What's new

Çay Bahçesi

bu adamlar hiç oturup düşünmüyor mu saatlerce topantı yapılıyor ne konuşuyor bunlar, şu anda ne pkk ne fırat kalkanı konusunda çözümü sağlayacak hiçbi "radikal karar" yok. ABD göz göre göre pyd yi destekliyor, atılmış hiçbi diplomatik adım yok bunlara karşı. adamlar hala incirlikten uçak kaldırıp pydye silah indiriyor. 1 saat sonra da o silahlarla askerimiz şehit ediliyor. ne şerefsizlik bu.

terörle mücadele deniliyor, ulan içimizde yüzünü adını sanını belli etmiş milyonlara terörist var, adam illa eline silahı alıp 3-4 kişiyi öldürmesi mi gerek.

ülkede terörle mücadele eden sadece TSK. hükümet izliyor, polis teşkilatı izliyor, MİT'İ saymıyorum bile, mit'e bu kadar yetki verilmesine rağmen hala ankara/istanbul göbeğinde bombalar görüyoruz. Rezalet

Last edited:
Arkadaslar, benim bi Irak'li arakadasim var, ve 90'larda Saddamin askri gücü Türkiye'den kat be kat üstündü diyor.

90'larda askeri personel rakamimiz, ve hava/kara/denizde gücümüz neydi, buna dair bana sitelerle belge toplamaya yardimci olursaniz sevinirim. Herhangi belge olabilir.

Tesekkürler.

@Selim I

Arkadasin dogru soyluyor. Hatta Iraq ordusu dunyanin en buyuk 10 ordusu icerisindeydi.

Amerika be avrupali silah devleri Iraki silah deposuna cevirmislerdi iran irak savasi nedeni ile.

Arkadaslar, benim bi Irak'li arakadasim var, ve 90'larda Saddamin askri gücü Türkiye'den kat be kat üstündü diyor.

90'larda askeri personel rakamimiz, ve hava/kara/denizde gücümüz neydi, buna dair bana sitelerle belge toplamaya yardimci olursaniz sevinirim. Herhangi belge olabilir.

Tesekkürler.

Benim'de Latviya'lı bir arkadaşım var, ülkesinin ülkeme (Rusya) saldırıp bizi yok edeceğine halen inanıyor... gerçi herkez kendi kafasına göre birinden üstün, sonuç nufusa bağlı..

@Selim I

Arkadasin dogru soyluyor. Hatta Iraq ordusu dunyanin en buyuk 10 ordusu icerisindeydi.

Amerika be avrupali silah devleri Iraki silah deposuna cevirmislerdi iran irak savasi nedeni ile.

Valla bizimkide NATO'nun ikinci buyuk ordusuydu uzun zamandir, vala galiba hala öyle. Yani kesinlikle ilk 10'da bizde vardik.

Irak'in ordusunu buldum 90'larda 500 bin'e yakin ordusu vardi, Türkiye'nin o senelerde ne kadar ordusu vardi acaba? bunu ögrenmek isterim.

Valla bizimkide NATO'nun ikinci buyuk ordusuydu uzun zamandir, vala galiba hala öyle. Yani kesinlikle ilk 10'da bizde vardik.

Irak'in ordusunu buldum 90'larda 500 bin'e yakin ordusu vardi, Türkiye'nin o senelerde ne kadar ordusu vardi acaba? bunu ögrenmek isterim.
90'lar da asker sayısı kabaca 800.000 küsürdü. Bu kaynağı'da ingilizce bir metinde görmüştüm. Ne kadar güvenilir bilemem.

90'lar da asker sayısı kabaca 800.000 küsürdü. Bu kaynağı'da ingilizce bir metinde görmüştüm. Ne kadar güvenilir bilemem.
Lütfen bir kaynak bulabilirmisin, Bende 700-900 bin arasi oldugunu hatirliyorum biyerden

Attachments

• IMG_0875.PNG
    IMG_0875.PNG
    864.9 KB · Views: 49
şöyle düşünün, 90larda ordu tamamen disiplin ve profesyonellik üzerineydi zaten bu 90lara kadar devam etti. ama paramiliter güçler vardı, türkçülük ön plandaydı.milliyetçi cephe daha fazla idi, hani şuanki gibi biji biji diye devlet televizyonlarında çıkamazlardı, zaten 90lardan sonra orduyu içten ele geçirip, devletide çökertip kendi adamları geldi. 2000lerde kozmik odaya girildi, devletimizin tüm planları ele geçirildi daha sonrasını biliyorsunuz. Erbakan ölmeden önce çok doğruları söyleyip insanları bilgilendirdi, ırak-kurdistan-yeni dünya düzeni ekseninde, ölmeden önce son mermiyi attı diyebilirim. kötüye gidiyoruz dahada kötüye, itibar sıfır.

Girdiğim her yerde geyik malzemesi olmuşuz. Hakikaten şaka gibi dün olanlar. Allah'ın Hizbullahı, Ypg'si bizden daha iyi bir performans sergiliyor. Uzun zamandır diyorum tecrübesizlik ve dogmatik eğitim bizim orduyu, özellikle komuta kademesini tozlandırdı. Hadi asker kaybettin, aracın vuruldu falan tamam da 2 tane hayvan gibi leo2'yi işid'e teslim etmek ne demek?

şöyle düşünün, 90larda ordu tamamen disiplin ve profesyonellik üzerineydi zaten bu 90lara kadar devam etti. ama paramiliter güçler vardı, türkçülük ön plandaydı.milliyetçi cephe daha fazla idi, hani şuanki gibi biji biji diye devlet televizyonlarında çıkamazlardı, zaten 90lardan sonra orduyu içten ele geçirip, devletide çökertip kendi adamları geldi. 2000lerde kozmik odaya girildi, devletimizin tüm planları ele geçirildi daha sonrasını biliyorsunuz. Erbakan ölmeden önce çok doğruları söyleyip insanları bilgilendirdi, ırak-kurdistan-yeni dünya düzeni ekseninde, ölmeden önce son mermiyi attı diyebilirim. kötüye gidiyoruz dahada kötüye, itibar sıfır.

Bunların hepsi de kıymetli reis ı cumhur başkomutan, Gürcü erdo nun sayesinde.

Pakistan Affairs Latest Posts

Back
Top Bottom