Adıvar
FULL MEMBER
- Reaction score
- 0
- Country
Ey gidi koca MHP....! Ne hallere düştün...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Inonu doneminde Turkculuk ile Turancilik, irkciliga baglanmis ve Turkcu/Turancilara baski ile zulum yapilmistir. Kendine ben Turkcu veyahut Turanciyim diyen kisiler hedef gosteriliyordu. Davalar acildi. Sen hic tabutluktan duydun mu? Yani gelip tarihi biliyormusun gibi sacma sapan konusma. Chp en buyuk baskici partiydi
Bir zamanlar MHP Ak partiye karsi oldugu icin MHP yi ove ove biteremeyenler
Putin'in Mısır'dan istediği birşeyler olmuştur muhakkak, dostum.
@odin isimli bu üye aile bireylerini katıp anne, bacı muhabbeti yapıp insanları tahrik edip, forumun huzurunu bozuyor. Gerek ne ise yapın lütfen. @cabatli_53
O işbirliği için çok geç. En başından düşmanca bir tavır almasaydık mümkün olabilirdi. Artık tek yol kendi varlığımızla ve piyonlarımızla çıkarlarımızı korumak.
Ayrıca Esad'ın milyonlarca Suriyeliyi ülkeye seve seve geri almaya niyetli olduğunu zannetmiyorum.
Geç diye bir şey yok.Siyaset böyle bir şey.Bugun sırtından bıçaklarsın yarın dost olursunuz.Nasıl rusyanın uçağını düşürüp bir sene sonra ortak noktalarda buluştuk ve şimdide astana sürecini yürütüyoruz.Her zirveden sonra suriyenin toprak bütünlüğünden bahsediliyor.aynı şekilde ilerde esad astanayada katılır ankarayada gelir.
Suriyeli mülteciler meselesini çok düşündüm ama şu ana kadar kendi fikrimle uyuşan başka kimseyle rastlamadım.
Etrafımda kime sorsam yada kimden duysam suriyeliler ne zaman geri dönecek yada suriyeli istemiyoruz gibi sözler söylüyor.Bense bu görüşlere katılmıyorum bana göre yapılması gereken suriyelileri ülkede tutmaktır.
Şu ana kadar suriyelilere 30 milyar dolar harcadık dile kolay 30 milyar dolar.Bu kadar parayla çok güçlü donanma kurabilirdik.AR-GE yapıp teknolojimizi geliştirebilirdik.Ayda 2 tane Marsta 1 tane üs kurabilirdik.Asteroidlerden bir tanesini dünyaya getirip trilyonlarca dolar değerinde maden ve mineralleri ülke ekonomisine katabilirdik.Ama biz ne yaptık suriyelilere harcadık.Bu kadar para harcadıktan sonra 5 milyon kişiyi hadi gidin diye salmak afedersiniz enayilik olur.Bana göre suriyeliler doğru uygulanan asimilasyon politikasıyla ülkenin ucuz işçi gücünü oluşturabilirler.Bu sayede belki ortadoğunun yada avrupanın çini olabiliriz.
Ama dediğim gibi doğru bir asimilasyon politikası gerekiyor.Şuan ben bu politikayı göremiyorum.Merkezi yerlerde ilk sokaklarda türkçe tabelalar olsa bile arka sokaklar hep arapça tabelalarla dolu.Bu tabelaları türkçeleştirerek başlayabiliriz.
Diğer sebep İYİ Parti'nin önlenemeyen yükselişi
Birbirinden kopmayıp belli noktalarda öbekleşen milyonlarca insanı bi tarafını da yırtsan asimile edemessin. Şartlar uygun değil. Kaldı ki çok büyük bir kitleden bahsediyoruz. Bu adamlar eğer kalırlarsa ülkenin demografik yapısını ve seçimlerin geleceğini belirleyecekler. Sırf ucuz iş gücü için bu risk alınmaz. Ucuz iş gücü ithal de edilir. Memleketlerinden getirir götürürsün, bunun için vatandaşlık mı vereceğiz bir de?
Eğitimli olanları, sermaye getirenleri kalsın, hatta vatandaşlık da verilebilir karşı değilim. Ama büyük çoğunluğu bir şekilde ülkeyi terketmeye teşvik edilmeli. Fırat Kalkanı/Afrin civarında yaşam alanları oluşturulabilir, Avrupa'ya geçişlerine alttan alta yardım edilebilir. Yapılan yardımlar da kesilmeli artık. 6-7 senedir burda yaşayan insanlar var, iş güç sahibi olmuşlar düzen kurmuşlar daha hala ne yardımı? Yardımların kesilmesi de gitmeleri için bir teşvik.