What's new

Turkish Industry, Science and Technology

Charge speed is incredibly fast, i am amazed that 70+kwh battery is being charged in 10 minutes and it just doesn't explode

Lots of cooling. Also looks like they are working on overhead charging system.

Something like this;
maxresdefault.jpg

ig2016080057moen.png

Possible schizophrenia treatment by Turkish scientist Prof. Dr. Tayfun Uzbay?

The value of schizophrenia drugs sold worldwide in 1 year: $25 billion (60 million patients)
The value of schizophrenia drugs sold in Turkey in 1 year: $4 billion (800 thousand patients)

Şizofreni ilacını FETÖ engelledi!
Şizofreni tedavisi ilacına patent alan Prof. Dr. Uzbay, casusluk davasından hapse girdi. Aylarca tutuklu kaldı. Uzbay, “Beni hapse atan savcılar şu anda FETÖ’den içerideler” dedi

sizofreni_ilacini_feto_engelledi_1501909220_6523.jpg

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'dan önce ülke ekonomisine ve bilimine de darbe yaptığı ortaya çıktı. Ülkenin kilit kurumlarına ahtapot gibi yayılan FETÖ, yerli ilaç sanayinin gelişmesini engelledi. Bunun en somut örneği ise dünyada pazar büyüklüğü 25 milyar dolar olan şizofreni hastalığıyla ilgili alınan patent oldu. Dünyada ve Türkiye'de her 100 kişiden birinde görülen şizofreni hastalığıyla ilgili ilaç pazarında ABD ve Alman şirketleri hakim. Şu anki ilaçlar hastayı tedavi etmekten çok belirtilerini baskılıyor. Bu nedenle de hastalığın kesin tedavisinin olmasını istemeyen uluslararası şirketler, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) çalışan Prof. Dr. Tayfun Uzbay'ın, belki de şizofreninin kesin tedavisine ulaşabilecek bir yöntem bulup, patentini aldığı sırada devreye FETÖ'yü soktu. Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Tayfun Uzbay, başına gelenleri Sabah'a anlattı. Uzbay, her şeyin patenti aldıktan sonra başladığını, Genelkurmay'da üst üste soruşturmaların açıldığını söyledi. Soruşturmaları atlattıktan sonra, Askeri Casusluk davasında FETÖ'cü savcılar tarafından tutuklandığını söyleyen Uzbay, "Cezaevinde 9 ay yattım. Çıktığımda laboratuvarım, ekibim dağıtılmıştı. Bu nedenle ilaç işi yarım kaldı" dedi.

AVUSTURYA DA ONAY VERDİ

Şizofrenin dopaminin aşırı salınmasıyla ilgili bir hastalık olduğuna dair yaygın bir hipotez olduğunu söyleyen Uzbay, "Ben dopamin hipotezinin yetersiz kaldığını düşünüyordum. GATA'da deney hayvanlarında şizofreni oluşturarak işe başladık. Türkiye'de bunu ilk yapan biz olduk. Beyinde agmatin ile şizofreni arasında bağlantı kurduk. Uludağ Üniversitesi ile ortak yürüttüğümüz başka bir çalışmada da şizofreni hastalarının kanlarında agmatin düzeylerinin çok yüksek olduğunu gördük. Bununla ilgili makaleyi cezaevinde yazdım. Uluslararası bir dergide yayımlandı. Biz ilk çalışmamızda şizofreninin, agmatin yüksekliğine sebep olan enzimi baskılayan moleküller ile tedavi edilebileceğini öngördük. Bunu yapan 3 moleküle patent almayı düşündük. Aday moleküllerimizi ilaç olarak öngördüğümüzü belirtip, dosyamızı Türk Patent Enstitüsü'ne verdik. Dosyamız Avusturya'ya gitti. Patent verdiler. Böylece şizofreni alanında bir buluş yapmış olduk. Ama işler yarım kaldı" dedi.

ŞİZOFRENİ İLAÇLARI ÇÖP OLABİLİR

Prof. Dr. Tayfun Uzbay, durup dururken başına gelenleri dünya ilaç şirketlerinin şizofreni konusunda elde ettiği verilerden rahatsız olma ihtimaline bağlıyor. Uzbay, "Benim tezim doğru ise dünyada yılda 25 milyar dolar, Türkiye'de ise 4 milyar dolarlık satış rakamına ulaşan şizofreni ilaçlarının tamamı çöpe gidebilir. Tabii ki bu tezin doğrulanması gerekli, ancak patenti aldıktan sonra başıma gelenlerin başka bir açıklamasını bilmiyorum" diye konuştu.

