Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ne alaka arkadaşım ya. Bilmeden niye bu kadar sallıyorsun? Tübitak askeri projelere çatır çatır destek veriyor. Torpilsiz veriyor. Yanlışları elbet vardır ama böyle saçma sapan yalan dolan mesajlar atmayın.
1) Gerçek bir ar-ge projesi olacak. Ar(akla)-Ge(çir) değil. Özgün olacak yani
2) Proje önerisi düzgün bir Türkçe ile yazılacak
3) Universite sanayi işbirliği olacak
En önemlisi de niyet iyi olacak...
Turkiyede denedinizmi?Proje başvurusu, yüksek olasılıkla yapmayan birisi için tabiki herşey rahattır... 6-7 yıl öncesine donanıma dayanan kendi tecrübemi yazdım, projelerimi finansmanı sağlayan ülkede, üniversitede tamamlandım ve patentledim, kullanım başına gelirini de alıyorum ve iki ülke bunları askeri sistemlerinde verimliliği artırmak halıhazırda kullanıyor (Rusya, Çin).. Türkiye ileride bu sistemleri alırsa da çok gülerim...
1) Gerçek bir ar-ge projesi olacak. Ar(akla)-Ge(çir) değil. Özgün olacak yani
2) Proje önerisi düzgün bir Türkçe ile yazılacak
3) Universite sanayi işbirliği olacak
En önemlisi de niyet iyi olacak...
Turkiyede denedinizmi?
Rusya ve Çin'in patent ücreti , telif hakkı gibi konularda kimseye çatır çatır ödeme yapmayacağından adım gibi eminim.
Belki bir iki ay ödeme olabilir, kendi insanlarının yapamayacağı bir şey olursa tabii ki
Hiç Türkiye'de ARGE desteği almaya kalktınız mı?, alabileceğiniz komik rakamlar için örn. 30-100 K TL ruhunuzu ve varlığınızı satıyorsunuz adamlara, ki bu destek değil bariz kredi oluyor. Alternatif Türkiye'deki melek yatırımcı dedikleri ise, parasını yatıracak yer arayan, ve sizin buluşlarınızı çalmaya çalışanlardan ibaret... hal böyle olunca, ve pratik anlamda ya ülkeyi terk ediyorsunuz, yada daha ucuz üretilen yerlerden getirtiyorsunuz... Tabi o getirtme kısmına dahil gelebilirseniz, ülkede vatan hayini ve satılmış o kadar fazla ki yukarıda adı geçen bayraktarın bu UAV projesinde, TSK'nın içinde ne gereği var İsrail, ABD malı kullananalım diyenler vardı... nitekim ülkede gelişimi kösteklemek için kendini yırtanlar var. Hem zaten ülkede elektrik, internet, enerji bu kadar pahalı iken, keyfi mantık dışı kurallar var iken... ARGE kalıyor başka bahara... Yada patentler gidiyor başka ülkelere... ama en azından eskiye göre şu an ARGE'ye destekleyici bir takım kıpırdaşmalar var... vergi almama, 1yıl boyunca mühendis çalışanın maaşı verme yada bir kısmını, vb gibi....
İşin bir diğer komik yanı (içler acısı yanı), mikroçip, RF transistörü, alıcıları bırak, Türkiyenin hayvanları beslemek için saman ithal ediyor, yada Belarus gibi ülkede basit gübre ithal ediyor.
Ülkedeki mentalite değişmedikçe, hibe destek yerine kredi verildikçe, elektrik / internet / eneji gibi temel ihtiyaçlar uçarı oldukça, Bilgisayar / Bilişim vb mühendislik dereceleri korunmadıkça (ipini koparıp sertifika alan kendini yazılım / network / donanım mühendisi sanıyor), temel Bilim dalları desteklenmedikçe... bu ülkede çiftçik, tekstilcilik en mantıklı meslekler.
p.s. Çin'in size bu parçaları satmıyacağını sanıyorsan çok yanılıyorsun....
Pilotlar görevlerini yaparlar, işleri ülkelerini savunmak ve verilen emirleri uygulamaktır, bununla ilgili yok şunlar yaptı yok bunlar yaptı denmesi Türkiye'yi aşağılayıcı birşey ve bunu yapan yabancılar değil AKP, RTE, Davutoğlu.. Ancak sanırım bu Rusya ile ilişkileri düzeltilmesi ile ilgili bir adım... ancak orada olanlar anlatıldığından daha karışık olduğu kesin..
Türkiye'den 8 ay yanıt almayınca, Rusya'da yaptım ve bitirdim. Bu aralar ticari bir proje ile başvuracağım bakalım ses verecekler mi merak ettim...
Sberbank'a > Denizbank'a çatır çatır ödeme yapıyorlar aylık olarak, tabiki tam bedelini değil belirli bir yüzedesini alıyorsunuz ama damlaya damlaya göl oluyor, neticede buluşunuzun sürümünden alıyorsunuz, bu da Türk lirası Dolar karşısında Meksika Peso'su gibi olunca az bir miktar değil.
TÜBİTAK'ın reddettiği projenin yurt dışında yarışmada birinci olduğunu düşündüğümüzde haklılık payınız yüksek. Demek ki hala ahbap çavuş sistemi ile işler yürüyor. Çok yazık.
100% yerlilik çok önemli çünkü, bugün Çinden alırım dediğiniz malzemeyi yarın onlar da satmaz ise ortada kalırız.
Gizli değilse, patentinizin konusu ne idi?
Gizli olmayanların konuları yüksek verimli ve çözünürlüklü DAC ve ADC'ler. Diğerleri çip ve yazılım üzerine.
projeye ben de dahil olmaya hazırım