Lozengrad
FULL MEMBER
- Reaction score
- 3
- Country
Konuyu takip etmedim ama dedigin tabiki yanlis.
Bugün bu konu kafama takildi, bizim milletimiz müslümanim diye kendini üstün görür ancak ben hem Türkiyeyi hemde Avrupayi bilen biri olarak malesef sunu söylemeliyim, Türk milletinin toplum ahlaki berbat, bir isin düser parasini verirsin ama is yapilmaz gibi misaller burada imkansiz mesela.
Bu islamlami alakali? Tabikide degil dünyanin bircok yerinde böyle ama benim dedigim sey bizim millet Islami masallah, insallah demekten ibaret saniyor, Islamin gerektirdigi terbiye coktan unutulmus yada sadece namustan ibaret saniliyor.
Müslümanım diye üstün görmeleri tam bir saçmaladık. Müslüman olan adam daha dürüst olmak zorunda. Dini bunu gerektiriyor çünkü. Üstadım haksızlığın yalanın, dolanın her türlü pisliğin dini olmaz. İnsan olabilmekle alakalı bu. Bizim milletin geçmişten gelen hatası Müslüman diye dürüsttür gözü ile bakılıyor. Lakin bu Müslümanlar'ı genel olarak karalamak için sebep değil. Ama burada haddini bilmez ahlaksızlar bunu genele vurması benim savunduğum dine saldırması beni rahatsız etmesi kadar da doğal birşey yok. Kaypak bir Milletiz kimse aksini iddia edemez. Bir iş yaptıracaksın dediğiniz gibi parayı veiryorsun sonra ulaşamıyorsun adama. Milletimizin manevi duyguları boşaltılmış durumda malesef. Bunu da dediğim gibi islama'a saldırarak çözemezsin.