What's new

Çay Bahçesi

Forumun ana sayfasinda. Alt tarafta olmali (telefondayim). General headquarters da sikayet edebiliyorsun, ama maalesef actigin konulari bir tek sen ve yoneticiler gorebiliyor. Istersen sen de sikayet et kardes.
Benim bir çok kere yorumumu sildi, beğenmeyince siliyor. Önceleri kız sanıyordum, erkek çıktı. Sağ ol.

AMK, FETÖ öncesi "devlet şöyle yapsın böyle girsin, Kıbrıs var ya! Yürek ister!" diyenler şimdi bize büyük devletler, ölmeyelim felan diyor... Bir de böyle çok biliyormuş gibi, böyle kolpalık olmaz la... :D

Last edited:
AMK, FETÖ öncesi "devlet şöyle yapsın böyle girsin, Kıbrıs var ya! Yürek ister!" diyenler şimdi bize büyük devletler, ölmeyelim felan diyor... Bir de böyle çok biliyormuş gibi, böyle kolpalık olmaz la... :D

Onu briak Ukranya Kirim diye girelim diyenler oldu.

Bunu ne amaçla diyenler oldu bilmiyorum ama Rusya bize düşmanca davranırsa Kırım ve Kafkaslar değerlendirilir. Uçak meselesinde hem sınır ihlali yapıyordu hem de çıkarlarımızı zedeliyordu ve vurduk. Ben vurulmasını savundum, fikrim değişmedi.

Last edited:
aklıma geldikçe sövdüğüm şeyi yine hatırlatım siz de sövün, pkk liderleri ne dese söylese haber yapılır oldu, hükümet yanlısı medya, "karayılandan küstah açıklama" başlığıyla adam ne demişse haberini yapıyor..

türkiye cumhuriyeti devletinin, pkk ile yaşlanmasına izin verdiği bu liderleri öldürememe ezikliğini bize hatırlatmak dışında, ne amacı olabilr diye merak etmiyor değilim

Bunu ne amaçla diyenler oldu bilmiyorum ama Rusya bize düşmanca davranırsa Kırım ve Kafkaslar değerlendirilir. Uçak meselesinde hem sınır ihlali yapıyordu hem de çıkarlarımızı zedeliyordu ve vurduk. Ben vurulmasını savundum, fikrim değişmedi.

Muhtemelen Rus uçağını vurduğumuzu bile bilmiyorduk. *Ani pişmanlık.

Muhtemelen Rus uçağını vurduğumuzu bile bilmiyorduk. *Ani pişmanlık.
Bilinmesi gerekmez.
"5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına karşın sınır ihlalini sürdüren Rusya'ya ait savaş uçağına, 2012'de değiştirilen angajman kuralları çerçevesinde müdahalede bulunuldu."

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hava sahasının ihlal edilmesi sonucu angajman kuralları gereği müdahalenin yapıldığını, Türkiye'nin sınırlarını koruma hakkına her ülkenin saygı duyması gerektiğini ve Esad rejiminin ayakta tutulması için rejim ile müttefiklerinin IŞİD bahane edilerek o bölgede kendi topraklarını korumaya çalışan Bayırbucak Türkmenlerine saldırdığını" söyledi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Muhtarlar Toplantısı sırasında Rusya'nın gösterdiği tepki üzerine yaptığı konuşma da ise "Rusya'ya ne de başka herhangi bir ülkeye karşı doğrudan askeri müdahale söz konusu olmadığını" ve "aynı ihlâl bugün yapılsa Türkiye'nin yine aynı karşılığı vereceğini" söyledi. CNN'e verdiği röportajda "Türkiye'nin Rusya'dan özür dilemeyeceğini ve sınır ihlâlinde bulunan Rusya'nın özür dilemesi gerektiğini" söyledi."

