What's new

Ülke Yönetimi

Status
Not open for further replies.
İran'ın iç işlerimize müdahale edebilecek gücü olduğunu zannetmiyorum. En fazla devrim muhafızları komutanı çıkıp ayda bir tehdit etmiştir "yok sizi şöyle yaparız yok böyle yaparız" diye. 350 milyar dolarlık ekonomi ile bize ne yapabilirler ki. İşte en fazla gazı kesip bizim ekonomimizi sekteye uğratırlar, gümrük vergisini arttırıp ticaretimizi kırmaya çalışırlar.

İran'ın iç işlerimize müdahale edebilecek gücü olduğunu zannetmiyorum. En fazla devrim muhafızları komutanı çıkıp ayda bir tehdit etmiştir "yok sizi şöyle yaparız yok böyle yaparız" diye. 350 milyar dolarlık ekonomi ile bize ne yapabilirler ki. İşte en fazla gazı kesip bizim ekonomimizi sekteye uğratırlar, gümrük vergisini arttırıp ticaretimizi kırmaya çalışırlar.

Ne gazi kestiler ne de gümrük vergilerini arttirdilar. Gazi kisin kesmeye haklari vardir cünkü yaptigimiz anlasma *oktan. Erbakan sagolsun. Türk mallarina uygulanan gümrük vergilerini de tam tersine ciddi oranda düsürdüler.

eaa8db5ae8654091aec570d79512c0cd.png

Iran düsmanimiz degildir.

Ne gazi kestiler
http://enerjienstitusu.com/2016/11/26/iran-gazi-kesti-botastan-aciklama-geldi/
"İran’dаn аlınаn doğаlgаzın teslimаt basıncı ve miktаrı 22 Kasım 2016 saat 18. 00 itibаrıylа anidеn аzаlmаyа başlamış ve İran’dan dоğalgaz alımı günlük kontrаt miktarının yаklаşık 10’da 1’i seviyesine kadar düşmüştür. Bu durum İrаn’ın geçmiş yıllarda оlduğu gibi kış аylаrındа doğаlgаz kоntrat yükümlülüğünü yеrinе getiremediği dönеmlеrin benzer bir durumu olarak değerlendirilmektedir."

ne de gümrük vergilerini arttirdilar.
http://www.star.com.tr/sondakika/iranla-tir-kapismasi-haber-951397/
"İran’ın Türk tırlarına uzun zamandır uyguladığı 750 dolarlık geçiş ücretine, Türkiye de geçtiğimiz haftalarda aynı şekilde cevap verdi. İran da bunun üzerine geçiş fiyatını ikiye katlayarak 1.500 dolara çıkardı."

Iran düsmanimiz degildir.
http://odatv.com/suriye-turk-mezarligi-olur-0907151200.html
http://www.sabah.com.tr/dunya/2012/06/03/irandan-turkiyeyi-vururuz-tehdidi

Bilmediğin konuda bilmiyorum demekten çekinme, bilmemekte gerçekten utanılacak birşey yok. Yobazlık, kişinin bilmediği konuda ahkam kesmesidir.

