What's new

Altay & Turkish Main Battle Tank Programs

ben sadece sadece söylemek istiyorum taretin ön Kısmı eğimli olabilirti Topun Olduğu bölüm ek Zırh ile kaplanabilirdi ben orayı gereksiz buldum bu akkor içinmi ilk prototipteki tank baya cüsseliydi bunu baya küçültmüşler topun taret ile birleştiği kısım bence çok saçma olmuş o bölüm hasarı aldımı tankın hiç bir işlevi kalmaz herkes diyor bu son tasarım diye bu tankın ek zırhları olmadan neden fuara getiriyorlar veya takılmayacakmı ek zırh

.
Türk mühendisleri Tank yapınca anca bu kadar oluyor :)

Bir Teker daha, az değişik Kule aha sana bir Altay , alakasi yoktur K2 ilen. K2 nedir ki Altayin yaninda !!!

Artık o sadece bir Politika Ürünü, Milletin Adaminin Projesi !

url

Evet güzel bir Cargo Gemisi batti ama nerde cevap ? Kiniyik. Onlar saldiri Kiniyi bende o saldiriyi Kinayan Hükümeti kiniyim.

Which one ship is that?

. . .
Designers of Altay MBT :) JOKE! They are integrators of Active In-arm Suspension
9qOmc2j.jpg

Bro, Did you reach some information about armour blocks ? I don't suppose There are some storage compartments at sides, since Current weight of Altay is around 63 tonnes and It will increase with Akkor integrations...

Last edited:
.
Şu tip biboktan haberi olmayan, kocaman bir milletin kabiliyetini, yeteneklerini her fırsatta yargılamayı kendine misyon edinmiş, şirketleri önyargılarıyla yerden yere vuran, kocaman bir çabayı/projeyi/emeği bu şekilde politize edip tasfir edebilen, kendisi bir baltaya sap olamamış parazit misali ama iddiaya sıra gelince atıp tutmayı bişey zanneden net kabadayısı moronlara bişey yazmiyim diyorum ama işte dayanmak gerçekten güç. Sizin gibilerden gına geldi aq, mide bulandırmaya başladın artık haberin olsun. Burada da senin başka bir kopyan yok. Bunca olumlu yorum var sayfalarca insanlar duygularını, heyecanlarını paylaşıyor birbirlerini tebrik ediyor ne hikmetse herhangi bir katkın veya duygu ifaden yok ama en ufak olumsuzluk veya negatif yorum gördüğün anda biranda ortaya çıkıyor ve hemen saldırmaya başlıyorsun hemde millete, topyekün kapasiteye, hissiyatlara. Eleştiri bambaşka bir olgu ve dikkat ettiysen herkes projelerle ilgili iyi/kötü düşüncelerini paylaşıyor ama sen düşman misali bambaşka birşey yapıyorsun ve bunu sürekli yapıyorsun, haddini bileceksin...

What do you know about Altay's details that You claim all those biassed bullsh@ts ? What did you smoke again ? Your schizophreniac is relapsed ? Need medical assistance ?

Üstadım içimizdeki çirkeflerden kurtulsak daha hızlı yol alırız. Ben ona demiştim cevap bile yazmadılar kolaysa boyacı küpü orada bandır ve çıkar seni görelim :hitwall:

. .
Bro, Did you reach some information about armour blocks ? I don't suppose There are some storage compartments at sides, since Current weight of Altay is around 63 tonnes and It will increase with Akkor integrations...

Wait and see, bro.

Leclerc Turret
5210.jpg

Leclerc storage compartments on Turret.
40409.jpg

p1060317.jpg

p1060263.jpg

Altay
GVvP3yw.jpg

U3yrJoj_zps1dccbb5b.jpg

Last edited:
. .
A new lazer guided anti-tank missile project which is going to be fired ffrom Altay's 120mm gun, will be signed in this year. Missile range: 8+km

Thx 0bi1knobi and ocay
OMG I was going to ask about that yesterday!!!!

All of the new Russian tanks, T-90 and Armata would have had the Altay outclassed in range, I was thinking that it would be smart to mount the new Anti Tank system as it includes a machine gun as well but now there is no need.

mP61MY.jpg

.
Designers of Altay MBT :) JOKE! They are integrators of Active In-arm Suspension
9qOmc2j.jpg

WTF? All Korean? Or Turkics?

A new lazer guided anti-tank missile project which is going to be fired ffrom Altay's 120mm gun, will be signed in this year. Missile range: 8+km

Thx 0bi1knobi and ocay

What is the logic of this? Not against Altay, the Russians have been doing this for decades. I mean isn't it more practical to put a ATGM on top of the tank? Like Bradley? Collapsible double ATGM arm or something? Doesn't the launch-capability of the main gun necessistate modifications?

