xxxKULxxx
SENIOR MEMBER
- Reaction score
- 30
- Country
Deal is signed with MKE for 20.000 units of MPT-76 which costs 80 mln TL...
Müsteşarlığımızca yürütülmekte olan Modern Piyade Tüfeği Projesi kapsamında; Savunma Sanayii İcra Komitesi tarafından sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilen Seri Üretim Dönemi Sözleşmesi, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) ile Müsteşarlığımız arasında 02 Temmuz 2015 tarihinde yaklaşık 80 Milyon TL bedelle imzalanmıştır.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı birliklerine teslim edilecek, ilk etaptaki ihtiyaç olan 35.014 adet MPT-76’nın tedarik edilmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında, MKE ile imzalanan Modern Piyade Tüfeği Projesi Seri Üretim Dönemi (Dönem-2) Sözleşmesi kapsamında 20.000 adet MPT-76 üretilecektir. İlk aşama teslimatlarının tamamlanmasının ardından proje faaliyetleri devam edecek ve silahlı kuvvetlerimizin tüm 7,62 mm piyade tüfeği ihtiyacı MPT-76 ile karşılanacaktır.
Modern Piyade Tüfeği Projesi Seri Üretim Dönemi Sözleşmesi silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaçlarının milli imkânlarla karşılanması yönünde atılmış önemli bir adımdır. Tasarım ve geliştirmesi tamamen millî imkânlarla tamamlanmış, zorlu koşullarda kalifiye edilmiş olan MPT-76’nın seri üretim döneminde, öncelikle silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerin hafif silah ihtiyacının karşılanması hedeflenmektedir.