blackeyes90
FULL MEMBER
- Reaction score
- 0
Benim aklıma gelen bir ism var paylaşmak isterim. " Türkiye İç İşleri Yönetimi " yapsak daha iyi olmaz mı ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Baslik,hem icisleri hemde dis isleri yönetimini kapsiyor.Benim aklıma gelen bir ism var paylaşmak isterim. " Türkiye İç İşleri Yönetimi " yapsak daha iyi olmaz mı ?
Isim neden degisti biliyorsun.İçişler bitişik yazılıyor
Abicim herşeyi Türkçeye çevirmeye kalkarsak vay halimize
Politika veya siyaset kelimeleri idare veya yönetim anlamına gelmiyor maalesef.
Artık Türkçeleşmiş bazı kelimeleri kabul etmek lazım. TDK gibi efsane bir kurum bile siyasete yeni bir kelime bulmamış ise vardır bir sebebi.
Ülke yönetimine yetkisiz karışmaktan ceza alabiliriz.: )
Kim ilan etti?Vay arkadaş gavur ilan edildik iyi mi ? Ekran klavyesiyle yazıyorum beyler biraz insaf
Mnayir olamazsin,Imam Hatip i bitirmedin sen.Genel Kurmay başkanı ben olabilir miyim ?
İçişler bitişik yazılıyor
Abicim herşeyi Türkçeye çevirmeye kalkarsak vay halimize
Politika veya siyaset kelimeleri idare veya yönetim anlamına gelmiyor maalesef.
Artık Türkçeleşmiş bazı kelimeleri kabul etmek lazım. TDK gibi efsane bir kurum bile siyasete yeni bir kelime bulmamış ise vardır bir sebebi.
Geçenlerde Jirinovsky neden President kelimesini kullanıyoruz ,kendimize yeni bir Rusça terim bulalım diyordu. Örneğin Türkler Başkan ( türkçe)diyor diye meclisi güldürmüştü.
Ülke yönetimine yetkisiz karışmaktan ceza alabiliriz.: )
Konunun özü bilinç ile ilgilidir; bilinç ise andaç ve bilgi ile kuvvetlenir, soyunu bilmemek bilinç sahibi olmamanın sonucu veya nedenidir, dalga geçmek ya da küçümsemek de buna dahil edilebilir dolayısıyla.
Koyu kısım için bir ilişim var mı?
0:57 Başkan, reis diyor
Aynen. Rus Dilini korumak ve geliştirmek için birşeyler yapmalıyız diyor. Kendisi İskenderun Demir Çelik Kombinesini kuran başmühendistir. O zamanlar türkçe öğrenmiş.Yanlış anlamadıysam Türklerin Başkan Reis gibi hitapları var bizim Rusça'da bu tür kelimeler yok diye dert yakınıyor doğru mu?
0:57 Başkan, reis diyor