Biz dost ülke isek yaptığının dostça olmadığı bir çok kere tekrar edildi. Kabahat Rusya'nın, ortak düşman gün gibi ortadayken hem kendini hem bizi sıkıntıya soktu. Öyle bazılarının iddia ettiği gibi özür felan da dilenmedi. Tekrarı yaşanır mı? Artık yaşanmaz. O pişmanlık yaşandıysa bunu hem ani hem de uzun süreli Ruslar da yaşamıştır. Dün sınırını ihlal edip, vurulunca terörist dediğin adamla bugün sırıtmazsın.

Last edited:

Uçağın düşürüldüğü gün burada bir yazı yazmıştım. Hala duruyordur. Büyük haya ettik demiştim. O zaman ismi lazım değil bir kaç üye burada ne kanımı bırakdılar sorgulamadık, ne akraba bıraktılar koymadık. Ergen irileri tabii böyle oluyor.

Şimdi diyorlarki uçağı FETÖ pilotu düşürdü. Rusya ile aramızı bozmaya çalıştılar.

Ne denir ki şimdi bu durumda? Artık başımıza gelen her haltı hakediyoruz diyorum. Göç etmeye falan bakıyorum. Yok ülkeyi hala seviyorum ama git gide soyut bir şeyi sevmeye çalışıyor gibi hissediyorum kendimi. Bazende insan göğsünü kabartacak iki şey görmek istiyor memleketi hakkında. Memleketin durumuna ayrı üzül, bunu dile getirdiğin zaman ergen irilerinden küfür ye. İyice zararlı bir ortama dönüştü burası.

Uçağın düşürüldüğü gün burada bir yazı yazmıştım. Hala duruyordur. Büyük haya ettik demiştim. O zaman ismi lazım değil bir kaç üye burada ne kanımı bırakdılar sorgulamadık, ne akraba bıraktılar koymadık. Ergen irileri tabii böyle oluyor.

Şimdi diyorlarki uçağı FETÖ pilotu düşürdü. Rusya ile aramızı bozmaya çalıştılar.

Ne denir ki şimdi bu durumda? Artık başımıza gelen her haltı hakediyoruz diyorum. Göç etmeye falan bakıyorum. Yok ülkeyi hala seviyorum ama git gide soyut bir şeyi sevmeye çalışıyor gibi hissediyorum kendimi. Bazende insan göğsünü kabartacak iki şey görmek istiyor memleketi hakkında. Memleketin durumuna ayrı üzül, bunu dile getirdiğin zaman ergen irilerinden küfür ye. İyice zararlı bir ortama dönüştü burası.

Vatan hayini :D İnanılmaz derecede ayağa düştü artık bu laf. Herkes önüne geleni hain ilan ediyor. Zerre empati yok.

Bu konuda kısmen haklısın, malesef Kemalist geçinip İslam düşmanlığı yapan, başkalarının türban takmasını hazmedemeyen, veya kapalı hanımların sosyal hayata karışmasını sevmeyen bir kitle mevcut. Ama ne bunların Kemalizm ile alakası var, ne de bunlar Laikliği temsil ediyor. Dinsizliğin siyasetini güdmek de Laiklik ilkesine aykırıdır.

Yuzde 99'u ve bu yuzde 99'un yuzde 70'i samimi musluman olan bir ulke'de laiklik adi altinda sacma sapan salakca kanunlarla insalara zulum cektirirsen, oyle 14 sene memleketi maf eden daha cok iktidarlari yaratmis olursun. AKP'nin durmadan o kadar oy alma sebebi bundan ibarettir. Sen neden kalkip kizlarin turbanlarina ve insanlarin dini ozgurluklerine karisiyorsun? Yok Turkiye modern ve insanlari batilasmasi lazim. Sanane lan milletin kendi fikrinden ve yasam tarzindan?

Bi yandan demokrasi ve ozgurlukten bahset, diger taraftan insanlarin dini ozgurluklerini engelle. Yok turban universitelerde takilmaz. Ne takacak millet? Mini etek takarsan ohh ii, kapanirsan gerici aptal salak vesayre.

Hem sag hem sol memleketi yedi bitirdi yaw.

