What's new

Çay Bahçesi

ne alekasi vr gelismis ulkelerde siradan insanlarin borsayi bilmesi ..tum dunyada borsayla ugrasan grup parasi olanlardir:)) git amerikayad yada avrupaya normal siradan para kazanan insanin borsayla ne isi olur gor.
Pardon?

siradan insanlarin dunyanin hic bir yerinde borsa fdi sunla bunla isi olmaz.zaten dunyadaki tum para dunyanufusunun yuzde 5'nin elinde diye biliyorum..soul sen hic turkiye ye geldin mi?

siradan insanlarin dunyanin hic bir yerinde borsa fdi sunla bunla isi olmaz.zaten dunyadaki tum para dunyanufusunun yuzde 5'nin elinde diye biliyorum..soul sen hic turkiye ye geldin mi?

Demek istediğini halen anladığımı sanmıyorum. Borsalar çökerse bundan sadece zenginlerin etkileneceğini ve halkların bundan etkilenmeyeceğini falan mı ima etmeye çalışıyorsun?

Çünkü eğer ima etmeye çalıştığın şey oysa durum çok vahim. Bu sadece borsanın nasıl işlediğini ve etkilerini bilmediğini değil, aynı zamanda dünya tarihindende bir haber olduğunu gösterirde ondan. Hiç mi duymadın "büyük bunalımı" hayatın boyunca?

İşin dahada trajikomik yanı o zaman borsadan bir haber olan senin gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerin halklarının borsadan bir haber olduğunu ima ettiğim mesajımı eleştirmeye çalışman.

Hem bundan daha ironik bir şey olamazdı, hemde borsadan anlamayan birinin borsadan anlamadığını böyle ifade etmeside aynı zamanda beni eleştirdiğin mesajımında ne kadar doğru bir tespit olduğunu kanıtlamakta.

This is the comment I found under the news for 2 captured Sultan Murad rebels. Just for fun.
"erosriable ya sen ne diyosun amına koyduğumun evladı ananızı yolcu uçağına hostes yaparım ve bilerek uçağı tribülansa sokup ananı panik yaptırıp pilot koltuğuna oturturum ve fırlatma koltuğuyla uçaktan atar sonra da uçağın iniş takımlarını açmadan uçağı piste indirir yolcuları ölümle burun buruna getirir sonra da kahraman pilot ilan edilir ve ünlü olurum. Film ve reklam teklifleri alırım. Kazandığım paralarla kendime saunalı, jakuzili,kapalı yüzme havuzlu, tabandan ısıtmalı, çelik konstriksyonlu, depreme dayanıklı ve lüx villa alır tüm arkadaşlarımı villama davet eder ve ananıda VIP konuk olarak evime davet edip gelirken 2 ekmek almasını rica eder eve geldiğinde o aldığı ekmekleri amının zevk suyuna bandırıp künefe gibi misafirlere ikram ettikten sonra ananın götüne yıllanmış şarap sokup tirbüşonla açıp şişenin mantarıyla da ananın burnunu tıkayayım. Anan yarı baygın vaziyette iken götüne 19 cm damarlı yarrağımı köküne kadar sokup çığlıklar içinde kanırttıra anırttıra sikeyim." AHAHAHAHAHA :D :D :D

@SouI

Dedigim gibi mobildeyim suan. Ikincisi benim bu konuda soyleyeceklerim bazi ekstremistlerin tepkisini cekebilir. Yine kufur hakaret havalarda ucusabilir. O nedenle uzatmakta istemiyorum.
Fakat seriat senin dusundugun yada orda burda seriat adi altinda yapilan seyler degil. Olsa idi zaten o diyarlarda huzur olurdu.
Türkiyede hic seriyata gerek yok. Bende Muslaminim ama zorlu din herzaman ters tepki yapar bakiniz Iran ve Sud Arabistan, istninasiz. Simdiki Anayasamiz mükemmel degil, ama din kisvasi altinda insanlari zorlamak hos degil. Eskiden Kemalizm altinda nasil bazi kapalilara eziyet cektirdilerse terside haksizlik. Özgürlük herzaman en iyisidir

@Zulkarneyn

Hayırdır? Hasta felan değilsin umarım. Kafa yapıcı maddede almadın değil mi?

