What's new

Çay Bahçesi

Hiç değilse milli bir araç. Ama dediğim gibi sehitlik şerbetimiz var onada verelim olmaz mı?
İşin psikolojik boyutunu unituyorsunuz. Askeri ve kocaman araçla devletin korkutulduğunu düşünmez mi halk? Diyanet İşleri Başk. vazifesi içinde şehit olmak var mı? Terörün amacıda bu hayatı terörize etmek.Yaşamı engellemek. Hayata,sevdaya, aşka ve şaraba evet:) Ölmeden mezara girmeye hayır. Ne kadar iktidar karşıtı şeyler yazdığımı bilenleriniz mutlaka vardır.

@Selim I

Dediğim gibi mevkisi fasası fisosu haram malın üstünde gezmesi hakkını vermez haram haramdır.

Tehdit varsa göstersin bize imanının oranını. Alsın o riski hatta olsun şehit. Can tatlımı? Makam tatlımı?

Imanli bir kimse ahmak mi olmasi lazim?

Devlet protokolunde üst düzeydeki bir zatin korunulmasi cok dogal birseydir. Zatin imani yüksek olmasi en kötü araclara binmesi anlamini cikarmaniz cok gülunc bir durum.

İmam kendi parasıyla alır ise sıkıntı yok, zengin olmak suç değil sonuçta. Ama devlet alırsa imama bu arabayı sıkıntı olur.

Fakat ben Diyanet İşleri Başkanı'nı bir "imam" olarak görmüyorum. O çok daha stratejik konumda biri, bir nevi gizli servis çalışanı görevi güdüyor ülkede. Stability boosterı görüyor onun politikaları. Bunca cami, bunca imam ve imamların bağlı olduğu koskoca teşkilat sadece "dini" gerekçelerle yok, Medya nasıl bir güç unsuru ise Diyanet İşleri de o derece bir güç unsuru ülkede. Yani benim açımdan Diyanet'in başındaki şahsın MİT müsteşarı gibi korunması yanlış değil.

Tabiki zenginik haram degil Islamda ama devlet malini yemek haram.

Bu arabayi, sarayi kendi paranla yaptiysan israf yok devlet parasi ise haram ya ...

Ne yazikki iktidari elestirmek büyük bir basari olmus bu sitede.
Iktidari elestirdigin vakit beyeniler tavan yapiyor. Nasil bir kadro kurulmus burda.

Kimsenin zoruna gitmesin ama cok iyi becermissiniz muhafazakar insanlari banlemeyi.

Vaayyy sehid olmak ahmaklik olmus artik. :)

Buda yeni islam (!) :)

Siz Diyanet İşleri Başkanının devlete ait makam arabasına bakıcağınıza merkezi semtlerdeki camii imamlarının hususi araçlarına bakın.Diyanet işleri başkanı görevi bitince arabayla vedalaşıyor.Ama bu camii imamları ,camii tuvaletlerinden altlarına BMW çekiyor. Her delikanlı Şişli camiine İmam olamaz:)

Ne yazikki iktidari elestirmek büyük bir basari olmus bu sitede.
Iktidari elestirdigin vakit beyeniler tavan yapiyor. Nasil bir kadro kurulmus burda.

Kimsenin zoruna gitmesin ama cok iyi becermissiniz muhafazakar insanlari banlemeyi.

Zulkarneyn noldu, kendi accountina girsene, bos yere yirtma kendini kim oldugunu hepimiz biliyoruz.

@UkroTurk

Balik bastan kokarmis.

@Selim I

Hadi varsayalim biz hukumeti elestiriyoruz ki elestiri kotu degildir ilerlemenin onunu acar ama Allah'in buyruguna muhalefetlik kotudur.

Her neyse benim icin konu kapanmistir.

Medeniyet temsil etmek ve hava atmak iki cok farkli seylerdir.

Dinler mütevaziligi ögretir, ama zenginliyi kisitlamaz. Zenginlik Islamda haram degildir.

Yahu sizin "medeniyeti temsil etmek" anlayışınız nedir Allah aşkına? Medeniyetini sanatınla, kültürünle, bilimsel ve ekonomik gelişmelerinle, ülkene gelen ziyaretçilere gösterdiğin nezaketle ve duruşunla temsil edersin. Arap şeyhi gibi para basıp eşşek kadar bina yaptırmak mı senin medeniyet göstergen? Aynı şeyi diktatörler, monarklar da yapıyor? O hava atmaya çalıştığınız ülkelerin saray yaptıracak parası yok mu sanıyorsunuz? Herkes sizin gibi sığ görüşlü mü?

