What's new

ÜIke Yönetimi

Status
Not open for further replies.

SouI

FULL MEMBER
Reaction score
1
Country
Turkey
Önceki threadi kapamış densizin biri, bizde buradan devam edelim!

Gündemimizde önemli bir konu var, seçim sistemi değişikliği! Bu konuyu tartışmamız yararlı olabilir diye düşünüyorum.

Erdoğan dar bölge seçim sistemini istiyor gibi görünüyor. Lakin son seçimlerde Birleşik Krallıkta gördüğümüz gibi parti temsillerinde çok büyük tutarsızlıklar oluşabiliyor bu sistemde (16% oy alan partinin 0.16% bir parlemento temsil oranının olması mesela). O yüzden ben şahsen ya barajın yükseltilmesi ya da ABD stili bir parti sistemi getirilmesi taraftarıyım!

Düşünceleriniz? Shoot them away!

Bence de o tip tutarsızlıklar olmaması için partisiz dar bölge seçim sistemine gidilmeli. Herkes doğrudan milletvekillerini seçtiğinde ne şuanki gibi çelişkiler olur (Sırf X partisi az vekil kazansın diye Y partisinin PKK'lı adayına oy veren kitle), hem de partiler olamayacağından %16 alıp daha düşük temsil sayısı oluşma gibi bir durum olmaz. Her vekil kendi bacağından asılır.

Bence de o tip tutarsızlıklar olmaması için partisiz dar bölge seçim sistemine gidilmeli. Herkes doğrudan milletvekillerini seçtiğinde ne şuanki gibi çelişkiler olur (Sırf X partisi az vekil kazansın diye Y partisinin PKK'lı adayına oy veren kitle), hem de partiler olamayacağından %16 alıp daha düşük temsil sayısı oluşma gibi bir durum olmaz. Her vekil kendi bacağından asılır.
Ama yinede PKKlı pek çok MV çıkar böylede. ABD stili 2 establishment parti olursa mesela sadece (barajda olmaz bu senaryoda) PKKlı MV çıkma ihtimali 0 olur.

Bence o şekilde daha sağlam bir politik sistemimiz olur. Ara sıra o iki partide git gel yapar hükümete, halkın tansiyonunu alır böylece.

Benzer serbest ekonomiye dayanan ekonomi politikalarıda benimserler böylece ekonomi için politik risk olmaz ortada hiç ve diğer parti seçildiğinde çakılmaz borsa vs.

Yanlız ABD'de ikiden fazla parti var. Türkiye'de yaşanan şey oluyor orada, mesela Cumhuriyetçiler gelmesin diye diğerleri Demokratlar altında birleşiyor, Demokratlar gelmesin diye de Demokratları sevmeyenler Cumhuriyetçiler altında birleşiyor. Fakat başka partiler de var.

Bizim karar vermemiz şey, bizim istediğimiz bu mu? Yani X gelmesin diye Y'nin desteklendiği bir sistem mi, Y'deki senatör tam bir şerefsiz dahi olsa? Partiler oldukça ve adaylar parti yönetimleri tarafından belirlenmeye devam edildikçe çok pis rüşvetler ve oyunlar döner karanlık kapılar arkasında vekillik alıp satmak amacıyla, biz de bir anda karşımızda sezgin tanrıkulu pçini görürüz CHP aday listesinde.

Tabi ben meclis seçimleri için konuşuyorum. Zaten başkanlık konusunda partilere ihtiyaç yok aday olabilmek için, ha partilerin etkisi var mı, partiler menfaat çarkı olduklarından elbette var.

PKK'lı mv konusunda, YSK'ya yetki verilir de PKK'lıların aday adayı olmasını engelleyen yasal düzenleme yapılırsa, hiçbir ilden PKK'lı mv çıkamaz partisiz dar seçim sisteminde.

Yanlız ABD'de ikiden fazla parti var. Türkiye'de yaşanan şey oluyor orada, mesela Cumhuriyetçiler gelmesin diye diğerleri Demokratlar altında birleşiyor, Demokratlar gelmesin diye de Demokratları sevmeyenler Cumhuriyetçiler altında birleşiyor. Fakat başka partiler de var.

Bizim karar vermemiz şey, bizim istediğimiz bu mu? Yani X gelmesin diye Y'nin desteklendiği bir sistem mi, Y'deki senatör tam bir şerefsiz dahi olsa? Partiler oldukça ve adaylar parti yönetimleri tarafından belirlenmeye devam edildikçe çok pis rüşvetler ve oyunlar döner karanlık kapılar arkasında vekillik alıp satmak amacıyla, biz de bir anda karşımızda sezgin tanrıkulu pçini görürüz CHP aday listesinde.

Tabi ben meclis seçimleri için konuşuyorum. Zaten başkanlık konusunda partilere ihtiyaç yok aday olabilmek için, ha partilerin etkisi var mı, partiler menfaat çarkı olduklarından elbette var.

