Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaslar, benim bi Irak'li arakadasim var, ve 90'larda Saddamin askri gücü Türkiye'den kat be kat üstündü diyor.
90'larda askeri personel rakamimiz, ve hava/kara/denizde gücümüz neydi, buna dair bana sitelerle belge toplamaya yardimci olursaniz sevinirim. Herhangi belge olabilir.
Tesekkürler.
@Selim I
Arkadasin dogru soyluyor. Hatta Iraq ordusu dunyanin en buyuk 10 ordusu icerisindeydi.
Amerika be avrupali silah devleri Iraki silah deposuna cevirmislerdi iran irak savasi nedeni ile.
90'lar da asker sayısı kabaca 800.000 küsürdü. Bu kaynağı'da ingilizce bir metinde görmüştüm. Ne kadar güvenilir bilemem.Valla bizimkide NATO'nun ikinci buyuk ordusuydu uzun zamandir, vala galiba hala öyle. Yani kesinlikle ilk 10'da bizde vardik.
Irak'in ordusunu buldum 90'larda 500 bin'e yakin ordusu vardi, Türkiye'nin o senelerde ne kadar ordusu vardi acaba? bunu ögrenmek isterim.
Lütfen bir kaynak bulabilirmisin, Bende 700-900 bin arasi oldugunu hatirliyorum biyerden90'lar da asker sayısı kabaca 800.000 küsürdü. Bu kaynağı'da ingilizce bir metinde görmüştüm. Ne kadar güvenilir bilemem.
Lütfen bir kaynak bulabilirmisin, Bende 700-900 bin arasi oldugunu hatirliyorum biyerden
Saol kardesim.
Acaba Irak'in 90'lardaki asker sayisini da bulabilirmisin?
New Recruit
şöyle düşünün, 90larda ordu tamamen disiplin ve profesyonellik üzerineydi zaten bu 90lara kadar devam etti. ama paramiliter güçler vardı, türkçülük ön plandaydı.milliyetçi cephe daha fazla idi, hani şuanki gibi biji biji diye devlet televizyonlarında çıkamazlardı, zaten 90lardan sonra orduyu içten ele geçirip, devletide çökertip kendi adamları geldi. 2000lerde kozmik odaya girildi, devletimizin tüm planları ele geçirildi daha sonrasını biliyorsunuz. Erbakan ölmeden önce çok doğruları söyleyip insanları bilgilendirdi, ırak-kurdistan-yeni dünya düzeni ekseninde, ölmeden önce son mermiyi attı diyebilirim. kötüye gidiyoruz dahada kötüye, itibar sıfır.