Türkiye'de son beş senede beş bin Suriyeli şirket kuruldu. Şu anda Türkiye'de faaliyette bulunan yabancı şirketlerin 10'da biri Suriyeli… Ticaret sicile kaydolma hızında, taa 1923'den beri Türkiye'de yatırım yapan Alman şirketlerini bile solladılar.
*
İnşaattan tekstile, gıdadan oto kiralamaya kadar, vergisiz mergisiz, kayıtdışı faaliyet gösteren 10 binden fazla Suriyeli şirket var.
*
Şam'dan sonra en büyük Suriyeli şehri İstanbul… 700 bin Suriyeli İstanbul'da yaşıyor. Fatih'te Suriyeli mahallesi oluştu. Tüm tabelalar Arapça, mahallede sadece Arapça konuşuluyor, istersen git dene, Türkçe adres bile soramazsın. Türkçe yok ama, Batı kültürü var, mesela Suriyeli sanatçılar tarafından caz müziği yapılan, caz kafe var. Suriyeli yazarların imza günü düzenlediği kitabevi var.
*
Bağcılar'da ikinci Suriyeli mahallesi kuruluyor, resmi rakamlara göre, Bağcılar'da yaşayan her 15 kişiden biri Suriyeli… Son bir senede, Bağcılar eğitim araştırma hastanesinde dünyaya gelen her iki bebekten biri Suriyeli… Sırf Bağcılar'da, sırf geçen sene 2 bin 500 Suriyeli bebek doğdu.
*
(Türkiye Halk Sağlığı Enstitüsü'nün verilerine göre, Türkiye'deki Suriyelilerin doğum oranı, Türk vatandaşlarının doğum oranını geçti. Türkiye'de sırf geçen sene 70 bin Suriyeli bebek doğdu, bu sene 130 bin Suriyeli bebek doğumu bekleniyor.)
*
Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin radyoları var. Gazeteleri var,
İstanbul'da hazırlanıyor, Adana'da basılıyor.
*
Sadece Suriyelilerin çalıştığı, sadece Suriyelilere hizmet veren hastaneleri var. Tahlil laboratuvarları var.
Ecza depoları var.
*
“Sosyetik” Suriyeliler var.
“Gariban” Suriyeli istemiyorlar.
Bizzat İstanbul valisi anlattı. “İstanbul'da yaşayan Suriyeliler, sokaklarda dilenen Suriyelilerden rahatsız oluyor, temsilcileri bize geliyor, ‘bizim imajımız bozuluyor' diye şikayet ediyorlar” dedi.
*
Suriyeli İşadamları Derneği var. Hatta, asrın liderimiz “dolar bozdurun” kampanyası başlatınca, yalakalık olsun diye “bir milyon dolar” bozdurup, makbuzunu törenle basına servis ettiler.
Suriyeli işadamları, uluslararası fuarlara Türkiye kontenjanından katılıp, Türkiye'yi temsil ediyoruz ayağıyla, kendilerine iş bağlıyorlar.
İstanbul Boatshow'da fiyatı üç milyon euroluk tekneler satıldı, bu süperlüks yatların üç tanesini Suriyeli işadamları satın aldı.
*
İzmir'de kağıt havlu ticareti yapan Suriyeli var.
Aydın'da incir ihracatına başlayan Suriyeli var.
Samsun'da ekmek fabrikası kuran Suriyeli var.
İstanbul'da restoran zinciri kuran Suriyeli var.
Uyanık Suriyeli Hatay'da fırın açtı, ürettiği ekmeği “Tayyib” markasıyla satıyor.
Gaziantep'te bakkal görünümlü diş kliniği var, önden giriyorsun bakkal, aradaki kapıyı geçiyorsun, ruhsatsız diş kliniği…
Suriyeli emlak şirketi, Kilyos ve Küçükçekmece'de 400 bin metrekare üzerine villa sitesi kuruyor.
Suriyeli işadamı, Emlak Konut'un İstinye'deki 158 bin metrekarelik arazisine talip oldu.
Holdingleşen Suriyeli var.
*
Bu tür mevzuları yazdığımızda “yabancı düşmanlığı” filan deniyor. Bakın ben size anlatayım “yabancı düşmanlığı”nı… CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık esnaf ziyareti yapıyor, Suriyeli bir kuyumcu görüyor, dükkana giriyor, hayırlı işler diliyor, sohbet ediyor, “Türk işçi çalıştırıyor musunuz?” diye sorunca, Suriyeli kuyumcu ne cevap veriyor biliyor musunuz? “Yabancı çalıştırmıyorum” cevabını veriyor!
*
Herif bizim memleketimizde patron olmuş, bize yabancı diyor.
*
Vaziyet böyleyken…
*
Suriye'den 8 şehit daha geldi.
Şimdilik 64 şehidimiz oldu.
*
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde hava, deniz, kara, general, amiral, subay, astsubay, uzman, erbaş ve er dahil, toplam 351 bin asker bulunuyor.
Buna mukabil, Türkiye'de askerlik çağında 425 bin Suriyeli yaşıyor!
*
Yani… Türkiye'de, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mevcudundan daha fazla sayıda, eli silah tutacak yaşta Suriyeli var.
*
Bunlar kendi memleketlerine sahip çıkmak yerine, bizim memlekette şirket kuracak, patron olacak, villada oturacak, yatlarda dolaşacak, caz dinleyecek… Bizim çocuklar bunların memleketini kurtarmak için oralarda vuruşacak, şehit düşecek, gözünü bacağını kaybedecek.
*
Suriyeliler ana kuzusu da…
Biz kendi kınalı kuzularımızı ağaç kovuğunda mı bulduk kardeşim?
*
Yüreğiniz yetiyorsa…
Demokrasiye inanıyorsanız…
Milli iradeyi savunuyorsanız…
Buyrun, Suriyeliler için referandum yapalım!
---------------------------
Yılmaz Özdil gene döktürmüş.