Hayır bunca sene sonra senden aklı selim ve benim hiç terettütsüz kabul edeceğim cümleler kurmuşsun şaşırdım.

Şeriat'a gerek yok değil ama şeriata paralel bir anayasanın zararı değil yararı olur kanatindeyim.

Zorunlu din konusunda mutabıkız.

Ülkede adalet sistemi iyi işlesin, herkesin istediği bu, şeriat zaten kuran kanunlarına göre yönetilip adaleti sağlamak oluyor, adaleti adam akıllı sağlasınlar adı şeriat olsun olmasın kimse itiraz etmez herhalde. Ülke yönetiminde Maksat her kesimin razı olduğu adaletin gerçek mana da sağlandığı bir sistemin oturması olmalı.

Atatürk'ün bir sözüne denk geldim.

"Today the Soviet Union is a friend and an ally. We need this friendship. However, no one can know what will happen tomorrow. Just like the Ottoman and Austro-Hungrian Empires it may tear itself apart or shrink in size. Those peoples that it holds so tightly in its grip may one day slip away. The world may see a new balance of power. It is then that Turkey must know what to do. Ally Soviets have under their control our brothers with whom we share language, beliefs and roots. We must be prepared to embrace them. Being ready does not mean that we will sit quietly and wait. We must get ready. How does a people get prepared for such an endeavour? By strengthening the natural bridges that exist between us. Language is a bridge... Religon is a bridge... History is a bridge... We must delve into our roots and reconstruct what history has divided. We can't wait for them to approach us. We must reach out to them."

1933'te söylemiş.......adam 50 sene sonrasını görmüş, ve bize yol göstermiş, nasıl hazırlanmamız gerektiğini anlatmış.....bizde becerememişiz..... :rolleyes:

Atatürk'ün bir sözüne denk geldim.

"Today the Soviet Union is a friend and an ally. We need this friendship. However, no one can know what will happen tomorrow. Just like the Ottoman and Austro-Hungrian Empires it may tear itself apart or shrink in size. Those peoples that it holds so tightly in its grip may one day slip away. The world may see a new balance of power. It is then that Turkey must know what to do. Ally Soviets have under their control our brothers with whom we share language, beliefs and roots. We must be prepared to embrace them. Being ready does not mean that we will sit quietly and wait. We must get ready. How does a people get prepared for such an endeavour? By strengthening the natural bridges that exist between us. Language is a bridge... Religon is a bridge... History is a bridge... We must delve into our roots and reconstruct what history has divided. We can't wait for them to approach us. We must reach out to them."

1933'te söylemiş.......adam 50 sene sonrasını görmüş, ve bize yol göstermiş, nasıl hazırlanmamız gerektiğini anlatmış.....bizde becerememişiz..... :rolleyes:
Afaik, one of the screw ups, if not most important one, of Turgut Ozal in the 90's was to assume the 'big brother' role of Turkey regarding all those Turkic countries, to the dismay of them, just when they got rid of the Soviets. Overeagerness got Ozal and his govt.

@Zulkarneyn

Hayırdır? Hasta felan değilsin umarım. Kafa yapıcı maddede almadın değil mi?

Hayır bunca sene sonra senden aklı selim ve benim hiç terettütsüz kabul edeceğim cümleler kurmuşsun şaşırdım.

Şeriat'a gerek yok değil ama şeriata paralel bir anayasanın zararı değil yararı olur kanatindeyim.

