Daneshmand
ELITE MEMBER
- Reaction score
- 43
- Country
به نظر شما بهتر نیست از امسال یه 10 - 15 هزار میلیارد تومن بودجه به بخش اختلاصات تخصیص داده بشه ؟
به هر حال برادران زحمتکش حتما نیاز دارن دیگه ، نمیشه اونا رو نادیده گرفت .
That is a very sane advice. But I do not think the emotional people would allow its implementation.
من از بس این ها رو تکرار کردم زبونم که هیچ انگشت هام هم مو در اورد! کسی حرفی از تکیه بر کسی نکرد، من دارم می گم که اصل دیپلماسی بر مبنای امنیت و منافع ملی است! من نگفتم بریم بشینیم توی بغل اسرائیل و آمریکا و هرچی گفتند بگیم چشم. ولی در نظر داشته باشید که در این منطقه همه به خاک این مملکت چشم دارند. مخصوصا عرب ها. حالا به من بگو از نظر منافع ما به چه کسی نزدیکتر هستیم؟ اسرائیل و تا حدود زیادی ترکیه. یادتون نره اردوغان جلوی آمریکا و روسیه ایستاد بخاطر ایران. حالا اگر رابطه شکراب شده همش تقصیر اون نیست. یادتون نره کشورها اول از همه به فکر منافع خودشون هستند، و رابطه برادران و اینجور چیزها همه مزخرفه. ولی با این وجود ما، ترکیه و اسرائیل یکجور بالانس در مقابل این کشورهای عربی ایجاد می کنیم و من قسم می خورم اگر سردمداران جمهوری اسلامی اینقدر حماقت نمی کردند الان این اتحاد سگانه و یا حداقل دوگانه ایران و اسرائیل بود که یک کانتربالانس در مقابل اعراب بود و حتی موجود به تغییر جئوپلوتیک کنونی منطقه و احتمالا هل دادن عربستان و دیگر کشورهای عربی به سمت روسیه و چین می شد. این رو متوجه باشید که منظور من تکیه به هیچ کشور خاصی نیست، ما باید بتونیم با دیپلماسی وضعیت خودمون رو ارتقا بدیم، نه اینکه کورکورانه به این و اون تکیه کنیم. حال این رو هم بدونید که منافع ما در خلاف منافع اعراب هست. همین کشور دوست و برادر سوریه به جنبش ازادی بخش الاهواز!!! کلی کمک کرده بود قبل از انقلاب و حتی در نشست سران عرب همیشه از حق امارات در جریان جزایر سه گانه دفاع می کرد. حالا به من بگید که اصلا اگر رابطه به آمریکا و اسرائیل خراب نمی شد جنگی احتمالا وجود نداشت چون صدام تخم نمی کرد به ایران حمله کنه که ما نیازی به سوریه داشته باشیم که حالا بخواهیم جبرانش کنیم. این جریانات همه نتیجه تصمیم گیری های ناصحیح سردمداران نادان جمهوری اسلامی است.
کلی قاطی پاتی شد ولی کلا باید متوجه منظورم باشیدم
Generally you are correct. But Iran's problem is not with Arabs, Turkey, Israel, or EU. The only way and I have to repeat this, the only way for what you generally mean in you comment (but failed to articulate) to come true, is a geopolitical understanding with US (with Iran having its sphere of influence respected by US and vice versa). The rest are proxies of US in the region. That is what Iran wants and has been wanting since at least 1990. Though I doubt US is ready to accept such a deal, despite being highly beneficial to both. Politically, US is committed to defeating Iran (and possibly to complete destruction of Iran), and changing this policy, would take such high political cost for US leaders that even war appears cheaper.