriatla laiklik arasında bir fark göremedim, onu anlayamadım bir türlü. Sen o zaman pc başına geldiğinde yazarsın cevap, istersende özelden yaz çekmez ekstremistlerin tepkisini böylece yazacakların.

Büyük devletler öyle kolay kolay iç savaş yaşamazlar. Gelişmiş ülkelerdeki sıradan insanlar bile borsaymış FDI'mış turizmmiş bu tarz şeylerden iyi anlar ve ona göre davranırlar, bilirler en küçük bir istikrarsızlığın bile borsayı çökertebileceğini, trilyonlarca dolar zarara uğratabileceğini, yatırımı turizmi bitirebileceğini.

O yüzden birşey gırtlaklarına gelse bile alttan alırlar, baskıyı politikacılara uygun kanallarla yaparlar.

Öyle basit bir iş değil gelişmiş ülkelerde öyle sorunlar çıkması. İç savaş çıkacak olsa şuana kadar ilk Japonya'da çıkardı, resmen Abe anasını ağlatıyor milletin yinede seslerini soluklarını çıkarmıyorlar.
ne alekasi vr gelismis ulkelerde siradan insanlarin borsayi bilmesi ..tum dunyada borsayla ugrasan grup parasi olanlardir:)) git amerikayad yada avrupaya normal siradan para kazanan insanin borsayla ne isi olur gor.

Pakistan Affairs Latest Posts

Back
Top Bottom