Bu 3 milyon insanda diyelimki 500 bini erkek 18-50 yaşları arasında. Bu kadar adamdan hiç mi ülkesini düşünen korkusuz adam yok. 100 bini gitse şimdi ne el bab ne afrin ne menbij kalmıştı.

İyi de adamların islamcı, mollacı, yobaz, meshepçi, hizbullah gibi terör örgütlerini destekleyen ve komşu devletlere gönderen bir komşusu yok.

Aslında bu islamcılar avrupada yaşarken kuzu gibi laikleşiyorlar.

Bak Almanya'ya, komşuları Fransa, Polonya, Danimarka vb. hiç biri dinci yobaz terör destekçisi değil. Avrupa'da böyle bir düzen kurulması için milyonlarca kişi öldü ve çok bedel ödendi.
Birbirletine hainlik yapmıyorlar ama PKK terörine açık siyasi destekleri tam gaz devam ediyor.
Gizli şekilde kim bilir hangi İslami örgütleri finanse ediyorlardır.

İran'a laikliği ve çağdaşlığı götürmek de oldukça çok kan dökmeyi gerekli kılacak. Ama bu yapılmadığı müddetçe onlar bizim kanımızı dökecek. Suriye'de hizbullahı başımıza sarmalarını mı dersin
???
Sence Suriye'deki savaşta İran'a laiklik götürmek mi amaçlanıyor?
Türkiye tam tersi kendisi Siyasi İslamyakında geçme tehditi altında.Sunni blokum içinde İran'a karşı mezhep savaşı bunun adı.Laiklik götürme derdi kimsenin yok.Türkler laiklikten uzaklaşıyor.

Birbirletine hainlik yapmıyorlar ama PKK terörine açık siyasi destekleri tam gaz devam ediyor.
Gizli şekilde kim bilir hangi İslami örgütleri finanse ediyorlardır.
İyi de bu kozu veren o çok sevgili komşularımız. Sen doğru durduktan sonra, senin komşun doğru durduktan sonra o adamlar fonlayacak terörist merörist bulamazlar bu topraklarda. Komşularımızın gözü oramızda buramızda olduğu için bize karşı her türlü terör örgütünü bulup kullanabiliyor avrupa. Vermeyeceksin açık falan adamlara, hiçbirşey yapamazlar.

Sence Suriye'deki savaşta İran'a laiklik götürmek mi amaçlanıyor?
Ben böyle birşey iddia etmedim ki, orada mezhepçilik ve ırkçılıktan kaynaklı bir iç savaş var. Fiili olarak savaşan 2 devlet yok.

Türkiye tam tersi kendisi Siyasi İslamyakında geçme tehditi altında.Türkler laiklikten uzaklaşıyor.
İlk defa senden duyuyorum bunu. Siyasi İslam dediğin şey nedir? Türkler nasıl oluyor da laiklikten uzaklaşıyor?

Sunni blokum içinde İran'a karşı mezhep savaşı bunun adı.Laiklik götürme derdi kimsenin yok.
Benim derdim var. Ne yani İran'ın pis terörist destekçisi molla rejimini yerle yeksan edip yerine laik düzen kurmak isteyen herkesi "sünnici/mezhepçi" diye mi lekeliyorsun? Doğruyu desteklemek diye bir seçenek yok mu ortada? Doğru olan laik düzendir. En başta komşularımız olmak üzere, bütün ortadoğu laik ve ırkçılık karşıtı olduğu vakit ne PKK olurdu ne Işid ne Hizbullah ne el kaide ne husiler ne hamas.

Bu 3 milyon insanda diyelimki 500 bini erkek 18-50 yaşları arasında. Bu kadar adamdan hiç mi ülkesini düşünen korkusuz adam yok. 100 bini gitse şimdi ne el bab ne afrin ne menbij kalmıştı.
Suudi Arabistan, diğer arap ülkeleri , Gürcistan ve benim bulunduğum Ukrayna'dakileri de hesaba kat.
Avrupakileride son anda hatırladım.

BenDe yaşadığım ülkede bir yabancı olarak , bu ülkeye uyum sağlamak zorunda olduğumu.Kaderimin Ukrayna devletinin görevlilerinin iki dudağı arasında olduğunu söylemek isterim.
Burda bile kimse kafasına göre tabela asamaz.Asarsa rüşvetini verir ,kafasını polis koparır.

Maalesef Türkiye çiftilk olmuş, devlet polis hiçbir kuralı çalıştırmıyor.