SAVCILARI ÜZERİME GÖNDERDİLER

Ulaştığı bilgilerin mide ülserine bir bakterinin neden olduğuna dair buluşun hikâyesine benzer olduğunu belirten Uzbay, "Belki de patenti alınan moleküller ilaç olarak geliştirilse hastalığı kökten tedavi edebilirdi. Bu moleküller tarım alanında parazit ve mantar öldürücü olarak kullanılıyor. Şizofreni ile toksoplazma denilen bir parazit arasında sıkı bir ilişki var. Bu parazit hamile kadınlara kedilerden geçiyor. Toksoplazmalı kadın gebe ise parazit, bebeğe geçerek ergenlik döneminde şizofreni benzeri belirtiler oluşturuyor. Aslında dopamin de agmatin de şizofreninin nedeni değil sonucu. Aynen mide ülserine bir bakterinin neden olduğunun bulunması gibi bir durumla karşı karşıya olabiliriz. Muhtemelen şizofreniye de bir parazit neden olabilir. Bu da bütün dengeleri değiştirir, şizofreniyle ilgili bütün ilaçlar çöp olur. Belki de FETÖ'cülerin hukuğu kullanarak üzerime gelmelerinin nedeni bu olabilir" dedi.

Son verilere göre, dünyada yaklaşık 60 milyon, Türkiye'de ise 800 bin şizofreni hastası var.

http://www.haber7.com/guncel/haber/2394546-sizofreni-ilacini-feto-engelledi

@cabatli_53 It would be more appropriate if this topic was sticky..

Teknopark Istanbul 2nd Phase

nW6kZ5.jpg

http://2etap.teknoparkistanbul.com.tr/

Life has begun in IT Valley

BİLİŞİM VADİSİ’NDE HAYAT BAŞLADI
Türkiye’nin Ar-Ge üssü Bilişim Vadisi kapılarını Sanayi Gazetesi’ne açtı. Selçuklu’dan modern çağa uzanan motiflerle işlenen, yerli ve milli ürünlerle donatılan, en son teknolojiye sahip, akıllı ekranlardan sanal pazara kadar birçok ayrıcalığı olan “Türkiye’nin İnovasyon ve Teknoloji Tabanlı Büyümedeki Yeni Merkezi”nde hayat başladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük Ar-Ge yatırımı Bilişim Vadisi’nin son halini Sanayi Gazetesi sizler için görüntüledi.

bilisim_vadisinde_hayat_basladi_h14235_f8e57.jpg

İlgili Galeriye Git
Kuruluş yılı:2011

Büyüklük: 3 milyon metrekare

Firma sayısı: 20 firma

FİRMA KABULÜ BAŞLADI

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi adıyla temelleri atılan, kamuoyunda “Bilişim Vadisi” olarak bilinen, “Türkiye’nin İnovasyon ve Teknoloji Tabanlı Büyümedeki Yeni Merkezi”nde Ar-Ge faaliyetleri başladı. 3 milyon metrekare alan üzerinde, TÜBİTAK MAM’ın yanı başında, Osmangazi Köprüsü’nün eşiğinde etaplar halinde inşasına başlanan Bilişim Vadisi’nde ilk Ar-Ge binası tamamlanarak firma kabulüne başladı.

0Br8d8.png

60 FİRMA BEKLEMEDE

Kısa bir süre önce gerçekleştirilen yönetim kurulu değişikliğiyle güçlü bir yapıya kavuşan Bilişim Vadisi’nin 50 bin metrekarelik ilk binasında, 20 teknoloji firmasına yer tahsis edildi. Girişimcilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak son teknoloji ile donatılan modern ofislerde yerlerini almaya başlayan firmalar, 300 çalışanıyla Bilişim Vadisi’nde Ar-Ge’nin startını verdi. Bunun yanı sıra 60 firma da bölgede yerini almak için değerlendirmelerin sonuçlanmasını bekliyor.

