UzaySan
FULL MEMBER
- Reaction score
- 0
- Country
Türkiye'de CNC tezgahları üretiliyor. Ama Almanya'nın veya Amerika'nın ürettikleri gibi işler çıkaramıyorlar.
Üstteki mesajımda bahsettiğim gibi parayı boş işler yerine üretene versek sonuçlar daha iyi olur.
Bizde o kadar iyi CNC tezgahı yapan yok.Niye yok? Çünkü kaynakları yok.Sen şehrin her tarafını parkla bahçeyle donatacğına,her 5 senede bir kaldırımı asfaltı yenileyeceğine Sanayicilere kaynak versen daha iyisi olur.
Sadece askeri teknoloji bize para kazandırmaz.Evet askeri teknoloji teknolojinin en uç seviyesini kullanır ama sen askeri teknolojini sivil teknolojini desteklemek için kullanmazsan kusura bakma ama er geç yürümeyi bırakır oturuşa geçersin.
Eğer denildiği gibi ülkenin ihracatını 500 milyar dolara çıkarmak istiyorsak,cari açığı kapatıp cari fazla vermek istiyorsak sivil teknolojimizi de geliştirmemiz gerekiyor.Örneğin Güney Kore ekonisi bizden sadece 2 kat büyük ama ihracat konsunda bizden 3 kat daha çok ihracat yapıyorlar.Örneğin Apple şirketi.Apple'ın market değeri 800 milyar dolar ve kasasında türkiye merkez bankasından daha çok nakit bulunduruyor.Koca Türkiyenin ederi bir şirketle eşit.
Ama bence bu birazda bizim anlayışımızdan kaynaklı çünkü çevremdeki insanlar,komşularım,akrabalarım ellerine biraz para geçince arsa alıp ev inşaatına başlıyorlar yada hazır daire alıyorlar.Bizde üretme kültürü yok öncelikle üretmeyi öğrenmemiz gerekiyor.İnterneti ele alın.Hiç türk kaynaklı internette adını duyduğunuz bir şirket varmı?
Facebook,Google,Snapchat,Reddit.Twitch,Yandex gibi şirketler minimum masrafla milyar dolarlar kaldırıyorlar.Ama ben bizden hiç böyle bir girişim duymadım.
Duyduğum en iyi haber Havelsan'ın Yerli Whatsapp uygulaması yaptığıydı.
https://www.dunya.com/sektorler/teknoloji/yerli-whatsapp-iletee-geliyor-haberi-412487
Neyse CNC makinesinden nerelere geldim kusura bakmayın.