-SINAN-
BANNED
- Reaction score
- 0
- Country
Aha, anlaşıldı genelde duruşun ilk atış yaptığında yüzün bayağı geri gitmiş anlaşılan. Sen de onu engellemek için ondan sonraki atışlarında hep elmacık kemiğini dipçiğe dayamış, baskıyı oraya vermişsin. Orada elmacık kemiğinin olması tamamen nişangah'la ilgili olup yüz teninin dipçikle temas etmesi yeterlidir, bastırmana gerek yok, geri tepmeyi en güçlü olduğun yere, yani omzuna doğru yönlendir. Öyle olunca da omzun belli bi atıştan sonra lastik patlatıyo. Onun için de ilk başta dediğim iki seçenekten birini yapabilirsin. Ilkinde direk dipçiği yelekte bulunan yedek şarjörün üzerine doğru temelliyorsun. Ama bu genelde kolları kısa, vücudu küçük olanlara hitap eder. Ikincisi ise, öğretilenin aksine dipçik biraz omuz boşluğunun dışına çıkacak. Ayrıca bi 20 derece kadar yamuk duracaksın hedefe göre. Tüfeği ona göre doğrulttuğunda geri tepmeyi daha az hissedersin. Aslında tüfek kullanırken yan duruşun pozisyonunun temeli budur. Fakat acemi eğitiminde gösterilip gösterilmediğini bilmiyorum.
Evet, yani baya bir geriye gitti yüzüm şaşırdım hatta. Ama bize atış yapmadan önce "Yüzünü iyice yapıştırın yoksa geri tepmeden dolayı kıralabilir bile" demişti komutan. Ama anladım olayı.
Edit: 7.62 mermi kullandığından g3'ün namlusu zaten diğer piyade tüfeklerine kıyasla bi hayli uzundur. Üstelik tam tersine dipçiğin daha uzun olması geri tepme açısından işi daha da zorlaştırır.