GÜÇLÜ YÖNETİM

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şekerci’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendiği, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, sanayiciler Hasan Büyükdede ve Nail Olpak’ın yönetim kurulunda yer aldığı Bilişim Vadisi’nde, bir tarafta firmalar faaliyetlerine başlarken diğer tarafta inşaat çalışmaları kesintisiz sürüyor. Birinci etabın içinde birden çok alanda eş zamanlı olarak devam eden kuluçka binası, inovasyon merkezi, Ar-Ge plazaları ve konferans salonundan dönüştürülen yazılım kampusunun inşaatları hızla devam ediyor.

5 BİN FİRMAYI BARINDIRACAK

Tamamlandığında 5 bin firmaya ev sahipliği, 100 bin kişiye istihdam sağlayacak olan Bilişim Vadisi’nin 50 bin metrekare kapalı alana sahip ana Ar-Ge binasında ise son rötuşlar yapılıyor. Firmaların yerleşerek çalışmalara başlandığı ana binada kalan ufak eksikler tamamlanıyor, gözden kaçan detaylara son şekli veriliyor. Teknik kontroller, temizlik ve çevre düzenlemesi gibi eksiklikler tamamlanarak Bilişim Vadisi lansmana hazır hale getiriliyor.

YERLİ VE MİLLİ

Bölgedeki çalışmaları yerinden denetleyen Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Şekerci, vadinin yerli ve mili ürünlerle donatıldığını söyledi. Elektronikten mobilyaya, akıllı ekranlardan dekoratif ürünlere, peyzajdan sosyal donatılarda hizmet üretecek firmalara kadar bütün alanlarla yerli ve milli işletmelerin tercih edildiği söyledi.

TEKNOLOJİ ÜSSÜ

Selçuklu’dan modern çağa uzanan motiflerle işlenen, yerli ve milli ürünlerle donatılan, en son teknolojiye sahip, akıllı ekranlardan sanal pazara kadar birçok ayrıcalığı olan “Türkiye’nin İnovasyon ve Teknoloji Tabanlı Büyümedeki Yeni Merkezi”nin tamamlama aşamasına gelen ana Ar-Ge binasını Sanayi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şenol Aydın ile birlikte gezen Faruk Şekerci, son gelişmeler hakkında Bilişim Vadisi Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy’dan bilgi aldı.

0Br8PZ.png

YÖNETİM KURULU TAM UYUMLU

Bilişim Vadisi’nin son yönetim kurulu toplantısı Gebze’de yapıldı. Tamamlanma aşamasına gelen ana Ar-Ge binasında gerçekleştirilen toplantıya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şekerci başkanlık etti. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ile Deliklikaya Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Büyükdede de Yönetim Kurulu üyeleri olarak toplantıda yerlerini aldı. Bölgedeki son gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda, yönetim kurulu üyeleri arasındaki uyum ve gayret dikkatlerden kaçmadı, takdir topladı.

Last edited:
Roketsan began to develop ice resistant and high abressive resistant nano composite material to be used in aviation and many other sectors. It's part of European Horizon program and called EIROS.
Program time schedule was 3 years, Roketsan fullfilled half of the job and will present its results October 2017 at a workshop in Madrid.

Roketsandan-buzlanmaya-ve-asinmaya-dayanikli-malzeme-projesi93069_0.jpg

Türkiye'nin ilk ticari çipleri ASELSAN'a üretilecek!

aselsan5.jpg

Türkiye'nin ilk ticari çip fabrikası AB Mikro Nano, faaliyete geçmesinin ardından ilk sözleşmesini yaptı. Firma, ASELSAN için GaN transistörlerin/entegre devrelerinin üretimini gerçekleştirecek.

aselsan1.jpg

Bilkent Üniversitesi ve ASELSAN'ın ortaklığında kurulan ve savunma, uzay, haberleşme, enerji sektörlerinin ihtiyaç duyduğu yüksek teknoloji ürünlerinin üretileceği çip fabrikası geçen yıl faaliyete geçti.

aselsan2.jpg

Yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla kurulan ASELSAN Bilkent Mikro Nano Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ'de (AB Mikro Nano), özellikle III-V yarı-iletken ve benzeri teknolojik malzemeleri içeren mikro ve nano boyutlu aygıtların üretiminin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

aselsan3.jpg

Fabrika, faaliyete geçmesinin ardından ilk sözleşmesini de imzaladı. Buna göre, ASELSAN için galyum nitrat (GaN) transistörlerin/entegre devrelerin üretimi gerçekleştirilecek.