Zorunlu din konusunda mutabıkız.
Ben herzaman bu dusuncede idim. Fetullahcilarda aktiv iken bize asiri anti-ataturk propagandasi yapiyolardi ozamanlari muslumanlara zulmler sanki Ataturkten kaynaklaniyormus gibi lanse ediliyordu. Halbuki "kemalism" kilifi altinda kendi cikarlari ugruna zulm yapanlarin Ataturk ile alakasi yok. Ögrütten ayrildiktan sonra bunlari daha iyi arastirip anlamaya basladim dogal olarak. Insan sürekli olarak ayni görüste olmaz, devamli kendini gelistiriri.

Ama ben hic bir zaman ne Ataturke nede Islama hakaret etmedim, burada zamaninda cok berbat insanlar vardi hatirlarsan. Dinimize devamli hakaretler savuran, onlarla ugrastim bi dönem.

Demek istediğini halen anladığımı sanmıyorum. Borsalar çökerse bundan sadece zenginlerin etkileneceğini ve halkların bundan etkilenmeyeceğini falan mı ima etmeye çalışıyorsun?

Çünkü eğer ima etmeye çalıştığın şey oysa durum çok vahim. Bu sadece borsanın nasıl işlediğini ve etkilerini bilmediğini değil, aynı zamanda dünya tarihindende bir haber olduğunu gösterirde ondan. Hiç mi duymadın "büyük bunalımı" hayatın boyunca?

İşin dahada trajikomik yanı o zaman borsadan bir haber olan senin gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerin halklarının borsadan bir haber olduğunu ima ettiğim mesajımı eleştirmeye çalışman.

Hem bundan daha ironik bir şey olamazdı, hemde borsadan anlamayan birinin borsadan anlamadığını böyle ifade etmeside aynı zamanda beni eleştirdiğin mesajımında ne kadar doğru bir tespit olduğunu kanıtlamakta.
soul seninle iletisim eksigimiz var orta yolu bulamadik.farkli seylerden bahsediyoruz..benim demek istedigim : dunyanin hangi ulkesine gidersen git abd almanya cin rusya , bu ulkelerin insanlarinin yuzde 50 sinin borsa diye birsey duydugunu ama borsa hakkinda en ufak bir bilgisinin bulunmadigi ..ama senin kast ettigin kisim etkileri tabiki bu siradan insanlari etkiler..sonuc: galiba ikimiz farkli seylerden bahsediyoruz..soruma cevap vermedin? Turkiye ye geldin mi sen hic?

soruma cevap vermedin? Turkiye ye geldin mi sen hic?
Çok saçmaydıda ondan. İnternet sayfalarında bulunan GIF birimlerini göremiyor musun? Bak aşağıya bir GIF koyucam söyle görebiliyor musun bunu:

tr.GIF

Warning issued for insulting our loyal Kurd citizen.

Warning issued for your other posts, repeated seperetist and racist statements which serves the purpose of PKK terrorist organisation.

It is time to have a rest for you to make some self criticizm. You are a total failure about the citizen of uour own country and act as if a PKK member hiding under the flag of Turkey serving to feed the seperetism seeds among your public for a civil war. I will never let the people like you...

What warning you banned me, if I knew you loved kurds so much as a TURKISH moderator I wouldn't have joined this forum.

You ban me then talk behind my back saying I'm acting like pkk, what kind of moderator are you, maybe a kurdish forum is better suited for you.

Don't talk behind my back goes to show you lack basic TURKISH values.

@waz

What warning you banned me, if I knew you loved kurds so much as a TURKISH moderator I wouldn't have joined this forum.

You ban me then talk behind my back saying I'm acting like pkk, what kind of moderator are you, maybe a kurdish forum is better suited for you.

Don't talk behind my back goes to show you lack basic TURKISH values.

@waz
You probably reached 3 warnings which gives automatically a ban.

Çok saçmaydıda ondan. İnternet sayfalarında bulunan GIF birimlerini göremiyor musun? Bak aşağıya bir GIF koyucam söyle görebiliyor musun bunu:

tr.GIF
tamam dostum daha iyi gordum:)

Pakistan Defence Latest Posts

Pakistan Affairs Latest Posts

Back
Top Bottom