Sen neden kalkip kizlarin turbanlarina ve insanlarin dini ozgurluklerine karisiyorsun? Yok Turkiye modern ve insanlari batilasmasi lazim. Sanane lan milletin kendi fikrinden ve yasam tarzindan?

Bi yandan demokrasi ve ozgurlukten bahset, diger taraftan insanlarin dini ozgurluklerini engelle. Yok turban universitelerde takilmaz. Ne takacak millet?

İyi de ben milletin inancına veya giydiğine falan mı karıştım o mesajımda? Tam tersine eleştiride bulundum. İsteyen istediği gibi takılsın. Hayret birşey

Yuzde 99'u ve bu yuzde 99'un yuzde 70'i samimi musluman olan bir ulke'de laiklik adi altinda sacma sapan salakca kanunlarla insalara zulum cektirirsen, oyle 14 sene memleketi maf eden daha cok iktidarlari yaratmis olursun. AKP'nin durmadan o kadar oy alma sebebi bundan ibarettir. Sen neden kalkip kizlarin turbanlarina ve insanlarin dini ozgurluklerine karisiyorsun? Yok Turkiye modern ve insanlari batilasmasi lazim. Sanane lan milletin kendi fikrinden ve yasam tarzindan?

Bi yandan demokrasi ve ozgurlukten bahset, diger taraftan insanlarin dini ozgurluklerini engelle. Yok turban universitelerde takilmaz. Ne takacak millet? Mini etek takarsan ohh ii, kapanirsan gerici aptal salak vesayre.

Hem sag hem sol memleketi yedi bitirdi yaw.

Sen bugün CHP seçilirse eskisi gibi türban yasağı getireceğine inanıyor musun? AKP'ye bizi mahkum etti diyorsunda CHP'de bu muhalefette olduğu süre boyunca sence hiç değişmedi mi? AKP'nin ülkeyi berbat ettiğini göre göre nedir hala bu "ben CHP'ye oy veremem onlar türbanı yasakladı" ısrarı? Ayrıca Türkiye'nin nüfusunun neresi %99 müslüman? Bir sürü inançsız insan var bu ülkede. Elbette inançlı insanlar çok daha kalabalık. Ama alevi, inançsız veya dindar olmayan da bir sürü insan var. Neye hizmet ediyor bu %99 müslümanız söylemi gerçekten anlamıyorum. Hollanda'da %5 müslüman yoktur. Kimse başörtüsüne karıştı mı?

Ayrıca Türk'ler savaşla Araplar tarafından kırıma uğrayarak zorla müslüman yapılmış bir millettir. Araplar sana çok mu demokratik davrandı sanıyorsun Türk kadının başını kapatabilmek için? 750 yılında atalarımız zorla müslüman yapılmış. Zorla Türk'ün töresinde olmayan bir sürü adet bu millete kabul ettirilmiş. Sen şimdi gidiyorsun zorla başörtüsü açtırılmaz diyorsun. Yahu en başta zorla kapatılmış zaten kadının başı. Neyi zorla açtırmamaktan bahsediyorsun? Türk kadını, Arap kadınına benzemez. Ne evde oturur kocasının dizinin dibinde, ne de kocasına kesin tabii olur. Türk kadını bozkırda at sürmüş kocası yokken kocasının işini gücünü yönetmiş, asla evde oturmamış bir kadındır. Bu kadın Arap kadınından fersah fersah üstündür. Adam olanın korkup ölemediği yerde Kadın gibi ölmesinide çok iyi bilir. Müslüman olmadan önce de savaşçıdır. Müslüman yapıldıktan sonra da savaşçı olmuştur. Ama zorla bir sürü saçma adeti yüzlerce yıldır kabul ettiği için bugün bu kadar pasifleşmiştir.