PKK'lı mv konusunda, YSK'ya yetki verilir de PKK'lıların aday adayı olmasını engelleyen yasal düzenleme yapılırsa, hiçbir ilden PKK'lı mv çıkamaz partisiz dar seçim sisteminde.
Ne olmalı yani, 600 seçim bölgesi mi olmalı? Her bölgeden bir temsilci gibisinden.. Erdoğanla aynı kafadasın o zaman hemen hemen :p

Ne olmalı yani, 600 seçim bölgesi mi olmalı? Her bölgeden bir temsilci gibisinden.. Erdoğanla aynı kafadasın o zaman hemen hemen :p

Erdoğan anladığım kadarıyla Parti devleti istiyor. Yani her yere sızmış bir ak parti. Ben ise partisiz bir seçim sistemi istiyorum, yozlaşmanın olmadığı, partilerin oraya buraya sızamadığı. Yani erdoğan ile benim fikirlerim bayağı ters.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Acun'un Survivor programına katılmış! Hiç mi akıllanmayacaksınız? Düne kadar Türkçe Olimpiyat adı altında gülenin davetlerine iştirak ediyordunuz şimdi de Acun'un programına! Millete böyle mi örnek olacaksanız?

İkinci sovyetler vakası yaşansın diyemi bunlar yapılıyor hiç anlamıyorum!

z8G12.png

Toplumun %15'i milli güvenliği çok ciddi şekilde tehdit edebilir durumda. Bu kitlenin acilen eğitime alınması, sadece Diyanet İşleri'ni takip etmelerinin sağlanması gerekiyor.

z8G12.png

Toplumun %15'i milli güvenliği çok ciddi şekilde tehdit edebilir durumda. Bu kitlenin acilen eğitime alınması, sadece Diyanet İşleri'ni takip etmelerinin sağlanması gerekiyor.
Source?

Source is MAK's itself. Their last research poll about beliefs.

r2Zz01.png

HAH! Müslüman ülke my ***!

Thanks to FETÖ and other Cemaats, they increased atheist population in Turkey rapidly :o: Before all these cemaat bullshit, people were more religious and at least religion didnt seem as "devil" by some group of the people.

İbadetler kişinin imanını göstermez ki, adam oruç tutmuyordur ama inanıyordur o halde müslümandır. Halkın %76'sı Kur'an'a inanıyor imiş MAK araştırmasına göre, yani nüfustaki müslüman oranı %76 eğer araştırmaları doğruysa.

MAK'ı tanımıyorum, necidir nedir veya tarafsız mıdır bilmiyorum.

İbadetler kişinin imanını göstermez ki, adam oruç tutmuyordur ama inanıyordur o halde müslümandır. Halkın %76'sı Kur'an'a inanıyor imiş MAK araştırmasına göre, yani nüfustaki müslüman oranı %76 eğer araştırmaları doğruysa.

MAK'ı tanımıyorum, necidir nedir veya tarafsız mıdır bilmiyorum.
Araştırmaya böyle şeyler yazmışlar:

"İmanın temel şartlarından olan meleklere iman konusunda toplumsal bilgisizliğin İslami anlamda insanların küfre düşme boyutunda inhirafına sebep olmaktadır. Gözüyle görmediğine inanmama hastalığı materyalizmin insanımızın inanç dünyasını nasıl törpülediğini göstermesi bakımından çok önemlidir. Kaldı ki dine ait değerlerin pek çoğu beş duyu ile algılanamayan aşkın alana ait değerlerdir.

Gayba ve uhrevi aleme inanma Müslümanlığın temelini teşkil eder. Bu anlamda dinin pek çok değeri, melekler, cinler, ruh, cennet, cehennem vd. kavramlar imani değer itibarıyla çok önemlidir. Toplumun bu değerlerle techiz edilmesi, kimsenin görmediği yerde dahi bir gören var şuurunun kalp ve kafalara nakşedilmesi toplumsal ahlaki motivasyon içinde önemlidir."

Tarafsız değil bu araştırma yani. Muhafazakar oldukları açık.

Bu arada araştırmaya göre halkın sadece 75%'i meleklere inanıyor.

pWBJp0.png

VMvWdB.png

Arkaplana koydukları resme baksana, adamlar "araştırma"larına böyle şeyler koymuş. Bence en az bi 10-15% arttırmışlardır kendi ideolojilerini benimseyen sonuçları.

Arkaplana koydukları resme baksana, adamlar "araştırma"larına böyle şeyler koymuş. Bence en az bi 10-15% arttırmışlardır kendi ideolojilerini benimseyen sonuçları.

Yani, böyle bir olasılık mümkün. Lakin başka araştırmalar yapılıp başka sayısal datalar oluşmadan, resme bakıp belli bir oran düşürmek sağlıklı bir sonuç vermeyecek. Aslında ben hiçbir zaman da anlamamışımdır insanlara inandıkları dinleri sormanın sebebini. Müslüman nüfusu ister %1 olsun ister %100 olsun, bu diğer kimseyi ilgilendirmeyecek ki, en azından ilgilendirmemeli.

Yani, böyle bir olasılık mümkün. Lakin başka araştırmalar yapılıp başka sayısal datalar oluşmadan, resme bakıp belli bir oran düşürmek sağlıklı bir sonuç vermeyecek. Aslında ben hiçbir zaman da anlamamışımdır insanlara inandıkları dinleri sormanın sebebini. Müslüman nüfusu ister %1 olsun ister %100 olsun, bu diğer kimseyi ilgilendirmeyecek ki, en azından ilgilendirmemeli.
Ama sonra diyorlar "99% müslüman olan ülkede şeriat isteriz!" diye. Onlara halkın sadece yarısının islamın tüm gereklerini yaptığını gösterdiğinde susarlar onlarda.

Bu yüzden önemli.

Status
Not open for further replies.

Pakistan Affairs Latest Posts

Back
Top Bottom