Dai Toruko
SENIOR MEMBER
- Reaction score
- -2
- Country
Bunun olması için sistemi değiştirmek gerekmiyor mu?
2019 öncesi Erdoğan'ı koltuktan indirmek isteyecekler. En az 2019a kadar Erdoğan'ı başta tutmalıyız. Sistem zaten yürürlülüğe girmez. Siyasi operasyonlar başladığında hepsi ortaya çıkar.
Bundan 3, 5 sene sonra hiçbir siyasi partinin önemi kalmayacaktır ve yeni sistem o zaman açıklanır.
Örneğin? Ve devletten kastın AKP hükümeti, değil mi?
Benim devlet anlayışıma göre devlet türk ordusudur ve her seye mudahale etmez. Devlet zor zamanlarda ortaya çıkıp beka mucadelesini yürütur. Bunun dışındaki siyasi olaylar devletin siyasetçileri aracı etmesiyle olusur.
1650'li yıllarda Osmanlı İmparatorluğu'nda 5 yıl İngiltere elçisi olarak görev yapan Ricaut 1660'larda yazdığı "Türklerin Siyasi Düsturu" kitabında Türk Devletlerini kısaca şöyle anlatıyor; "Türklerin Devletlerini biraz tanıyanlar devletin esas gücünün 'Ordu' gücünden geldiğini çok iyi bilirler. Türklerin yaşama şekli tam bir asker devlet anlayışına göre bir bütünlük sergilediğini herkes bilir..."
Bugünkü hükümete gelelim. Ben bugünkü hükümetin İngiltere-İsrail yani Rothschild tarafından yönlendirildiğini bununda FETÖ eliyle yapıldığını inanıyorum. Burada da hukumeti suçlamıyor devletin bir planının olduğunu düşünüyorum.
Tamamda başkanlık geldi bile..
1 yıl içinde bu sözlerim anlam kazanacak.
Başkanlık Sisteminin uygulanabileceği kanaatini taşımıyorum. Ilerde değişecektir...
Zaten tanınan isimler var mı?