Targon
SENIOR MEMBER
- Reaction score
- 6
- Country
Muhafazakar sag ile solun ittifak yapmasi zaten sacma bir sey cunku bir defa ideolojileri birbirine zittir. Eger milli gorusculer gecmis donemleri unutmadiysa muhakkak oyunu ya AKP ya da MHP'ye verecektir. Erdogan'a verecekleri zaten kesin. BBP'yi de unutmanak lazim. Sag kesimin toplam oy orani zaten belli. Inaniyorum ki guney dogudan da Erdogan'a cok oy gider. Icisleri bakaninin o bolgedeki terorle mucadele sonuclari baya iyi. Millet sur cizre nusaybin vesayre olaylarindan sonra zaten hdp pkk dan kompile bikmis durumda.
Geçmişi geç, yakın dönemde de rahatsız oldukları bir şeyler var ki AKP yerine CHP ile ittifak kurdular. Kaybeden tarafta olma ihtimali daha yüksek olmasına rağmen. AKP yanında saf tutsalar rahatlıkla mevki garantileyebilirlerdi. Yani BBP gibi çıkar için ittifak kurmadılar, samimi bir rahatsızlıkları var AKP hükümetinden. 1977'den beri Milli Görüş içerisinde siyaset yapan 77lik bir adam bırakalım da milli görüşçü ne yapar, ne ister, neyden rahatsız olur, kiminle ittifak olur senden benden daha iyi bilsin.
1 Kasım'da herkes siyasi istikrarsızlıktan korkup zaruri olarak AKP'ye kayarken bile küçük bir SP kitlesi SP'ye oy vermekte ısrar etmiş, barajı geçemeyeceğini bile bile. Baraj sorunu yok bu sefer, ben oylarını arttırmalarının önünde büyük bir engel görmüyorum. Bakacağız bakalım.
Last edited: