What's new

Çay Bahçesi

Hukuksuz değil aslında pek, gayet adil bir uygulama lakin servis edilmesi çok kusurlu. Götürüsünü hafife almamak lazım, ABD bile bu işler için elin Guantanamosunda gizli saklı yapıyor. Askerin başı çok ağrıyacak.

@Lure

Arkadaşım o dediklerin hukuk devletinde olur Turkiye gibi guguk devletinde değil.

Eğer suç ve suçlu hak ettiği cezayı hukuk uygulamıyorsa kişi kendi hukukunu uygular. 3 domuz öldürüldü diye asalım istersen mehmetçikleri.

Keşke 14 yıldır ülke yönetenler hukuku guguk yapmasaydı ve bunlara verilecek idamı kaldırmasaydı da askerde kendi hukukunu uygulamasaydı.

Bir ülke kendi yaşam savaşının kurallarını kendi belirler.

Bu sözün altına imza atılır.

Ben video ile ilgili 2 olasılıktan bahsettim.

Güvenlik güçleri yasaların üstünde değildir; fakat yasalar hiç bir zaman ülke menfaatinin üstünde değildir; bir tek örnek Dünya üstünde yoktur.

Prensip ve Erdem hiç bir zaman insanın yaşam doğasının üstüne geçememiştir; o yüzdendir ki bugün o erdem ve prensipleri ağızından düşürmeyen kişi ve ülkeler en fazla onun aksine haraket edenlerdir.

Bir ülke kendi yaşam savaşının kurallarını kendi belirler.

Biz, bize bu prensipleri birileri dayattı diye kabul etmedik. Bu prensipleri kendi kendimize koyduk. Bu erdemleri ağzından düşürmemesine rağmen bu erdemleri hiçe sayan ülkelere neden muhalefet ediyoruz o zaman? Şahsen ben Amerikanın Irak'ta yaptığı bütün hukuksuzlukları burada her fırsatta dile getiriyorum ki unutulmasın. Hatta Irak savaşı esnasında olanlar benim Anti-Amerikan görüşlerimin gelişmesinde önemli rol oynamış unsurdur. Bu durum sadece bana özgü değil, dünyanın her tarafında, Amerika'nın büyük çabasına rağmen, büyük ve kemikleşmiş bir anti-Amerikancı görüş oranı vardır.

O zaman biz neyi kınadık Irak'ta?

Kendilerine prensipler koyup, bu prensiplere uymayanlardan da daha iyi olmaya çalışacağız. Standartları onlar belirlemeyecek. Yahu hadi o standartları geçtim. İslam'da böyle infaz var mı? Kadı İslam hukukuyla yargılamadan infaz oluyor mu?

Hukuksuz değil aslında pek, gayet adil bir uygulama lakin servis edilmesi çok kusurlu. Götürüsünü hafife almamak lazım, ABD bile bu işler için elin Guantanamosunda gizli saklı yapıyor. Askerin başı çok ağrıyacak.

Yargı süreci olmadığı için hukuksuz dedim. Ölmeyi hak etmediklerini düşündüğüm için değil. Bu şekilde ölmemeleri gerektiği için hukuksuz dedim. İdam cezası hala geçerli olsaydı yakalanan teröristlerin idamdan yargılanmasını isterdim zaten. Söndürdükleri ocakların bedelini ocakları sönerek ödeyecekler.

Fakat bu şekilde değil.

@Lure

Arkadaşım o dediklerin hukuk devletinde olur Turkiye gibi guguk devletinde değil.

Eğer suç ve suçlu hak ettiği cezayı hukuk uygulamıyorsa kişi kendi hukukunu uygular. 3 domuz öldürüldü diye asalım istersen mehmetçikleri.

Keşke 14 yıldır ülke yönetenler hukuku guguk yapmasaydı ve bunlara verilecek idamı kaldırmasaydı da askerde kendi hukukunu uygulamasaydı.

Yahu sen ne diyorsun? İnfaz edene Mehmetçik denir mi? Kirletme o kelimeyi bu şekilde. Bunu yapan Mehmetçik'le ne alakası var?