Ben Ukraynada önceden yabancı şubelere dosya dosya evrak taşıyordum(artık süresiz yaşama hakkı var).Suriyeli birseferde oturum alıyor. Aynı şekilde eşi ve çocuğu Türk olan yabancılar Türkiyede oturum alabilmek için binbir zahmete giriyor.
Suriyeli terörist bir seferde ikamet tezkeresinin alıyor. Ne para harcıyor, ne sigorta yapıyor.
Kılıçdaroğlu Suriyelileri göndericez diyen tek lider şu anda.

Benim derdim var. Ne yani İran'ın pis terörist destekçisi molla rejimini yerle yeksan edip yerine laik düzen kurmak isteyen herkesi "sünnici/mezhepçi" diye mi lekeliyorsun? Doğruyu desteklemek diye bir seçenek yok mu ortada? Doğru olan laik düzendir. En başta komşularımız olmak üzere, bütün ortadoğu laik ve ırkçılık karşıtı olduğu vakit ne PKK olurdu ne Işid ne Hizbullah ne el kaide ne husiler ne hamas.
Valla benim kafam karıştı .Kusura bakma ne dediğini anlayamadım. :(
Demekki şu anda RTE ve ekibi laiklik mücadelesi veriyormuş?

RTE cumhurbaşkanı, neden laiklik mücadelesi versin ki? Ortada laiklik mücadelesi verme gibi bir ihtiyaç bile yok ki, zira laiklik karşıtı bir güç yok ülkede. En büyük laiklik karşıtı güç FETÖ'ydü, AKP sayesinde devlete sızmışlardı, lakin şuan yok olmak üzereler. Birkaç tarikat/cemaat daha var fakat onlar epey güçsüz şuan. Ülkemizde laikliğe karşı olan büyük bir tehdit mevcut değil. Türkiye'de laikliğin ortadan kalkma tehlikesi yok.

RTE cumhurbaşkanı, neden laiklik mücadelesi versin ki? Ortada laiklik mücadelesi verme gibi bir ihtiyaç bile yok ki, zira laiklik karşıtı bir güç yok ülkede. En büyük laiklik karşıtı güç FETÖ'ydü, AKP sayesinde devlete sızmışlardı, lakin şuan yok olmak üzereler. Birkaç tarikat/cemaat daha var fakat onlar epey güçsüz şuan. Ülkemizde laikliğe karşı olan büyük bir tehdit mevcut değil. Türkiye'de laikliğin ortadan kalkma tehlikesi yok.
Dindar nesil yetişmeliyiz diyen, benim başörtlü bacıma saldırdılar diyerek türbanı ve türbanlıyı seçim malzemesi yapan, cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki rejimi ve kurucusınu din düşmanı gösteren bir parti iktidarda ve halkın teveccühünü görüyor . Bundan büyük tehdit mi var?
Suudilerin peşinden koşan bir siyaset pekte laik sayılmaz.

Ben tehdit falan görmüyorum. Kastettiğin hükümet AKP hükümeti, AKP hükümetinin çoğu ateist yahu :D Bakara makara diyen adamdan islamcı mı olur ahahaha :omghaha:

Adam seçimden seçime din/Allah/kitap diyor, seçimi kazanıyor, sonra işine gücüne bakıyor. Bizim ülkemizde laiklik tehlikesi yok. Hiçbir zaman da olmayacak.

Laiklik, din ticaretinin engellenmesi için düşünülmüş bir sistem.
Din ticareti yapılabildiğine göre demekki laiklik yok. Din istismarı tam gaz.
Kabe'de evet propagandası yapan, hayırcılara kafir diyebilen insanları sadece laiklik durdurabilirdi.

Laiklik insanların din özgürlüğüdür, insanlar dini konuda özgürler ve her daim özgür olmaya devam edecekler.

Seçimlerde AKP'nin din/Allah/kitap edebiyatı yapması etik değil, lakin bunun laiklik ile hiçbir alakası yok. AKP ateist bir hükümet, islamcılıkla alakaları yok.

Laiklik senin anladığın şekilde ibadet etmeb özgürlüğü değildir.
Din ve vicdan özgürlüğü demek, insanların isterse inançları hakkında hiçbir fikrini beyan etme veya etmeme, bir dine inanma veya inanmama özgürlüğüdür.
Yani sadece ibadet etmek hakkını vermez.
Ayrıca keşke iktidarda ateist insanlar olsa.

Ben ibadet özgürlüğü demedim zaten, din özgürlüğü dedim. Senin saydığın şeyleri kapsıyor zaten din özgürlüğü. Bu arada sevindirici bir haberim var, şuan iktidardakiler ateist, çok uzun yıllardır da ateistti.

Status
Not open for further replies.

Country Latest Posts

Back
Top Bottom