WTF? All Korean? Or Turkics?

Last edited:
.
@cabatli_53 It seems Altay (PTV atleast) doesn't have as much armor as we first thought

Blue -Stowage compartments
Red - Sensor suite
Green - Actual Turret armor
UUJTd1c.jpg

French Leclerc Tank stowage on turret
p1060317.jpg

In fact, the armor configuration on Altay is very similar to Lerclerc Tank, facing the tank , left side has thicker armor than the right

Leclerc-turret_closeup_Bastille_day_2006.jpg

Blue -Stowage compartment
Green - Actual Turret
Left side has no stowage compartment
tgGeFPM.jpg

Clearly see the difference in this, Gunner's periscope could be the reason why the left side has thicker frontal armor than the right.
GTItZt3.jpg

Lets add another

Blue -Stowage compartments
Red - Sensor suite
Green - Turret armor

b4HPxnD.gif

.
That missile launcher not for the tanks. there is a project about 120mm barrel launched AT missile. You can put that launcher on a Cobra, Kirpi etc not a tank.

.
OMG I was going to ask about that yesterday!!!!

All of the new Russian tanks, T-90 and Armata would have had the Altay outclassed in range, I was thinking that it would be smart to mount the new Anti Tank system as it includes a machine gun as well but now there is no need.

View attachment 220718

As far as remember the planed range was 6 km so 120mm and 8 km for a tank killer is quite an achievement I guess

.
Nediyorsun lan sen Götveren ? Kocaman Millet, belli belli, sen kimsin ? Bunlari gelip bana yazma hakkını nerden buluyorsun ? Yok şu böyle, o öyle değildir felan deyince zaten sana bu boktan Forumda inanan çok o yüzden ne yazarsam yaziyim nafile.

Yok beni ilk uyarışı değilmiş, Ulan sen kimsinde beni uyariyorsun ?

Istersen bi bak, kimin bi boktan Haberi var kimin yok, kim bir baltaya sap olamamış bir parasit misali olan yeteneksiz anca Yabancı Forumlarda mal gibi yazip duran, bütün Vaktini buna harcayan bir Emsal kimmiş acep ?

Benim burda hic düşmanlik yaptiğim yok, beni Düşman gören sadece sensin, nedenide sen iyi bilirsin.

Tabii canim 6-7 yıllık Emek sonrasi Türkler ilk Tankını yaptı , Gövde bir K2 , ama Türkler yapti , Design yinede Yabancilar yapti ama Türk Tankı.

K1 bir XM1 olup ondan türevi bir Tank olup o XM1 bir MBT70 olup sence kaç senelik emek ulan Götveren ? Bundan ortaya çıkan K2 hele ? ondan sonra Altay işte Türk Tankı bilmem ne, aksini söyleyen zaten senin Düşmanın.

Benim yazdiklarim senin yazdiklarin Aksini söyledikleri için zaten senin bana karşı olan boktan Huyun ortaya çıkıyor.

Bak bakalim Kim bu Forumda daha fazla vakit harcıyor...........Sana anca Siyah Cahiller inanir,çünkü sen onların Baş çalanısın.
senin huyundan bir sey anladiysam arap olayim...
oncelikle biraz saygi goster. ister 1 saat, ister 10 saat gecirsin bu forumda, sana ne? biri cok aktif diye yazdiklari az dogru mu oluyor? cabatli bu forum da olmasaydi Turk uyelerin sayisi daha az olmus olurdu. kusura bakma, ama buradaki millet senin asagilik kompleksli yorumlariyerine cabatlinin ve diger abilerimizin/kardeslerimizin bilgili yorumlarini okumak icin geliyor. bir de su aptalca 'govdesi K2, motoru yabanci, yani Altay Kore/yabanci tankidir' argumani var... o zaman git aynisini amerikalilara, cinlilere vs anlat, onlarin tanklarinda, ucaklarinda vs hic yabanci komponent yok mu? var, o halde dunya onlarin tanklarina neden 'amerika, cin tanki/ucagi' diyor? Turkiyeye gelinci urettigimiz hersey yabanci veya sirf ikinci derece kopya oluyor, aynisini yabancilar yapayinca senin gibilerin sesi cikmiyor, hayran kaliyor. Su asagilik kompleksinizden bir kurtulun yahu, ulkemizin savunma sanayi sonunda ciddi adimlarla ilerlerken destekleyecegi yerine camur atiyorsunuz. buna da sukur, ilerde govdesi, dizayni da, motoru da Turk muhendislerimiz tarafindan yapilacaktir, bundan emin olabiliriz. ote yandan o '100% yerli Altay tankimiz' diyen politikacilara bende kizabiliyorum, politika iste...

.

Pakistan Affairs Latest Posts

Country Latest Posts

Back
Top Bottom