aselsan4.jpg

Galyum nitrat üstün özellikleriyle bu alanda kullanılan diğer ürünlerden ayrılıyor. Galyum nitrat pazarının gelecek 10 yılda hızla büyümesi ve bu alandaki faaliyetlerin önemli ekonomik getirileri beraberinde getirmesi bekleniyor.

aselsan7.jpg

http://www.abacicard.com/tr/türkiyenin-ilk-ticari-çipleri-aselsana-üretilecek

Turkish astronomers discovered a planet for the first time.

-------------------------
Türk bilim insanları ilk kez bir gezegen keşfetti

Ankara Üniversitesi ve Ege Üniversitesinde görevli öğretim üyesi üç Türk bilim insanı ile bir doktora öğrencisi, Güneş sistemine 212 ışık yılı uzaklıkta Jüpiter benzeri bir "öte-gezegen" keşfetti.

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mesut Yılmaz, yaptığı açıklamada, 2007 yılında Ankara Üniversitesi'nden araştırmacıların liderliğinde başlattıkları, Türk, Japon ve Rus bilim adamlarından oluşan uluslararası bir proje çerçevesinde sürdürülen "gezegen arama" çalışmalarının ilk meyvesini verdiğini söyledi.
Son yıllarda bir TÜBİTAK projesi ile de desteklenen bu çalışma ile Antalya Bakırlıtepe'de bulunan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde 1,5 metre ayna çaplı Rus-Türk Teleskobu ile Japonya Okayama Astrofizik Gözlemevi'nden işbirliği çerçevesinde sağlanan iyodin hücresi aygıtı kullanılarak, çok hassas gözlemler yaptıklarını belirten Yılmaz, bu analizler sonucunda yıldızları gözlediklerini ve çıkan sonuçlardan da bazı değişimleri fark ettiklerini ifade etti.

Yılmaz, bazı değerlerin değişiminin, yeni bir gezegen kaynaklı olabileceğini anladıklarını ve bu alanda çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Çalışmalarımız sonucunda ben, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Osman Selam, Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Varol Keskin ve Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nde doktora öğrencimiz İbrahim Özavcı ile beraber Jüpiter benzeri bir Güneş dışı bir gezegen (Öte-gezegen) keşfettik. Türk bilim adamları ilk defa bir gezegen keşfetmiştir. Bunun gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Jüpiter'den 1,5 kat daha büyük boyutlara sahip bu yeni gezegen, yıldızının etrafında bir tam yörünge turunu neredeyse bir yıl sürede tamamlamakta. Gezegen, Jüpiter benzeri bir gaz devidir ve dolayısıyla yaşam barındırma ihtimali yoktur. Keşfedilen 'öte-gezegen', yıldızına olan uzaklığının, Dünya-Güneş arası mesafeye eşittir. Bulduğumuz gezegen ile alakalı bir makale yazdık. Bu makale, astronomi literatürünün en saygın yayınlarından 'Astronomy&Astrophysics' dergisinde yayınlandı. 10 yıllık emeğimizin karşılığını da bu şekilde aldığımızı düşünüyorum."

"GEZEGENE 'TÜRK YA DA ATATÜRK' İSMİNİ KOYABİLİRİZ"

Güneş sistemine 212 ışık yılı uzaklıkta buldukları Jüpiter benzeri bir "öte-gezegen"e "Türk ismi" koymak istediklerine dikkati çeken Yılmaz, bununla ilgili bir oylama da yapılabileceğini kaydetti. Yılmaz, "Bildiğim kadarıyla Japonya, ABD, Fransa ve Kanada, keşfettikleri ilk gezegene bir isim verdiler. Bizde de neden olmasın? Böyle bir düşüncemiz var. Benim "Türk", "Türk1" ve "Atatürk" isimleri aklımdan geçti." ifadelerini kullandı.

http://www.ntv.com.tr/teknoloji/tur...z-bir-gezegen-kesfetti,OESjCo-Jr0S8Cx2Epp0qEQ

Latest posts

Pakistan Affairs Latest Posts

Back
Top Bottom