Kendimce analizlerime devam ediyorum.
Okuyan oldu mu bilmiyorum, 4-5 ay önce uzunca yazmıştım. Şimdi bakıp bulamıcam geri sayfalarda neyse ne demiştim?
4 ay önce ne dedim ?ABD PYD'den vazgeçmeyecek. Demedim mi lan?
Tüm bu yazdıkların tamamen yanlış da olabilir. 100% dogru da.
İsrail ve ABD bir anlaşma yapmıştı demiştim di mi? Ne üzerine ? İran..
Uzun uzun yazmıcam, ABD iran'a saldırmamaya çok direndi. Obama çok direndi. İsrail baskıları yaşlandırdı adamı, sonuç?
İşte bu anlaşma... "madem İran'a saldırmıyorsun, o halde bu işi savaşmadan bitirmek için bana tüm desteği ver dedi" israil.
Tam şunu dedim 5 ay önce, ABD her ne olursa olsun pyd'ye terör örgütü demeyecek dedim, açın bakın. Türkiye buyukelci de cekse, diplomasiyi de bitirse, abd ucagini da vursa değişmeyecek. O kadar baskı yaptık değişti mi?
Şu anda olanların bu hukumetle filan da ilgisi yok, yarım asırlık projeler bunlar, benim anlattıklarım detayları.. Olacaktı zaten.
Yine diyorum, rusya bizim dusmanimiz değil. Tam da şu an ihtiyacımız var. Öyle bi durumdayız ki, rusya bizi natonun yukselen askeri gücü yani rusyayadüşman olacak potansiyeli bizde görürken işte o nato ülkeleri bize kürdistan getiriyo.
Acilen rusyayla suriye konusunda anlasılmalı ve teklif, ilk cagri da rusya bunu kabul edecektir.
"suriyede rusyanın belirledigi kisi basa gelecek, rus uslerine dokunulmatacak, türkiye ile dost ülke olacak bi lider getirilecek yada secilecek"
Esad eskiden buydu işte rusya yanlısıve türkiye dostu. Rusyanın da çıkarınaydı türkiyenin de. Kim bitirdii esad ı batı, işte nato işte ab.
Çözüm rusya ile acilen gerekirse taviz verilmeli.