Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Söylediğin çok mantıklı, ama bu hareket tarzının 2. Dünya savaşı zamanından kalma bir doktrin olduğuna adım üstüne bahse girerim.
Sadece bir örnek üzerine takılma, askeriyenin modern çağa ayak uydurması, gerektiği apaçık ortada bence.
En basitinden benim birliğim topçu birliğiydi ve bir hava savunma taburu vardı. Hava savunma taburunun ise 200 adet 4'lü 12.7 mm lik makinalı toplarından başka bir silahı yoktu. Ben bu silahlarla bir gün olsun tabikat yapıldığını, ders verildiğini görmedim.
Bir asker abimizin, aramızda olması çok güzel.
Benim askerde sonralardan hissetiğim, sanki çok köklü bir düzen var, ve asker komutan olsun herkes bu düzenin bir çarkı. Bu çarkın içine girdiğinde otomatik olarak, emir-komuta düzenine bağlı, emirleri sorgulamayıp yerine getiren birisi oluyorsun. Negatif olarak söylemiyorum bunu, çok güzel bir şey bence bu.
Evet, bi noktaya kadar bende katılıyorum. Para için değil, vatanı için çarpışan ordu, savaşta üstün gelebilir; fakat alınan eğitimin, techizatın da önemi gözden kaçırılamayacak kadar büyük değil midir sence ?
Belki de merminin icad edildiği zamandan da kalma olabilir. Ama bu onu çağ dışı yapmaz. Bazı temel konular değişmiyor.
Bazı konularda haklı olabilirsin. Ama emin ol bazen öğrenirken saçma sapan, çağ dışı, işime yaramaz dediğin konular senin ya da silah arkadaşının hayatını kurtarabiliyor. Çok güncel örnekler var. Dünyanın manyetik haritası ve iklimi değişmedikçe yön bulma usulleri hiçbir coğrafyada değişmez. GPS'in olsa bile bazen klasik yolları denemek durumunda kalabilirsin mesela. Ya da çatışma esnasında saniye içerisinde yapamadığın bir hedef tarifi çok zor durumlara yol açabilir.
Şimdi ordaki görevini, oranın neresi olduğunu sormayacağım sana. Ama bizim ordumuz çok büyük bir ordu ve çok büyük ve cazibe merkezi bir yurdu muhafaza ediyor. Sadece askerlikte bulunduğun yere göre genel yargılara varmamanı tavsiye ederim.
Teşekkür ederim. Asıl askerliği meslek olarak seçmemiş olmana rağmen bu konularda ilgi sahibi olman çok güzel. Genetik yapı gereği zannediyorum. "Her Türk Asker Doğar." diyoruz, anlamıyorlar.
Biz bugün hala geçerli olan askeri düzeni icad eden milletiz. Pek tabi ordumuzun da her ne kadar günümüz koşullarında esnemeler görülse de köklü bir düzeni var. Bu bir çarktan çok milletimizin mayasını tutan bir aile düzeni. Tecrübe ve bilgi sahibi büyüklerin emirleri ve o emirleri ifa eden genç, kuvvetli Mehmetçiklerden oluşan çok büyük bir aile.
Ben askerliği bir zorunluluk olarak görmüyorum. Bunu asker olduğum için de söylemiyorum. Bence askerlik bir hak. Askerlik bana göre, devlete, "Bir gün namusumu korumam gerekirse ne yapacağımı bana öğret, öğret ki namusumu koruma görevini ben kimseye ihale etmemiş olayım, zamanı geldiğinde ben de elimden geleni yapabileyim demek." E malumun buradaki namus koruma işi yanındaki kıza laf atan üç beş adamı tepelemekten biraz farklı. Seyit Onbaşıların hala yaşadığını görebilmek güzel, fakat Allah maaşım az diyen asker göstermesin bana. Ama çok sağlam, çekirdek yapıda mücehhez bir kesimin olması gerekliliğini ben de düşünüyorum. Bunlar büyüklerimiz tarafından çok daha hassas olarak düşünülüyordur eminim.
hey doc!!! Whats up?
@AlpErTunga öncelikle merhaba. Biraz kendinizden bahseder misiniz. Hangi kuvvettensıniz, birliğiniz neresi
Merhaba Neptune... Harp Okulu yıllarından beri ara sıra defence.pk'yı takip ederim. Yazmayalı epey olmuştu. O zamandan beri çok değişmiş. Bu kadar çok Türk yoktu mesela. Güzel olmuş
Şırnak'tan Ankara'ya bu yıl tayin oldum. Kara Kuvvetlerindenim, sınıfım piyade. Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu mezunuyum.
Neptune.....i am an engineer....dont remind me of my shattered dreams
I am good ....had come here to make ur fren jealous of my new profile pic
yay...i'll keep calling you as doc anyways...
öncelikle tekrar hoşgeldiniz. Ben de geçen sene 1. Dönem sonunda heybeliada'dan çıktım. Kaç doğumlusunuz?
Hoşbulduk. Hayırlısı olsun. 88 doğumluyum.
Ohhhh never mind Nep-tune.....i'll come and give you this occasionally
What say???
haha...sanırım az çok anladınız zaten nedenini. Bi şey sorcam, maltepe ile kuleli arasındaki fark nedir. Bi de bizde bizim dışımızda azeri öğrenciler de vardı. Kuleli'de de aynı durum söz konusu mu?