What's new

Çay Bahçesi

Aklim din olsun Türkcülük olsun, o benim bilicem bir konu.

Papa Francis mütevaziliginden dolayi istedigi arabayi sürebilir. Bu her din adaminin dünyanin en mütevazi arabasini sürmesi lazim oldugunu göstermez. Belkide sevilmek icin bunu yapmis olabilir.

Mehmet Görmez bey devletimizin en üst konumunda olan kisilerdendir, ve dolayisiyla bolca seyehat icindedir. Bu yüzden araci her kosullarda ideal korumasi ve calismasi lazim - heleki Türkiye gibi terrörün üst düzeyde oldugu bir devlette.

Ya sen nasil Turkcu olursun, sizin tabiatiniza ters, demedi lideriniz MHP kafatasci diye, siz icin katar azerbaycandan daha onemlidir.

Diger konuya gelirsem. Ben sana adam esek sursun demiyorum ama gidip 1 milyon tl lik araba israf. Koca saray israf. Damadini enerji bakani yapmak hem israf hem serefsizlik. Bunlarda hic mi utanma yok?

Japonlar, Koreliler hata yapar insanlarin onunde egilir ozur dilemek icin, bizimkiler birde uste cikar.

@Selim I

Süleyman aleyhusselam Allah c.c ettiği zenginlik nedeni ile zengin oldu o ona özel bir vukat yanin. Devletin makam aracı tahsil etmesi ilen bir bağlantınyok. İşi din, islam olanın zenginliği takvasıdır. Mal mülk değildir zenginliği. Bir tüccar veya bir mucit zengin olur ve parasını alin yeri ile kazandığı parayı istediğine harcar sana ona buna lüks tür vs. gelebilir o o kişiyi bağlamaz.

S600 bilğim kadari ile 500 tl'nin üzerinde bir araç ve başkana devletin hazinesinden yani halkin vergilerinden ödenen para ile tahsil ediliyor. Makami ne olursa olsun bu gider haramdır. Sen bunun haram olmadığınımı smylüyorsun? Yani diniyanet işleri müdürü olması kendisine yarım milyarlik otomobilin tahsis edilmesi hakkını doğurduğunu mu ima ediyorsun yada savunuyorsun?

Allah c.c neleri haram kıldığını ve özellikle devlet malını makam suistimalimile şahsi işler için kullanımının islamda hangi hükme dayandığını araştır cevabını bulursun.

Allah c.c emir ve isteklerine öyle veya böyle muhalefetlik yaparsan düseceğin konum odur. Ha direk karşı cıkıp, şirk koşarsan bir üst lige kafir konumunada yükselebilirsin. Artık bu kişinin kendi başarısına kalmış birşey.

Çok merak ediyorum burada bu duruma haram değil diyecek kaç kişi var?

Ya sen nasil Turkcu olursun, sizin tabiatiniza ters, demedi lideriniz MHP kafatasci diye, siz icin katar azerbaycandan daha onemlidir.

Diger konuya gelirsem. Ben sana adam esek sursun demiyorum ama gidip 1 milyon tl lik araba israf. Koca saray israf. Damadini enerji bakani yapmak hem israf hem serefsizlik. Bunlarda hic mi utanma yok?

Japonlar, Koreliler hata yapar insanlarin onunde egilir ozur dilemek icin, bizimkiler birde uste cikar.

Sanki RTE benim "siz" diye beni sucluyosun.

O koca sarayi senin gibiler anlayamaz, büyük medeniyetimizi tanitmak icin yani herhalde gecekondu da agirlamiyacagiz misafirlerimizi.

O koca sarayi senin gibiler anlayamaz, büyük medeniyetimizi tanitmak icin yani herhalde gecekondu da agirlamiyacagiz misafirlerimizi.

O koca saray yerine niye ne guzel eski osmanli saraylardan birini kullanmadi. Bence onlar dahada guzel olurdu. haaa olmaz 1000 odali olacak.

Damadini enerji bakanini yapmasina ne diyorsun?

@Selim I

Süleyman aleyhusselam Allah c.c ettiği zenginlik nedeni ile zengin oldu o ona özel bir vukat yanin. Devletin makam aracı tahsil etmesi ilen bir bağlantınyok. İşi din, islam olanın zenginliği takvasıdır. Mal mülk değildir zenginliği. Bir tüccar veya bir mucit zengin olur ve parasını alin yeri ile kazandığı parayı istediğine harcar sana ona buna lüks tür vs. gelebilir o o kişiyi bağlamaz.

S600 bilğim kadari ile 500 tl'nin üzerinde bir araç ve başkana devletin hazinesinden yani halkin vergilerinden ödenen para ile tahsil ediliyor. Makami ne olursa olsun bu gider haramdır. Sen bunun haram olmadığınımı smylüyorsun? Yani diniyanet işleri müdürü olması kendisine yarım milyarlik otomobilin tahsis edilmesi hakkını doğurduğunu mu ima ediyorsun yada savunuyorsun?

Allah c.c neleri haram kıldığını ve özellikle devlet malını makam suistimalimile şahsi işler için kullanımının islamda hangi hükme dayandığını araştır cevabını bulursun.

Allah c.c emir ve isteklerine öyle veya böyle muhalefetlik yaparsan düseceğin konum odur. Ha direk karşı cıkıp, şirk koşarsan bir üst lige kafir konumunada yükselebilirsin. Artık bu kişinin kendi başarısına kalmış birşey.