Çanakkale'de yaralı düşmanı taşıyana Mehmetçik dedik biz. Anzaklara, burada ölenler artık sizin kadar bizim de evladımızdır diyen bir adam kurdu bu cumhuriyeti. Biz neyle övünç duyuyoruz abi senelerdir? Demiyor muyuz Dünyanın en merhametli askeri Mehmetçiktir diye. Bununla övünç duymuyor muyuz? Şimdi sene olmuş 2016, ülkesini işgal eden yaralı askeri taşıyan Mehmetçiğin torunları, dağda mafya stili infaz mı yapsın? Bunu bana hiç bir şey meşru göstermiyor kusura bakma.

Savaşında bir hukuku vardır arkadaşım. Kafaya sıkana Mehmetçik denmez. Bunları söylerseniz biz bu derdi kimseye anlatamayız. Ben idam edilmesinler demiyorum. Hepsi idam edilsin. Ama yakalanmış adam sana tehdit değilse bu şekilde kafasına sıkamazsın!

Yargı süreci olmadığı için hukuksuz dedim.

Aslında yargı süreci var.

Asker gözlerini kapatıyor, şehit düşen arkadaşlarını, kardeşlerini hatırlıyor. Pan-Kürdist faşistlerce havaya uçurulan araçları, katledilen bebek-kadın-erkek insanları hatırlıyor. Bu suçların cezasını aklın yargısının sonrasında bizzat kendisi kesiyor.

Yozlaşmış mahkeme salonları içerisinde oturan, parayla karar satan/satın alan şişko hakimlerden çok daha adil bir yargı süreci.

Biz, bize bu prensipleri birileri dayattı diye kabul etmedik. Bu prensipleri kendi kendimize koyduk. Bu erdemleri ağzından düşürmemesine rağmen bu erdemleri hiçe sayan ülkelere neden muhalefet ediyoruz o zaman? Şahsen ben Amerikanın Irak'ta yaptığı bütün hukuksuzlukları burada her fırsatta dile getiriyorum ki unutulmasın. Hatta Irak savaşı esnasında olanlar benim Anti-Amerikan görüşlerimin gelişmesinde önemli rol oynamış unsurdur. Bu durum sadece bana özgü değil, dünyanın her tarafında, Amerika'nın büyük çabasına rağmen, büyük ve kemikleşmiş bir anti-Amerikancı görüş oranı vardır.

O zaman biz neyi kınadık Irak'ta?

Kendilerine prensipler koyup, bu prensiplere uymayanlardan da daha iyi olmaya çalışacağız. Standartları onlar belirlemeyecek. Yahu hadi o standartları geçtim. İslam'da böyle infaz var mı? Kadı İslam hukukuyla yargılamadan infaz oluyor mu?

Prensiplerin bir sınırı olduğundan bahsettim. Sebep olarak da insan yaşamının doğasından bahsettim.

Amerika'nın Irak'ta yaptığı kendi ülkesinin varoluş savaşı değil, petrol.

Türkiye'nin özellikle şu sıralar yaptığı bir varlık mücadelesidir.

Varlık mücadelesinin kurallarını da kendi belirler.

----------------0------------

@kartal1 lütfen linki kaldırın.

@Lure

Diyorum ki bırak bu hümanist ayaklarını, hukuk, yargı fasa fisolarını.

Mehmetçik onlar hemde en alasından. Yeri gelir affeder, yeri gelir pişman eder.

hümanist ayaklarını

Ben hümanist değilim. Hümanistlik olarak algılanacak bir lafta etmedim. Hümanistliğin ne anlama geldiğini öğren, sonra bir hümanist "idam edilsin ama yargılansın önce" der mi onu düşün.

Ben bu insanlara çiçek atalım ben vicdani retçiyim, hiç bir toprak insan hayatından değerli değildir gibi zırvalar söylemedim. Hümanizm ona denir. Ben devletin kurallarından bahsettim. Devletçilik denir benim dediğime. Prensip meselesidir. Zaten normal oldu hukuksuzluk Türkiye'de. Haklı olarak kimseninde herhangi bir yargı kurumuna güveni kalmadı. Doğaldır böyle düşünmesi insanların.

