BİLİŞİM VADİSİ’NDE HAYAT BAŞLADI
Türkiye’nin Ar-Ge üssü Bilişim Vadisi kapılarını Sanayi Gazetesi’ne açtı. Selçuklu’dan modern çağa uzanan motiflerle işlenen, yerli ve milli ürünlerle donatılan, en son teknolojiye sahip, akıllı ekranlardan sanal pazara kadar birçok ayrıcalığı olan “Türkiye’nin İnovasyon ve Teknoloji Tabanlı Büyümedeki Yeni Merkezi”nde hayat başladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük Ar-Ge yatırımı Bilişim Vadisi’nin son halini Sanayi Gazetesi sizler için görüntüledi.
İlgili Galeriye Git
Kuruluş yılı:2011
Büyüklük: 3 milyon metrekare
Firma sayısı: 20 firma
FİRMA KABULÜ BAŞLADI
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi adıyla temelleri atılan, kamuoyunda “
Bilişim Vadisi” olarak bilinen, “Türkiye’nin İnovasyon ve Teknoloji Tabanlı Büyümedeki Yeni Merkezi”nde Ar-Ge faaliyetleri başladı. 3 milyon metrekare alan üzerinde, TÜBİTAK MAM’ın yanı başında, Osmangazi Köprüsü’nün eşiğinde etaplar halinde inşasına başlanan Bilişim Vadisi’nde ilk Ar-Ge binası tamamlanarak firma kabulüne başladı.
60 FİRMA BEKLEMEDE
Kısa bir süre önce gerçekleştirilen yönetim kurulu değişikliğiyle güçlü bir yapıya kavuşan Bilişim Vadisi’nin 50 bin metrekarelik ilk binasında, 20 teknoloji firmasına yer tahsis edildi. Girişimcilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak son teknoloji ile donatılan modern ofislerde yerlerini almaya başlayan firmalar, 300 çalışanıyla Bilişim Vadisi’nde Ar-Ge’nin startını verdi. Bunun yanı sıra 60 firma da bölgede yerini almak için değerlendirmelerin sonuçlanmasını bekliyor.
GÜÇLÜ YÖNETİM
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı
Faruk Şekerci’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendiği, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, sanayiciler
Hasan Büyükdede ve
Nail Olpak’ın yönetim kurulunda yer aldığı Bilişim Vadisi’nde, bir tarafta firmalar faaliyetlerine başlarken diğer tarafta inşaat çalışmaları kesintisiz sürüyor. Birinci etabın içinde birden çok alanda eş zamanlı olarak devam eden kuluçka binası, inovasyon merkezi, Ar-Ge plazaları ve konferans salonundan dönüştürülen yazılım kampusunun inşaatları hızla devam ediyor.
5 BİN FİRMAYI BARINDIRACAK
Tamamlandığında 5 bin firmaya ev sahipliği, 100 bin kişiye istihdam sağlayacak olan Bilişim Vadisi’nin 50 bin metrekare kapalı alana sahip ana Ar-Ge binasında ise son rötuşlar yapılıyor. Firmaların yerleşerek çalışmalara başlandığı ana binada kalan ufak eksikler tamamlanıyor, gözden kaçan detaylara son şekli veriliyor. Teknik kontroller, temizlik ve çevre düzenlemesi gibi eksiklikler tamamlanarak Bilişim Vadisi lansmana hazır hale getiriliyor.
YERLİ VE MİLLİ
Bölgedeki çalışmaları yerinden denetleyen Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Şekerci, vadinin yerli ve mili ürünlerle donatıldığını söyledi. Elektronikten mobilyaya, akıllı ekranlardan dekoratif ürünlere, peyzajdan sosyal donatılarda hizmet üretecek firmalara kadar bütün alanlarla yerli ve milli işletmelerin tercih edildiği söyledi.
TEKNOLOJİ ÜSSÜ
Selçuklu’dan modern çağa uzanan motiflerle işlenen, yerli ve milli ürünlerle donatılan, en son teknolojiye sahip, akıllı ekranlardan sanal pazara kadar birçok ayrıcalığı olan “Türkiye’nin İnovasyon ve Teknoloji Tabanlı Büyümedeki Yeni Merkezi”nin tamamlama aşamasına gelen ana Ar-Ge binasını Sanayi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şenol Aydın ile birlikte gezen Faruk Şekerci, son gelişmeler hakkında Bilişim Vadisi Genel Müdürü
Muhammet Fatih Özsoy’dan bilgi aldı.
YÖNETİM KURULU TAM UYUMLU
Bilişim Vadisi’nin son yönetim kurulu toplantısı Gebze’de yapıldı. Tamamlanma aşamasına gelen ana Ar-Ge binasında gerçekleştirilen toplantıya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şekerci başkanlık etti. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ile Deliklikaya Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Büyükdede de Yönetim Kurulu üyeleri olarak toplantıda yerlerini aldı. Bölgedeki son gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda, yönetim kurulu üyeleri arasındaki uyum ve gayret dikkatlerden kaçmadı, takdir topladı.