Kendi emeğinle, vergisini, sadakasını vererek yarattığın servete kimse tek kelime edemez. Sen bununla devletin kasasından har vurup harman savurmayı bir mi tutuyorsun? Kaldı ki yukarıda denildiği gibi bu iş sadece diyanet işleri başkanıyla bitmiyor. İmamlık popüler bir "meslek" haline geliyor. Getirisi güzel, ek işe engel de değil. Ooh kebab. Bizim köyün imamı bazı cumalar ek işle uğraştığı için camiye bile uğramıyor. Bu adam 3 bin liraya yakın maaş alıyor.

@UkroTurk

Balik bastan kokarmis.

@Selim I

Hadi varsayalim biz hukumeti elestiriyoruz ki elestiri kotu degildir ilerlemenin onunu acar ama Allah'in buyruguna muhalefetlik kotudur.

Her neyse benim icin konu kapanmistir.

Hükümet illaki elestirilmesi lazimdir ki insanlar sürekli hükümeti dogru yoldan ayirmasin. Yanlislarini bilsin.

Hükümetin bir cok yanlisi var, buna amenna.

Ama sitede hükümete karsi nefret kusmak bir erdem haline gelmis. Ne yazikki seviyeyi cok asagilara düsürüyor.
Diger partileri kimse hükümet kadar elestirmemis - ve nefret kustugu an ban olmus.

Sadece hükümetin yanlislarina odaklanip - ortak bir düsman bulup birlesmeniz gayet enteresan geldi bana.

Diger partiler elestirildigi vakit "Seperative post" olup sahsen "Warning" yemis birisiyim.

Ama hükümet elestirildiginde ve ona karsi nefret kusuldugunda o "Warning" veren kimse galiba sevincden bes köse oluyor.

Yahu sizin "medeniyeti temsil etmek" anlayışınız nedir Allah aşkına? Medeniyetini sanatınla, kültürünle, bilimsel ve ekonomik gelişmelerinle, ülkene gelen ziyaretçilere gösterdiğin nezaketle ve duruşunla temsil edersin. Arap şeyhi gibi para basıp eşşek kadar bina yaptırmak mı senin medeniyet göstergen? Aynı şeyi diktatörler, monarklar da yapıyor? O hava atmaya çalıştığınız ülkelerin saray yaptıracak parası yok mu sanıyorsunuz? Herkes sizin gibi sığ görüşlü mü?

Kendi emeğinle, vergisini, sadakasını vererek yarattığın servete kimse tek kelime edemez. Sen bununla devletin kasasından har vurup harman savurmayı bir mi tutuyorsun? Kaldı ki yukarıda denildiği gibi bu iş sadece diyanet işleri başkanıyla bitmiyor. İmamlık popüler bir "meslek" haline geliyor. Getirisi güzel, ek işe engel de değil. Ooh kebab. Bizim köyün imamı bazı cumalar ek işle uğraştığı için camiye bile uğramıyor. Bu adam 3 bin liraya yakın maaş alıyor.

O bahsettigin bütün mevzularda iktidar büyük basarilar elde etmisdir.

@Selim I

O senin ideolojik saplantilarinin bunyendeki negatif etkilerinin dusunsel olarak semi manupule etmesinden kaynakli bir durum oldugu kanisindyim.

Gorldugu uzere bir tek sende bu algi mevcut.

@Selim I

O senin ideolojik saplantilarinin bunyendeki negatif etkilerinin dusunsel olarak semi manupule etmesinden kaynakli bir durum oldugu kanisindyim.

Gorldugu uzere bir tek sende bu algi mevcut.

Ülkemizde görüs farkliligi iste bu kadar takdir ediliyor ne yazikki. Bir insan farkli düsündügü vakit "ideolojik bir saplantida" olmasi lazim.

Ben bayağıdır hükümette de muhalefette de yanlış bulduğum şeyleri eleştiriyorum, hatta neredeyse bir CHP'nin terör örgütü ilan edilip kapatılmasını istemediğim kaldı :D ne warning aldım ne de bir başka üye bana saldırgan bir dil kullandı hükümeti veya PKK partilerini eleştirdiğimde. Yani bence olay hükümetin veya PKK'nın eleştirilmesi değil.

Hem zaten bence iktidar partisini "desteklemek" veya o parti ile "mücadele etmek" saçma şeyler. Sonuçta o partinin doğru politikaları da olur, yanlışları da olur. Yanlış olan eleştirilir, doğru olan desteklenir. Yani eleştiri ve destek aynı anda bile olabilir bir siyasi partiye yönelik. Şahsen başkanlık olsun, PKK ve FETÖ ile mücadele olsun bu konularda hükümetin politikalarını destekliyorum, fakat PKK'nın siyasi uzantıları ile mücadelede yeterli çabanın gösterilmediği konusunda da eleştiriyorum. Bak, her ikisini aynı anda yapmış oldum :D

Back
Top Bottom