Saithan
MEMBER
- Reaction score
- 1
scandinavia and nordic countries. isvec gecmiste finlandiyanin bazi bolgelerini hukmettigi icin saymistim.Finlandiya Iskandinav ülkesi değil. :p
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
scandinavia and nordic countries. isvec gecmiste finlandiyanin bazi bolgelerini hukmettigi icin saymistim.Finlandiya Iskandinav ülkesi değil. :p
Wie gut dein Deutsch?scandinavia and nordic countries. isvec gecmiste finlandiyanin bazi bolgelerini hukmettigi icin saymistim.
New Recruit
Isveççe daha mi kolay geliyor Danimarkaca bilene? Yoksa Hollandaca mı?
New Recruit
Hollandaca Almancaya daha yakin.
German dil ailesi, hepsi bir birilerini anliyorlar. Isvecli yada Norvecli gelsin anlamak mumkun, cat pat dediklerini anliyorum. Dil bilgisi asagi yukari ayni, Almanca ogrenmek ve ya ingilizce cok kolay bizim icin. Aynisi Norvec yada Danimarkaca icin de.
New Recruit
Kafam karıştı. Norveçlilerin dili aslında Danca'nın bir lehçesi değil mi zaten? Siyasî nedenlerden dolay ayrı dil olarak kategorize ediliyor hatırladığım kadarıyla. Diğer bir örnek Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça. Özünde üçü de aynı dil olduğu hâlde politik sebeplerden ötürü üç tane başlı başına ayrı dil imiş gibi muamele görüyorlar.
Peki Almanlar neden bir b#k anlamıyorlar?
Onlara en yakın dil Hollandaca. Bir çok Alman Hollandaca anladığını sanıyor ama bu bir yalan. Hollandalılar genelde Almanlar ile diyaloğa girdikleri zaman araya sık sık Almanca katıyorlar. Has Hollandaca konuşan birini anlamak hiç de o kadar kolay değil bir Alman için hele işin içine lehçe, şive vs. de girince bu neredeyse imkânsiz hale geliyor. Ama Hollandalılar zorluk çekmeden anlarlar Almanları. Ne garip.
Almanlar, Danca, Norveççe ve Isveççe katiyyen anlayamazlar.
@xenon54
Isviçre'den hiç bahsetmiyorum bile. Tek kelime ile iğrenç.
Bizi kimsenin anlamasina gerek yok, o yüzden ABye katiliyoruz zaten.Kafam karıştı. Norveçlilerin dili aslında Danca'nın bir lehçesi değil mi zaten? Siyasî nedenlerden dolay ayrı dil olarak kategorize ediliyor hatırladığım kadarıyla. Diğer bir örnek Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça. Özünde üçü de aynı dil olduğu hâlde politik sebeplerden ötürü üç tane başlı başına ayrı dil imiş gibi muamele görüyorlar.
Peki Almanlar neden bir b#k anlamıyorlar?
Onlara en yakın dil Hollandaca. Bir çok Alman Hollandaca anladığını sanıyor ama bu bir yalan. Hollandalılar genelde Almanlar ile diyaloğa girdikleri zaman araya sık sık Almanca katıyorlar. Has Hollandaca konuşan birini anlamak hiç de o kadar kolay değil bir Alman için hele işin içine lehçe, şive vs. de girince bu neredeyse imkânsiz hale geliyor. Ama Hollandalılar zorluk çekmeden anlarlar Almanları. Ne garip.
Almanlar, Danca, Norveççe ve Isveççe katiyyen anlayamazlar.
@xenon54
Isviçre'den hiç bahsetmiyorum bile. Tek kelime ile iğrenç.
Almanlar kendi dilerinden hariç hic kimseyi anlamaz zaten doğru degil mi ama? genelemede admalarin ingilizcesi bile berbat. Ben danimarkada yaşıyorum ve eski sevgilim hollandaliydi. onun dediklerini anlıyordum. Bence dutch çok karisik bir dil. Biraz ingilizce, almanca vesaire vesaire ile karismis bir dil.
Ne kadar çok Hollandalı Türk var bu forumda.bu ara hollandaca ingilizceye de cok benzer ve almanyadakiler genelde bi hollandaca kelime veya cumle bize sorunca sonradan aaah ne kadarda ingilizceye benziyormus diyorlar.