Ama tabii eğer kafalarımız böyleyse ben çok haklıyım biz başımıza gelen her şeyi hak ediyoruz demekte. Bir sonraki seçimlerde bende AKP'ye oy vereceğim. Başkanlığa da evet. İyice tecavüz etsinler ülkeye hepimiz rahatlayalım. Bu ülke senin eşinin başındaki türbandan da daha kutsal. Benim annemin başındaki örtüden de daha kutsal. Varsın çıkartılsın o örtülerde ülkenin bütünlüğü bozulmasın. Ama yok biz "Yunan keşke galip gelseydi de hilafet yıkılmasaydı, laiklik olmasaydı" kafasındaysak zaten bitmişiz okeye dönüyoruz.

Sen bugün CHP seçilirse eskisi gibi türban yasağı getireceğine inanıyor musun? AKP'ye bizi mahkum etti diyorsunda CHP'de bu muhalefette olduğu süre boyunca sence hiç değişmedi mi? AKP'nin ülkeyi berbat ettiğini göre göre nedir hala bu "ben CHP'ye oy veremem onlar türbanı yasakladı" ısrarı? Ayrıca Türkiye'nin nüfusunun neresi %99 müslüman? Bir sürü inançsız insan var bu ülkede. Elbette inançlı insanlar çok daha kalabalık. Ama alevi, inançsız veya dindar olmayan da bir sürü insan var. Neye hizmet ediyor bu %99 müslümanız söylemi gerçekten anlamıyorum. Hollanda'da %5 müslüman yoktur. Kimse başörtüsüne karıştı mı?

Ayrıca Türk'ler savaşla Araplar tarafından kırıma uğrayarak zorla müslüman yapılmış bir millettir. Araplar sana çok mu demokratik davrandı sanıyorsun Türk kadının başını kapatabilmek için? 750 yılında atalarımız zorla müslüman yapılmış. Zorla Türk'ün töresinde olmayan bir sürü adet bu millete kabul ettirilmiş. Sen şimdi gidiyorsun zorla başörtüsü açtırılmaz diyorsun. Yahu en başta zorla kapatılmış zaten kadının başı. Neyi zorla açtırmamaktan bahsediyorsun? Türk kadını, Arap kadınına benzemez. Ne evde oturur kocasının dizinin dibinde, ne de kocasına kesin tabii olur. Türk kadını bozkırda at sürmüş kocası yokken kocasının işini gücünü yönetmiş, asla evde oturmamış bir kadındır. Bu kadın Arap kadınından fersah fersah üstündür. Adam olanın korkup ölemediği yerde Kadın gibi ölmesinide çok iyi bilir. Müslüman olmadan önce de savaşçıdır. Müslüman yapıldıktan sonra da savaşçı olmuştur. Ama zorla bir sürü saçma adeti yüzlerce yıldır kabul ettiği için bugün bu kadar pasifleşmiştir.

Ama tabii eğer kafalarımız böyleyse ben çok haklıyım biz başımıza gelen her şeyi hak ediyoruz demekte. Bir sonraki seçimlerde bende AKP'ye oy vereceğim. Başkanlığa da evet. İyice tecavüz etsinler ülkeye hepimiz rahatlayalım. Bu ülke senin eşinin başındaki türbandan da daha kutsal. Benim annemin başındaki örtüden de daha kutsal. Varsın çıkartılsın o örtülerde ülkenin bütünlüğü bozulmasın. Ama yok biz "Yunan keşke galip gelseydi de hilafet yıkılmasaydı, laiklik olmasaydı" kafasındaysak zaten bitmişiz okeye dönüyoruz.

Senin derdin Muslumanlar anladik fazla uzatma, 750 yilinda zorla musluman olduk halen muslumaniz. Sen chp'ye ver oyunu biz muslumanlari temsil eden akp'ye verelim:-).

Yalanla, adam kayırmayla, israfla, nefret söylemleriyle müslümanları temsil etmek de iyiymiş :D Bunlar siyasette olağan oldu tabi yapacak birşey yok. Ama bari adamların müslümanlığı, islamı temsil ettiğini söyleyip de bu isimleri de kirletmeyin. Muhafazakar kesimi temsil ediyor falan diyin. Bu hassasiyeti aslında müslümanların kendilerinin göstermesi lazım ama işte :D

Latest posts

Country Latest Posts

Back
Top Bottom