@Islamic faith&Secularism @OguzSenturk

Neyse tartışmayı çok alevlendirmeyelim. Şu zaman birbirimize düşecek zaman değil. Zaten yapılan yapıldı bu konuda yapabileceğimiz bir şey kalmadı. Yapılanın sonuçlarında devlet nasıl tavır takınacak bu konuda da herhangi bir tasarrufumuz olmayacak. O sebepten anlaşamadık ama sağlık olsun diyelim yolumuza devam edelim, önümüzdeki tartışmalara bakalım.

Bakın arkadaşlar artık dünyada pembe rüzgarlar esmiyor. AB artık bana dokunmayan yılan bin yaşasın moduna girdi. Hiç demokrasi kompleksine girmeyin.
Geçenlerde Ukraynalı askerlerin ellerindeki esir ayrılıkçılara yaptıkları infazlar ortala çıktı. Adamlar önce erkeğe tecavüz ettiler, sonra makatından kesmeye başladılar.
Buna rağmen AB Ukraynadan vizesiz rejimi alıyor gibi.Ukraynanın yaptıkları görmezrden geliniyor.
İnternetten yazmak kolay, size baş dakike önce roket atmış teroriste siz daha fazlasını yapardınız. Asker işkence yapmadan öldürmüş, yaralı kalıp, acı çekmesin diye bayağıda sıkmışlar. O terörist çatışmada ölme riskini göze almış dağa çıkmış. Bırakın ailesi acısın, bizj kalmadı.

Video çeken nasıl vatana ihanetten yargılanacak?
O teroristi sevenler yargılanmalı.
Belkide kurgudur. Türk ordusunun tüfeği, malzemesi teroristlerin ellerinde var. Kurgu yapmak çok mu zor? Belkide 90 lı yıllara ait görüntülerdir?

Ben hümanist değilim. Hümanistlik olarak algılanacak bir lafta etmedim. Hümanistliğin ne anlama geldiğini öğren, sonra bir hümanist "idam edilsin ama yargılansın önce" der mi onu düşün.

Ben bu insanlara çiçek atalım ben vicdani retçiyim, hiç bir toprak insan hayatından değerli değildir gibi zırvalar söylemedim. Hümanizm ona denir. Ben devletin kurallarından bahsettim. Devletçilik denir benim dediğime. Prensip meselesidir. Zaten normal oldu hukuksuzluk Türkiye'de. Haklı olarak kimseninde herhangi bir yargı kurumuna güveni kalmadı. Doğaldır böyle düşünmesi insanların.

@Islamic faith&Secularism @OguzSenturk

Neyse tartışmayı çok alevlendirmeyelim. Şu zaman birbirimize düşecek zaman değil. Zaten yapılan yapıldı bu konuda yapabileceğimiz bir şey kalmadı. Yapılanın sonuçlarında devlet nasıl tavır takınacak bu konuda da herhangi bir tasarrufumuz olmayacak. O sebepten anlaşamadık ama sağlık olsun diyelim yolumuza devam edelim, önümüzdeki tartışmalara bakalım.

Bir şehit cenazesi, bir şehit ocağı, ya da GATA'ya gittikten sonra, prensiplerin sadece kağıt üstünde var olduğunu; oralardayken boğazınızı düğümlediğinde, yüreğinizi felç ettiğinde; yani hayatın içine girince keskin bir şekilde görüyorsunuz, kağıtta yazanı değil o yetimler ve ülkenin tarafında oluyorsunuz.

@UkroTurk

Arkadaşım yanlış anlama dediğini önemsiyorum ve görmezden gelmiyorum. Fakat bitirelim bu tartışmayı diye uzatmıyorum. Çünkü çok yanlış yerlere çekilebilecek bir şey bu tip tartışmalar. Zaman bölünme zamanı değil diyelim bu konuyu kapatalım diyorum o sebepten.

Back
Top Bottom