Ben varım:)
Tekrar ediyorum o zırhı çekebilecek seviyede araçların ve o zırhın fiyatı odur.
Sadece ak-47 dayanabilen 3.seviye zırh fiyatı 100bin dolar.
Hangi araca zırh koyacaksınız? Renault Fluence mi kaldıracak o seviye zırhı?
Ayrıca görevinden ayrılınca çeyiz olarak götürmüyor:)
İktidarda kim olursa olsun korunmalı.

Ben varım:)
Tekrar ediyorum o zırhı çekebilecek seviyede araçların ve o zırhın fiyatı odur.
Sadece ak-47 dayanabilen 3.seviye zırh fiyatı 100bin dolar.
Hangi araca zırh koyacaksınız? Renault Fluence mi kaldıracak o seviye zırhı?

:) cobra 2 var olur mu ? ;)

Eklemeyi unuttum. O araçta zırh olduğunu düşünmüyorum ve hatta terör tehdidi riski olduğunada kattien inanmıyorum.

Velevki var eee ozaman şehitlik şerbedi var içmezmi? :)

O koca saray yerine niye ne guzel eski osmanli saraylardan birini kullanmadi. Bence onlar dahada guzel olurdu. haaa olmaz 1000 odali olacak.

Damadini enerji bakanini yapmasina ne diyorsun?

Her cagin kendini ve medeniyetini temsil edecek yapilara ihtiyaci var.

Ülkemizi daha güzel sekilde temsil edebilicek bir Osmanli sarayi varsa ben sahsen bunada razi gelirim.

Cumhurbaskaninin damadi Enerji bakani olmasi tabiki kendi kadrosunu kurmasinin bir göstergesidir. Tipki baskanlik sisteminin getirilmesi istenildigi gibi, sistemin daha dinamik ve hizli akmasini saglar diye düsünüyorum.

Tabiki, zaman gelirde milletimiz baska Cumhurbaskani, basbakani (veya baskani) secmek ister - CHP veya MHP veya bir koalisyon basa gecer - ozaman bakanlar da malumunuz yeni sisteme göre degisir.

@Selim I

Hayir, bence devletin yüksek protokolindeki bir sahis icin cok isabetli bir arac. Protokolda 10. veya 9. sirasada yanlis hatirlamiyorsam. Ve ISID'e din adami olarak büyük elestirilerde bulundu, HDP/PKK malum - anliyacaginiz tehditler olaganüstü derecede.

Neyseki arac büyük yanki buldu bazi kitlelerde - ve bu yüzden Görmez bey araci iade etti.

Devletin imajını zedeleyen her sorunu çözdün, devletin milletin güvenliği refahı zirve yaptı tek eksiğimiz hava atmaktı öyle mi? Eminim dedelerin de kendi ayaklarında giyecek çarık yokken Osmanlı padişahları avrupai saraylar, seyfiyeler yaptırıyor diye gururlanıyordu. Yemin ediyorum bizim milletin kafası bir değişik çalışıyor. Monarşi döneminde öyle bir işlemişler ki kafamıza "kul" olduğumuz düşüncesini.

Din adamına maaş bağlayıp türlü imkanlar sağlayıp ruhani kişiliği olması gereken bir insanı paragöz devlet memuru haline getirmek bile en başından saçmayken bir de yapılan milyonlarca liralık harcamaları haklı göstermeye çalışıyorsunuz. Benim bildiğim bütün dinler mütevaziliği öğütler, yanlış mıyım? Savunduğu dinin öğütlerine uymayan adamlar o harcamaları sizin verginizle yapıyor ve zerre rahatsızlık duymuyorsunuz. Hakikaten garibiz.

Devletin imajını zedeleyen her sorunu çözdün, devletin milletin güvenliği refahı zirve yaptı tek eksiğimiz hava atmaktı öyle mi? Eminim dedelerin de kendi ayaklarında giyecek çarık yokken Osmanlı padişahları avrupai saraylar, seyfiyeler yaptırıyor diye gururlanıyordu. Yemin ediyorum bizim milletin kafası bir değişik çalışıyor. Monarşi döneminde öyle bir işlemişler ki kafamıza "kul" olduğumuz düşüncesini.

Din adamına maaş bağlayıp türlü imkanlar sağlayıp ruhani kişiliği olması gereken bir insanı paragöz devlet memuru haline getirmek bile en başından saçmayken bir de yapılan milyonlarca liralık harcamaları haklı göstermeye çalışıyorsunuz. Benim bildiğim bütün dinler mütevaziliği öğütler, yanlış mıyım? Savunduğu dinin öğütlerine uymayan adamlar o harcamaları sizin verginizle yapıyor ve zerre rahatsızlık duymuyorsunuz. Hakikaten garibiz.

Hakikaten bende bazi insanlarin kafasinin nasil calistigini anlamakta gucluk cekiyorum. Dedigin gibi kul mentalitesi. Ekmek yiyecek issiz parasi olmayan adam Cumhurbaskani 1000 odali saray yaptiriyor diye gururlanir mesela, dusunmezki hukumet bunlar, issizlik, enflasyon tepede, banane onun kalacaga 1000 odali saraydan bana is lazim. Iste boyle aptal cahil insanlar var malesef.

@Selim I

Dediğim gibi mevkisi fasası fisosu haram malın üstünde gezmesi hakkını vermez haram haramdır.

Tehdit varsa göstersin bize imanının oranını. Alsın o riski hatta olsun şehit. Can tatlımı? Makam tatlımı?

Medeniyet temsil etmek ve hava atmak iki cok farkli seylerdir.

Dinler mütevaziligi ögretir, ama zenginliyi kisitlamaz. Zenginlik Islamda haram degildir.

Back
Top Bottom